ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-426718

Περιορισμένη κατανάλωση   

Διστακτικοί και συγκρατημένοι εμφανίζονται οι τουρίστες των νησιών, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με δεδομένο το γεγονός ότι ξοδεύουν χρήματα μόνο για τα αναγκαία είδη. Η παραπάνω διαπίστωση διατυπώνεται από την πλειοψηφία των επαγγελματιών, οι οποίοι προβληματίζονται έντονα σχετικά με την τελική έκβαση της φετινής σεζόν. Το φαινόμενο που κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του φέτος, λόγω οικονομικής κρίσης, αποτυπώνει αναμφίβολα την νέα τάξη πραγμάτων που έχει διαμορφωθεί. Παρόλα ταύτα οι επαγγελματίες ατενίζουν με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον, εκτιμώντας ότι «μπόρα είναι και θα περάσει» …
Γ. Υ.
 
Μικρές εξορμήσεις
Δημοτικοί σύμβουλοι του Βόλου τα Σαββατοκύριακα βρίσκουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μικρές αποδράσεις στο Πήλιο, Πρόσφατα δε, δημοτικός σύμβουλος επί χρόνια εθεάθη στον Αη Γιάννη να απολαμβάνει τον καφέ του. Μήπως η κρίση επηρέασε κι εκείνους; Ή μήπως τα μικρά αυτά ταξιδάκια αποτελούν την αρχή των μεγάλων τους διακοπών;
Δ.Π
 
Ωραία έργα!
Τελικά σ’ αυτή την πόλη τα έργα είτε δεν γίνονται είτε μπαλώνονται. Η λακκούβα που φαίνεται στη φωτογραφία μάλλον δεν υπολογίστηκε αρκετά από τους υπευθύνους οι οποίοι προτίμησαν αντί να την καλύψουν έστω και με χώμα, έβαλαν μία κορύνα. Τόσες χαλασμένες υπάρχουν στην πόλη και να ξηλωθεί μία για να καλυφθεί καμιά τρύπα δεν έγινε δα και μεγάλο σφάλμα. Άντε και εις ανώτερα!
Δ.Π
 
Θεάματα
Το θέμα που συζητήθηκε πιο πολύ απ’ όλα την εβδομάδα που κλείνει είναι φυσικά ο Ολυμπιακός Βόλου. Η πόλη ξεσηκώθηκε, οι πολιτικοί το ίδιο, τόσο που μας εξέπληξαν μιας και ποτέ στο παρελθόν δεν διεκδίκησαν με τόσο σθένος κάτι για την πόλη μας. Η κρίση μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Το όπιο του λαού λοιπόν  το ποδόσφαιρο ;  Θα μου πείτε   το δίπτυχο άρτος και θεάματα είναι διαχρονικό. Από την αρχαία   Ρώμη μέχρι τις μέρες μας. Θηρία τότε , θηρία και τώρα. Στην αρένα, αλλά   και πίσω  από αυτή …
Δ.Π
 
Τα κρουασάν
Κομμάτια από γυαλί εντοπίστηκαν από άντρες του ΕΦΕΤ Θεσσαλίας σε κρουασάν με σοκολάτα πολύ γνωστής αλυσίδας προϊόντων ζύμης. Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το γεγονός ότι η συγκεκριμένη, παρτίδα προϊόντων είχε ημερομηνία λήξης στις 24 Αυγούστου. Ο ΕΦΕΤ έχει ζητήσει ήδη από την εταιρία να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα κρουασάν από όλα τα σημεία λιανικής πώλησης των προϊόντων της.
 
 Σημαντική διάκριση
Πολύ σημαντική επιτυχία για τις τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή από το Βόλο χθες στην Ιταλία και στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης, καθώς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ντουέτο…
 
 Ηρεμο μεσημέρι  για την Πρόεδρο
Συνεδριάζει και πάλι αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Ολα αναμένονται να κυλήσουν ομαλά για την Πρόεδρο της Επιτροπής και Αντιδήμαρχο Νατάσσα Οικονόμου, καθώς η Ζέττα ξεκίνησε ήδη τις καλοκαιρινές της διακοπές ….
Δεν βλέπουν  τον αρχηγό ;
Οι περισσότεροι τοπικοί Αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου έχουν ξεχάσει, όπως λένε, για φέτος τουλάχιστον τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Δεν θέλουν, όπως μας έλεγαν οι κ.κ. Καουνάς, Πελεκάνος και Στόικος ( φωτό) να δώσουν δικαιώματα στους δημότες των πρώην Δήμων (βλέπε Αισωνία, Νέα Αγχίαλος, Αρτέμιδα αντίστοιχα ) όπου δεν είχαν ερείσματα πριν την τοποθέτησή τους από το Δήμαρχο, να έχουν να … λένε.
 Κακώς όμως αισθάνονται τέτοιες τύψεις ; Δεν βλέπουν τον αρχηγό τους που είναι όλο είπα – ξείπα, καθώς το όχι διακοπές τον Αύγουστο έγινε μονομιάς μίνι διακοπές με το κανόε καγιάκ στη Σέριφο ; …
 
 Αναχωρήσεις  και αφίξεις
 Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φ. Λαμπρινίδης, βρήκαν την ευκαιρία να ξεφύγουν για τα καλά καθώς τους « συλλάβαμε» τηλεφωνικώς να βρίσκονται για διακοπές στη μακρινή Κρακοβία της Πολωνίας. Στο πόδι του αφήνει από αύριο τους γνωστούς του από τη Νέα Ιωνία υπηρεσιακούς παράγοντες Γ. Γίδαρη και Δ. Φαλαγκάρη, Διευθυντή και Προϊστάμενο του Τμήματος Συντηρήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου αντίστοιχα, που επανέκαμψαν από την άδεια τους.
 
 Τρομάρα με τον Τομάρα …
Με αυτόν τον Τομάρα θα πάθουμε καμιά …τρομάρα, που θα τη φυσάμε και δεν θα κρυώνει. Το σχόλιο από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Μπ. Ζάχο, καθώς τον ζώνουν τα …φίδια όσο βλέπει να γίνονται εργασίες στην Παιδόπολη και την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κλοπές στην Αγριά και στην Αρτέμιδα. Για τους αμύητους ο κ. Τομάρας είναι ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και διαβεβαιώνει τους πάντες στο Βόλο, ότι οι εργασίες που γίνονται δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Πολιτικών Προσφύγων στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης.
 
 Σκοπιμότητες και στο χρόνο ;
Το ακούσαμε από νομικό της πόλης και το μεταφέρουμε. Την απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου τη μετέθεσαν για την παραμονή της τετραήμερης αργίας του Δεκαπενταύγουστου που ακολουθεί, όπου η μισή Ελλάδα θα είναι στις παραλίες και η άλλη μισή στις εκκλησιές και στα μοναστήρια, για να αμβλύνουν τις αντιδράσεις στο Βόλο και στη Καβάλα.. Υπερβολική καχυποψία ή καθόλου τυχαίο ;
 
Σιγά τα ωά ..
 Ομαδούλα της σειράς αυτή η Παρί Σεν Ζερμέν που κληρώθηκε για το Εuropa League o Oλυμπιακός Βόλου. Για να καταλάβετε αυτόν τον αργεντίνο, ονόματι Παστόρε, τον αγόρασαν 45 εκ. ευρώ. Οσο δηλαδή ήταν ο περσινός προϋπολογισμός της ομάδας του Βόλου επί έντεκα …
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.
 
Καταδικαστέα
Με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε- αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Απ. Παπατόλιας, επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη»  τις άθλιες, προβοκατόρικες και προσβλητικές ενέργειες σε βάρος της Αντιπροέδρου της Βουλής κας Ροδούλας Ζήση και της οικογένειάς της. Οι μεμονωμένες αυτές αθλιότητες αποτελούν συγχρόνως προσβολή και για το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της Μαγνησίας που σέβονται και τιμούν τη διαχρονική προσφορά της κας Ζήση, αναγνωρίζοντας τους αγώνες της για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας. Ατράνταχτη δε απόδειξη της προβοκάτσιας σε βάρος της είναι ότι οι θερμοκέφαλοι βάνδαλοι δεν έδειξαν να συγκινούνται ούτε από τους αγώνες που δίνει τελευταία η κα Ζήση για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος της ιστορίας και της προοπτικής του Ολυμπιακού Βόλου.»
Ο κ. Παπατόλιας συμπληρώνει εξάλλου πως «δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί και στη Μαγνησία τα κρούσματα προσωπικών επιθέσεων σε βάρος αιρετών εκπροσώπων, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πρωτοβουλία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για την εμπέδωση κοινών αρχών και κανόνων διακομματικής συνεννόησης, με στόχο τη διαφύλαξη του πολιτικού πολιτισμού μας και την προστασία της τοπικής δημοκρατίας μας απέναντι σε κάθε λογής χουλιγκανισμούς και βαναυσότητες.»
Ν.Τ
 
Ραντεβού
Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος δίνουν απόψε τα μεσάνυχτα οι «Αγανακτισμένοι», στέλνοντας μήνυμα αντίστασης «κατά της τρομοκρατίας», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

«Θα ακολουθήσει πορεία "επαγρύπνησης" που θα περάσει από το Μοναστηράκι και του Ψυρρή για να καταλήξει στο Γκάζι» αναφέρουν.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας». Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις. Στο Βόλο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και μετά το ραντεβού ανανεώνεται  για το Σεπτέμβριο.
Β.Κ
 
Το ακούσαμεκαι αυτό…
"Σύστημα" στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία διέγνωσε ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός της εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, που με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο υποδηλώνει ότι ο Κ. Καραμανλής θα αργήσει να σπάσει τη σιωπή του. Τελικά αυτός ο Αντώναρος πόσα θέλει για να μας τρελάνει δηλαδή. Πάει.. να είναι και ο μοναδικός έλληνας που τα πιστεύει αυτά για την Κυβέρνηση Καραμανλή, εκτός και εάν πιέζεται για να τα πει, οπότε ακόμη χειρότερα.
Β.Κ
 
Παράταση για αγροτικά φωτοβολταικά      
Με νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων οι αγρότες που δεν έχουν υποβάλλει στην αρμόδια ΔΟΥ δήλωση μεταβολής δραστηριότητας για να μπορούν να πωλούν το ρεύμα από τα φ/β στη ΔΕΗ -και ενώ η προθεσμία ήταν μέχρι 30 Ιουνίου- μπορούν να το κάνουν κατά την πραγματική έναρξη της δραστηριότητας, δηλαδή κατά το χρόνο σύνδεσης φωτοβολταϊκού σταθμού στο δίκτυο της ΔΕΗ. Επίσης προκειμένου οι αγρότες να αποδείξουν ότι εκμεταλλεύονται μονάδα φωτοβολταϊκών μέχρι 100 KW (άρα έχουν δικαίωμα στην επιστροφή ΦΠΑ 11%), θα πρέπει να λάβουν σχετικό έγγραφο της ΔΕΗ.
Α.Φ.
 
Τελειώνει ο πονοκέφαλος…
… Με τα πολύπαθα Σχέδια Βελτίωσης. Από το Υπουργείο έχουν διορθωθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες του Πληροφοριακού Συστήματος και πλέον οι γεωπόνοι – μελετητές μπορούν και να εκτυπώσουν τις μελέτες τους. Το υπουργείο θα ανακοινώσει άμεσα το τελικό «ΟΚ» και για την τελική οριστικοποίηση των αιτήσεων και σε δεύτερη φάση θα πρέπει να στέλνεται ο φυσικός φάκελος με τα δικαιολογητικά έως την προκαθορισμένη ημερομηνία στις 25 Αυγούστου.
Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου