ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κινητικότητα

κινητικότητα-416461

Κινητικότητα

Εναν και πλέον μήνα μετά την εξέταση από ειδική επιτροπή ένστασης εταιρείας, που συμμετείχε στον διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, αποφάσισε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να αρχίσει να… κινείται στο θέμα της τοποθέτησης ναυαγοσωστών στις παραλίες του.

Η εταιρεία που κατέθεσε την ένσταση δικαιώθηκε εν μέρει από τις 27 Ιουνίου, όμως ακόμη και σήμερα ναυαγοσώστες δεν υπάρχουν στις ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Μετά από σχετικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, άρχισαν να… πέφτουν τα πρώτα τηλέφωνα.

Το θέμα είναι ότι πλέον απομένει λιγότερο από ένας μήνας κολυμβητικής περιόδου…

Ε.Χ.

Εκκένωση

Εκκένωση του χώρου στο δάσος Κουρί, όπου διεξήχθη για όγδοη συνεχόμενη χρονιά μουσικό φεστιβάλ με μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών από κάθε γωνιά της χώρας, ζητήθηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Η εκκένωση όμως ενός χώρου από περίπου 10.000 άτομα δεν είναι μία υπόθεση, που μπορεί να δρομολογηθεί από τη μία στιγμή στην άλλη. Ούτε η Ελληνική Αστυνομία είναι από μηχανής θεός.

Ζητούμενο είναι πώς φιλοξενείται επί σειρά ετών η διοργάνωση σε δάσος χαρακτηρισμένο ως περιοχή Natura, με τις ευλογίες ποιων και υπό την ανοχή ποιων…

Ε.Χ.

Ακόμη καθόμαστε;

Στην Αλόννησο στο πευκοδάσος υπάρχουν πολλά σπασμένα δέντρα, που «λύγισαν» μετά τη χειμερινή χιονόπτωση. Κι όμως ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί αποκάλυψε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στο νησί. Τα σπασμένα δέντρα που ξεραίνονται λειτουργούν σαν «μπουρλότο»… Κι ακόμη καθόμαστε;

Ε.Χ.

Πρέπει να υπάρξει λύση

Απόλυτη ικανοποίηση με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας να ανακινήσει το θέμα της υπεξαίρεσης στο πρώην ΤΑΕ το 2005 και να συγκεντρώσει στοιχεία για τα μέλη του, που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Πραγματικά, δεκάδες ασφαλισμένοι δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω της αποκόλλησης των ενσήμων τους. Αν καταστεί δυνατό και βρεθεί λύση, θα σωθεί πολύς κόσμος, που όπως είναι φυσικό δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη για τη ζημία που υπέστη ο νυν ΕΦΚΑ.

Κ.Μ.

Παράπονα

Πολλά σκουπίδια στον δρόμο κοντά στην παραλία Νηες. Αγνωστοι εναποθέτουν διάφορα άχρηστα αντικείμενα με αποτέλεσμα η εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης να είναι κάθε άλλο παρά θελκτική. Σίγουρα, η δημοτική αρχή Αλμυρού πρέπει να παρέμβει. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται.

Κ.Μ.

Επί ποδός

Στις επάλξεις της διαρκούς ετοιμότητας ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου Μιχάλης Καλογιάννης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διεξοδικά τα ζητήματα που απασχολούν το νησί. Παρά το φορτωμένο επαγγελματικό του πρόγραμμα, επιχειρηματίας γαρ, ο αντιδήμαρχος αποδεικνύεται παντός καιρού, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συνδράμει σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου