ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αντιδρούν

αντιδρούν-410928

Αντιδρούν

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τροπολογίες της περασμένης εβδομάδας, ήταν η αρχή σε μία σειρά παρεμβάσεων που ετοιμάζεται να κάνει το υπουργείο Εργασίας. Στο επίκεντρο των επικείμενων αλλαγών αναμένεται να βρεθεί ο συνδικαλιστικός νόμος, με αιχμή την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για την διεξαγωγή απεργίας, την διαφάνεια στην λειτουργία των οργανώσεων κ.α. Οι αλλαγές αναμένεται να συναντήσουν τις αντιδράσεις των συνδικάτων που προαναγγέλλουν «θερμό φθινόπωρο».

Β.Κ.

Ορκωμοσία

Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Βόλου θα γίνει στις 23 Αυγούστου, μία εβδομάδα πριν την πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Ολοι περιμένουν πώς και πώς την ημέρα εκείνη προσδοκώντας στην ενδεχόμενη ανακοίνωση των ονομάτων των αντιδημάρχων με τους οποίους θα ξεκινήσει τη θητεία της η νέα δημοτική αρχή.

Ε.Χ.

Δεν αρκεί

Την άγουσα έχει πάρει η κίνηση στην κορύφωση της φετινής τουριστικής σεζόν, πλην όμως δεν λείπουν τα παράπονα από την πλευρά των επιχειρηματιών του τουρισμού, οι οποίοι κάνουν λόγο για εξαιρετικά μειωμένους τζίρους σε σύγκριση με πέρυσι.

Η κίνηση που σημειώνεται το συγκεκριμένο διάστημα, δεν αρκεί για να ξεχρεώσει τις υποχρεώσεις που έχει η κάθε επιχείρηση, όπως υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους οι επιχειρηματίες, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι η σεζόν έχει περιοριστεί δραματικά σε σύγκριση με τις «χρυσές» εποχές του παρελθόντος.

Γ.Υ.

Φορολογία

Οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν, παράλληλα, ότι η βαριά φορολογία λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών στην Ελλάδα. Ειδικοί πάνω στο θέμα επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις όταν βρίσκεται στα ύψη η φορολογία στην Ελλάδα, και δεν έχουν άδικο.

Γ. Υ.

Κοινή πλεύση

Κοινούς κώδικες επικοινωνίας έχουν αναπτύξει η τοπική Εκκλησία και οι φορείς εκπαίδευσης, τείνοντας χέρι βοήθειας σε άπορους μαθητές.

Η συνέχιση του προγράμματος σίτισης άπορων μαθητών και οι κοινές δράσεις συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου με τους διευθυντές εκπαίδευσης, Γιώργο Πολύζο της πρωτοβάθμιας και Σωκράτη Σαβελίδη της δευτεροβάθμιας. Κοινή γραμμή πλεύσης για το κοινό καλό, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά μπροστάρης στις πρωτοβουλίες προσφοράς.

Γ. Υ.

Επίσκεψη

Στο Νοσοκομείο Βόλου βρέθηκε χθες ο Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Γιώργος Ρόκας, ο οποίος μάλιστα είχε συνάντηση με τα μέλη της ΔΑΚΕ Νοσοκομείου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και βέβαια για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να παρεμβαίνουν τα συνδικαλιστικά όργανα.

Στο Αχιλλοπούλειο πάντως το σωματείο των εργαζομένων στο ΓΝΒ έχει διαπρέψει διά της σιωπής του. Το γνωρίζουν αυτό στην ΠΟΕΔΗΝ;

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου