ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Κλειδί» η επιμόρφωση

κλειδί-η-επιμόρφωση-343186

Η πρωτοβουλία του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου για την υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στο ευαίσθητο θέμα τη αέριας ρύπανσης, έτσι ώστε να ενημερώσουν στη συνέχεια με υπευθυνότητα τους μαθητές τους, αποτελεί την πιο σοβαρή προσπάθεια, που εκδηλώνεται στην πόλη τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η πρόταση, που κατέθεσε χθες ο διευθυντής του 4ου Λυκείου στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έγινε αμέσως αποδεκτή και το επόμενο διάστημα ξεκινά ο σχεδιασμός για την υλοποίησή της. Πανεπιστημιακοί και ειδήμονες στο θέμα της αέριας ρύπανσης θα επιμορφώσουν τους καθηγητές των σχολείων και αυτοί με τη σειρά τους θα ενημερώσουν σωστά τους μαθητές, που προς το παρόν γίνονται αποδέκτες αντικρουόμενων πληροφοριών, άκρατης κινδυνολογίας και μηνυμάτων με αμφισβητήσιμη αξιοπιστία.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλίας θα κληθούν να επιμορφώσουν τους εκπαιδευτικούς, με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να εκφράζει την πρόθεση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού το συντομότερο δυνατόν.

Αν η σχολική κοινότητα ενημερωθεί σωστά στο φλέγον θέμα της αέριας ρύπανσης, τότε η τοπική κοινωνία θα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο καταστάσεις, οι οποίες με τα σημερινά δεδομένα κινούνται μεταξύ πανικού και γραφικότητας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου