ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκτεθειμένος

εκτεθειμένος-368312

Χωρίς ψυχραιμία, με αποτέλεσμα να εκτεθεί, απάντησε χθες ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις σχετικά με σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το οποίο έθετε ερωτήματα για την επιλογή του να κλειδώσει επί 16 ημέρες στο συρτάρι την απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη σε ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με την ΑΓΕΤ και το RDF, την ώρα που ο Βόλος «βράζει».

Εσπευσε να διαψεύσει με μισόλογα ο κ. Μεϊκόπουλος, λέγοντας ότι δεν είχε λόγο να το κρατήσει μυστικό, ότι οι απαντήσεις αναρτώνται στο site της Βουλής, ότι και οι βουλευτές από εκεί ενημερώνονται, ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να το πληροφορηθεί νωρίτερα. Αυτά και άλλα, για να ξεδιαλύνει τυχόν υποψίες που δημιουργήθηκαν.

Ευτυχώς για εμάς, δυστυχώς για τον ίδιο, όμως, υπάρχει η κοινοβουλευτική διαφάνεια. Το Aυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο απευθυνθήκαμε μας απάντησε:

«Η απάντηση του υπουργού υπογεγραμμένη εστάλη στο Τμήμα στις 2/9/2019. Στις 3/9/2019 αναρτήθηκε στην αρμόδια σελίδα της Βουλής και ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε ηλεκτρονικά σε όλους και φυσικά στον αρμόδιο βουλευτή που έκανε την ερώτηση».

Όχι ότι δεν είχαμε εικόνα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά του το λέμε με τη βούλα!

Στις 3 του Σεπτέμβρη, λοιπόν, έλαβε ο κ. Μεϊκόπουλος την απάντηση, την οποία δεν την κράτησε μόνο κλειδωμένη, αλλά επέλεξε την διαρροή της και όχι την ευρεία δημοσιοποίηση. Τα ερωτήματα βέβαια για τους λόγους αυτής της επιλογής του έμειναν αναπάντητα.

Υ.Γ. Η υπογραφή που θα δείτε παρακάτω κύριε Μεϊκόπουλε είναι τα αρχικά από το ονοματεπώνυμό μου. Αν διαβάζετε προσεκτικά εφημερίδες θα γνωρίζατε ότι τα παραπολιτικά σχόλια υπογράφονται με τα αρχικά των συντακτών, ενώ θα είχατε και την ευκαιρία να διαβάσετε και τις θέσεις μου -τις οποίες ζητήσατε- μπερδεύοντας μέσα στη σύγχυσή σας τους ρόλους δημοσιογράφου – πολιτικού.. Εντελώς άκομψο, πάντως, να θυμάστε τα ονόματα σε θετικά γραφόμενα και να τα ξεχνάτε στην όποια κριτική. Δεν βρίσκεστε στο απυρόβλητο κύριε Μεϊκόπουλε. Όπως και εμείς. Είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι. Και όταν μιλάτε για τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να ξέρετε ότι γράφει με στοιχεία και δεν αερολογεί.

Β.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου