ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θεατές στο ίδιο έργο

θεατές-στο-ίδιο-έργο-387779

Ισως και ένα 24ωρο πριν τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά θα μάθουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τη σχολική μονάδα, στην οποία θα διδάξουν φέτος.

Μια εβδομάδα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της χερσαίας και της νησιωτικής Μαγνησίας.

Σχεδόν 60 είναι τα κενά στη γενική εκπαίδευση και πενήντα στην ειδική αγωγή. Τα πενήντα κενά στην ειδική αγωγή θα καλυφτούν από αναπληρωτές, οι οποίοι θα ενημερωθούν σχετικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Μέχρι να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τη μοριοδότηση, να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ ώστε να εγκρίνει τις τοποθετήσεις και να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη γραφειοκρατική διαδικασία, θα φτάσουμε στον αγιασμό και οι περισσότεροι αναπληρωτές θα ψάχνουν σπίτι για να μετακομίσουν στις περιοχές όπου θα διδάξουν τη νέα σχολική χρονιά.

Κάθε χρόνο το σκηνικό επαναλαμβάνεται και κανείς από τους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης δεν λαμβάνει υπόψη τις επισημάνσεις των εκπροσώπων των δασκάλων και των νηπιαγωγών, για την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τις τοποθετήσεις και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου