ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θέατρο του παραλόγου

θέατρο-του-παραλόγου-376234

Οι περιπτώσεις του νέου Δημοτικού Σχολείου της Αλοννήσου, που έχει ολοκληρωθεί το κτίριο, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει επειδή δεν έχουν σταλεί από το υπουργείο Παιδείας τα θρανία και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και του κλειστού γυμναστηρίου του νησιού, που δεν είχε προβλεφτεί στην αρχική μελέτη η τοποθέτηση καθισμάτων στις κερκίδες των θεατών και μπασκετών για τη διεξαγωγή αγώνων(!), καταδεικνύουν το εξαιρετικά προβληματικό καθεστώς, το οποίο επικρατεί στον τομέα των δημοσίων έργων.

Ασυνεννοησία, αδιαφορία και έλλειψη σωστού προγραμματισμού, προκειμένου τα χρήματα των φορολογουμένων να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο καθεστώς. Πίσω σχεδόν από κάθε δημόσιο έργο κρύβεται και μια ιστορία παραλογισμού, που κάποιες φορές προκαλεί οργή και αγανάκτηση και κάποιες άλλες ειρωνικά σχόλια, ακόμη και γέλια.

Οι φορείς της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που καλούνται να διαχειριστούν αυτό το χάος, πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες τις αιτίες για τα έργα κουφάρια και για τα έργα που ενώ εγκαινιάζονται δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν.

Οσοι αιρετοί ελπίζουν ότι μπορεί να αλλάξει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε το υφιστάμενο καθεστώς να βελτιωθεί, μάλλον αιθεροβατούν.

Πιο πιθανό είναι να ανατέλλει ο ήλιος από τη δύση, παρά να εξαλειφθούν οι παθογένειες του συστήματος των δημοσίων έργων.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου