ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γενέθλια απόγονου βασιλιά στη Σκόπελο

γενέθλια-απόγονου-βασιλιά-στη-σκόπελ-411458

Γενέθλια απόγονου βασιλιά στη Σκόπελο

Στη Σκόπελο θα βρίσκεται αύριο Τρίτη απόγονος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασιλικό μέλος θα εορτάσει εκεί τα γενέθλια του σε πλωτό σκάφος στη θάλασσα και η εταιρεία που πρακτορεύει τη διαμονή του βρίσκεται σε αλληλογραφία με τις αρχές για τη χορήγηση άδειας για τη ρίψη βεγγαλικών.

Τα γενέθλια φαίνεται ότι θα χρωματίσουν τον ουρανό ολόκληρης της Σκοπέλου.

Χρειάζονται συνεργασία

Σε επιφυλακή βρίσκεται σήμερα υπό τον φόβο εκδήλωσης πυρκαγιών και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη μέρα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, οι ΟΤΑ και οι πυροσβεστικές αρχές του Νομού.

Η Μαγνησία εντάσσεται στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Οι τοπικές αρχές έχουν λάβει αυξημένα μέτρα. Χρειάζεται όμως να υπάρχει και η συνεργασία των πολιτών. Να μην αναπτύσσουν δραστηριότητα στην ύπαιθρο, να τηλεφωνούν όταν αντιλαμβάνονται το παραμικρό που παραπέμπει σε φωτιά.

Κινητοποίηση

Περιβαλλοντική ευαισθησία απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι διαθέτουν οι τοπικοί φορείς του Νομού.

Σε περιστατικό προχθές Σάββατο με εγκλωβισμό πελαργού σε πυλώνα της ΔΕΗ η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Ο πελαργός είχε πιαστεί από σχοινί και δεν μπορούσε να πετάξει. Οι τοπικοί φορείς έκαναν ό, τι μπορούσαν, αλλά δυστυχώς χθες ο πελαργός κατέληξε.

Εθελοντισμός

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Νομού με αφορμή τον κίνδυνο που υπάρχει σήμερα για πρόκληση πυρκαγιάς, σε εγρήγορση βρίσκονται και οι εθελοντές.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων συνδράμει με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Τα μέλη της αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία με πράξεις και όχι λόγια το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την αγάπη για την πόλη και τους πολίτες.

Σπανίζουν

Απέραντη θλίψη για την απώλεια του Κώστα Αρβανίτη, του ήρωα ψαρά που με το καΐκι του κατόρθωσε να σώσει δεκάδες πυρόκλητους στο Μάτι όταν εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά.

Εκείνη τη θλιβερή ημέρα ο άτυχος ψαράς αν και είχε γενέθλια και είχε σκοπό να γιορτάσει με την οικογένειά του, ωστόσο παρέμεινε στον τόπο παρά τον κίνδυνο και όχι μόνο συνέδραμε σε πυρόπληκτους αλλά βοήθησε και 70 ανθρώπους να σωθούν. Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν στον τόπο.

Σε αναμονή

Λήψη ενεργειών για τη δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο γ’ μέρος του λιμανιού του Βόλου περιμένουν οι ναυπηγοεπισκευαστές.

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης ο κλάδος ευελπιστεί να ξεπεραστούν γρήγορα τα εμπόδια και να δοθούν λύσεις.

Ο Νομός στερείται πολύτιμων εν μέσω κρίσης επενδύσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου