ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το ύφος της εξουσίας

το-ύφος-της-εξουσίας-413286

Το ύφος της εξουσίας

Το Νοσοκομείο Βόλου αντιμετωπίζει ελλείψεις υλικών τροφοδοσίας με αποτέλεσμα η σίτιση των ασθενών να γίνεται με το δελτίο… και ο Διοικητής Μάνθος Δραμητινός κάνει πλάκα στα social media. «Μετά από τις γνωστές πιέσεις πωλείται ή ανταλλάσσεται ολοκαίνουργιος μαγνητικός τομογράφος με έναν τόνο μαρμελάδα φράουλα…», σχολίασε σχετικά σε ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο fb!! και επικροτήθηκε για αυτό από ομήγυρη γνωστών κομματικών μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ρόλο κλακαδόρου έσπευσαν μάλιστα να τον συγχαρούν για το… πηγαίο χιούμορ του, επικρίνοντας τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που ανέδειξε το θέμα. Δε μας προκαλεί εντύπωση ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο κ. Διοικητής. Μας ξεπερνά όμως σε ανθρώπινο καθαρά επίπεδο η στάση του.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο διοικητής ενός Νοσοκομείου, θα μπορούσε ποτέ να πέσει τόσο χαμηλά, να ειρωνεύεται και να κάνει πλακίτσα με θέματα που άπτονται της λειτουργίας του φορέα που κλήθηκε να υπηρετεί.

Όσο για τη μανία καταδίωξης που τον κατατρέχει σε σχέση με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μας είναι παγερά αδιάφορο. Αλλωστε από την αρχή της θητείας του έδειξε την προτίμησή του σε όσους έσπευδαν να δείξουν πόσο υποτελείς μπορούσαν να γίνουν για να υμνήσουν το σύστημα εξουσίας που πρεσβεύει. Σε στάση επίθεσης σε μόνιμη βάση απέναντι σ’ όποιον αναδείκνυε και αναδεικνύει κακώς κείμενα στο Αχιλλοπούλειο, παρασυρμένος από τη αλαζονεία της εξουσίας που του παρέχει ακόμη η θέση του διοικητή, επεδίωκε και επιδιώκει ακόμη να «δοξαστεί» για τα αυτονόητα, κρύβοντας όμως κάτω από το χαλί τα ουσιαστικά προβλήματα. Κρίμα. Αν ο τρόπος που λειτουργεί και εκφράζεται έχει σχέση με την ηθική της Αριστεράς, τότε ας μην ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλού τις αιτίες που υπέστησαν συντριπτική ήττα στις πρόσφατες εκλογές. Αυτό το «ύφος της εξουσίας» ήταν ένας από τους βασικούς λόγους.

ΒΑΣ. ΚΥΡ

Θα υπάρξουν προβλήματα

Προβληματισμός για την επ’ αόριστον αναστολή του άρθρου 98 για την παροχή κοινωφελούς εργασίας. Στις υποθέσεις με ποινές πάνω από 2 έτη που προβλέπεται φυλάκιση αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα αφού η ποινή θα είναι μόνο μετατρεπόμενη ή εκτιτέα μέχρι να ληφθεί νεότερη απόφαση.

Σίγουρα οι αλλαγές που επίκεινται πρέπει να τεθούν σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν διαφορετικά ένας άλλος Νόμος Παρασκευόπουλου μας περιμένει…

Κ.Μ.

Δεν αντέχει άλλο

Ζημιές στην αγροτική παραγωγή έχουν προκαλέσει οι παρατεταμένοι καύσωνες. Οι τιμές στα φρέσκα οπωροκηπευτικά είναι «τσιμπημένες» ενώ επίκειται νέο κύμα καύσωνα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα σημειωθούν και περαιτέρω προβλήματα. Η τσέπη του καταναλωτή δεν αντέχει άλλο.

Κ.Μ.

Προβληματισμός. Διίστανται οι απόψεις των επαγγελματιών των νησιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων της Σκιάθου, Μανώλης Κανταράκιας, εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση είναι κατώτερη των προσδοκιών των επαγγελματιών, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αιχμή της τουριστικής σεζόν.

Ακόμη και αυτή η άνοδος στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Σκιάθου δεν είναι ικανή να μετριάσει τον προβληματισμό. Το γενικό ταμείο πάντως, θα γίνει στο κλείσιμο της σεζόν.

Γ.Υ.

Ανασύνταξη

Εκτός από την οργανωτική ανασυγκρότηση ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, όπως πληροφορείται η στήλη, η τοπική οργάνωση προγραμματίζει το Φθινόπωρο και ένα γενικότερο lifting στα γραφεία που στεγάζεται το κόμμα στην οδό Γαλλίας. Η αρχή πάντως έγινε από την αναδιάταξη των χώρων που ήταν τα γραφεία των βουλευτών. Αν η ανακαίνιση χώρων θα συνοδευτεί και από αναδιάταξη δυνάμεων, θα δείξει από Σεπτέμβριο.

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου