ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανάπαυλα

ανάπαυλα-412752

Ανάπαυλα

Ξεκινούν από σήμερα επίσημα οι διακοπές των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός θα πάει στα Χανιά. Ο Κυρ. Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγο του Μαρέβα, θα μείνει στη βίλα της οικογένειας στο Ακρωτήρι και θα απολαύσει τα μπάνια του στην παραλία του Μαραθίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις διακοπές του στην Ισπανία με τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα και τα δύο τους παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Τσίπρα θα κάνει στάση και στη Βαρκελώνη. Μάλιστα, εκεί θα επισκεφτούν το περίφημο γήπεδο της Μπαρτσελόνα, το Καμπ Νόου, έπειτα από «αίτημα» των δυο παιδιών, που αγαπούν υπερβολικά το ποδόσφαιρο. Πληροφορίες ότι μπορεί να έχει συνάντηση και με τους Podemos πάντως διαψεύδονται.

Β.Κ.

«Μάχες»

Μεγάλη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στα επιτελικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ για το πως θα γίνει η αναδιοργάνωση του κόμματος, στην οποία έχει αναφερθεί η επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Οι μεν υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη νέα γενιά της Παράταξης, οι δε θεωρούν ότι το ΚΙΝΑΛ θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με έναν συνδυασμό νέων και παλαιών στελεχών. Ποια γραμμή θα υπερισχύσει στο εσωτερικό του κόμματος, θα φανεί μέσα στο Φθινόπωρο που αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία οργανωτικής ανασυγκρότησης και φυσικά θα έχει αντίκτυπο και τοπικά.

Β.Κ.

Εσφαλμένη διαχείριση

Πτώση ύψους 30% παρουσιάζεται στην τουριστική κίνηση στο Νότιο Πήλιο. Στους επαγγελματίες της περιοχής υπάρχει κατήφεια. Κάτι συνέβη φέτος και η πτώση στην τουριστική κίνηση είναι γενικό κακό.

Οχι μόνο στο Πήλιο, αλλά και στους περισσότερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας, σε Κρήτη και Κέρκυρα. Σίγουρα κάποια διαχείριση έχει γίνει λάθος.

Κ. Μ.

Πονοκέφαλος

Μόνιμος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων η φορολογία και ο ΕΝΦΙΑ, με την πρόσφατη μείωση να χαρακτηρίζεται ανάσα για χιλιάδες κόσμου. «Μικρό θετικό βήμα ελάφρυνσης» χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο μέτρο ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων της περιοχής Γιάννης Κόνσουλας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί κίνητρο για όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε ακίνητα και διστάζουν. Η άποψη που θέλει την ψυχολογία του κόσμου να συνδέεται άμεσα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Γ. Υ.

Δεν ξεκίνησε ο μήνας καλά

Αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των τροχαίων τον Ιούλιο στη Μαγνησία σύμφωνα με τα στοιχεία απολογισμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και απ’ ότι φαίνεται αύξηση θα υπάρχει και τον Αύγουστο. Ο μήνας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, αφού καταγράφονται συνεχώς τροχαία. Παρά τις διακοπές και την καλοκαιρινή ραστώνη οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ. Το καλοκαίρι συμβαίνουν πάντοτε τα περισσότερα ατυχήματα.

Κ. Μ.

Συνεργασία

Δράσεις συνεργασίας που θα ωφελήσουν και τα τρία νησιά προωθεί ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων Αθανάσιος Ζλατούδης, ενόψει της ανάληψης καθηκόντων. Στόχος του η ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στα τρία νησιά, με κοινή γραμμή πλεύσης και γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τα νησιά. Η κοινή στόχευση είναι ο πλέον ενδεδειγμένος δρόμος για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων όπως τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και σε κάθε περίπτωση, η συνένωση δυνάμεων είναι βασικός μοχλός για την αναζήτηση λύσεων.

Γ. Υ.

Προτεραιότητα

Αν κάποιος παρακολουθούσε τη συζήτηση στη Βουλή για το άσυλο θα καταλάβαινε ότι δεν υπήρχαν και πολλά επιχειρήματα για την μη κατάργηση του. Από σήμερα λοιπόν ο χώρος των πανεπιστημίων θα αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζεται κάθε δημόσιος χώρος.

Και αφού τελειώσαμε με αυτό θα πρέπει να πάμε παρακάτω, όπερ σημαίνει συζήτηση για τη συνολική αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων. Αυτό είναι το κυρίαρχο.

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου