ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εν όψει εκδήλωσης

εν-όψει-εκδήλωσης-408021

Εν όψει εκδήλωσης

Τρέχουν και δε φτάνουν στο Κίνημα Αλλαγής μετά την απόφαση της Φώφης ο κεντρικός εορτασμός για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ να γίνει στη Λάρισα. Τα στελέχη σε πανθεσσαλικό επίπεδο έχουν πάρει συγκεκριμένες οδηγίες και από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού μαζευτούν από τις παραλίες, ξεκινούν οι συσκέψεις ώστε όλα τα είναι έτοιμα για την εκδήλωση και να μην υπάρξουν απρόοπτα. Ο συμβολισμός της επιλογής η εκδήλωση να είναι αφιερωμένη στον αγροτικό κόσμο προφανής. Ο στόχος επίσης. Το ΠΑΣΟΚ είχε αναπτύξει διαχρονικά άρρηκτους δεσμούς με τους αγρότες, που σταδιακά άρχισαν να του γυρίζουν την πλάτη με αποτέλεσμα σε επίπεδο Θεσσαλίας να έχει υποστεί στρατηγική ήττα.

Β.Κ.

Και όμως γίνεται…

Σ’ αντίθεση με την εθνική τραγωδία πέρυσι στο Μάτι και τα όσα διαδραματίστηκαν τότε, η ίδια κρατική μηχανή, υπό άλλη πολιτική καθοδήγηση, λειτούργησε συγκροτημένα, αποφασιστικά, αποτελεσματικά στον πύρινο όλεθρο της Εύβοιας. Ενθαρρυντικό μήνυμα που επιβεβαιώνει πως τελικά, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Αρκεί να υπάρχει σωστός συντονισμός, πολιτική βούληση και υπευθυνότητα.

Β.Κ.

Αγωνία τέλος

Τέλος την αγωνία των 81.900 υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να μπει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας αρχές της επομένης. Μεταξύ 23 και 29 Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων και οι υποψήφιοι θα «σιγουρέψουν» πού περνάνε για να αρχίσουν να μπαίνουν στο γλυκό μαρτύριο της αναζήτησης σπιτιού.

Ε.Χ.

Επιτυχίες

Για τις επιτυχίες του στην πάταξη της εγκληματικότητας και ιδίως στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καμαρώνει το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Και να σκεφθεί κανείς ότι οι λιμενικοί αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις για ναρκωτικά, χωρίς καν να διαθέτουν αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Ε.Χ.

Συνένωση

Η συνεργασία είναι, εξίσου το μότο δημάρχων, εκπροσώπων φορέων και αιρετών. Αποχωρούντες και νεοεκλεγέντες υιοθετούν στην πράξη την συνένωση δυνάμεων, με έργα και πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη. Είναι κοινά αποδεκτή η θέση ότι η ανάπτυξη βασίζεται στην συνεργασία, η οποία πρέπει να γίνεται πράξη σε καθημερινή βάση.

Γ. Υ.

Παράπονα

Γεμάτες από κόσμο οι τουριστικές περιοχές, χωρίς τις αναμενόμενες, ωστόσο, εισπράξεις για τους επαγγελματίες. Πολλά παράπονα διατυπώνουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι κάνουν λόγο για πολύ κόσμο αλλά χαμηλές εισπράξεις. Και να σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι θεωρητικά είναι η κατάλληλη περίοδος για να ρεφάρουν.

Γ. Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου