ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όχι πειραματισμούς

όχι-πειραματισμούς-409473

Όχι πειραματισμούς

Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα είναι θνησιγενές και αργά ή γρήγορα θα αντικατασταθεί. Ωστόσο μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν είναι εύκολο να γίνει από την μία ημέρα στην άλλη και έτσι η κυβέρνηση επιλέγει να ξηλώσει το πουλόβερ με αργές κινήσεις. Αυτό τουλάχιστον διαρρέουν πηγές του υπουργείου Εργασίας. Επειδή όμως υπάρχουν αρκετά μέτωπα ανοιχτά, οι όποιες αλλαγές θα πρέπει πρώτα να περάσουν από την κρησάρα της δημόσιας διαβούλευσης. Οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να έχουν άποψη για τις νέες ρυθμίσεις. Eχουν άλλωστε προτάσεις τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση απαξίωσε. Η εποχή δεν προσφέρεται για άλλους πειραματισμούς.

B.K.

Εγιναν λαλίστατοι.

Είναι σπάνιο ένα κόμμα που ηττήθηκε στις εκλογές να κάνει εμπεριστατωμένη ανάλυση των λόγων που το οδήγησαν σε ήττα. Συνήθως υποστηρίζουν πως τα έκαναν όλα καλά, απλώς οι πολίτες δεν κατάλαβαν το έργο τους ή δεν το επικοινώνησαν αυτοί σωστά. Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ που ενώ θα έπρεπε να κάνει αυτοκριτική, βγαίνει τώρα εκ των υστέρων και κάνει κριτική επί παντός επιστητού. Λες και οι πολίτες ξέχασαν μέσα σ’ ένα μήνα και περιμένουν τις ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου και των πρώην κυβερνητικών στελεχών, που ξαφνικά έγιναν λαλίστατοι από εκεί που τους έψαχνε κανείς… για τα αυτονόητα. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί.

Β.Κ.

Πρωτοπορεί

Στην πρωτοπορία για μία ακόμη φορά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Το e-book που εξέδωσε και έστειλε στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τους έξι Βουλευτές του νομού και το οποίο περιλαμβάνει τα πρακτικά ημερίδας που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2018 με θέμα «Η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές», έλαβε πανελλήνια δημοσιότητα. Ζητούμενο βεβαίως είναι να αφουγκραστεί όντως η Πολιτεία τους μαθητές που έχουν καταθέσει ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου