ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εγρήγορση

εγρήγορση-417592

Εγρήγορση

Εντονη κινητικότητα σε καθημερινή βάση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την πολιτική του ηγεσία να μην κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα να περιμένει το καλό να προκύψει από το πουθενά. Συνεχείς οι επαφές και οι συζητήσεις με πρέσβεις ισχυρών οικονομικά χωρών και επενδυτές, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, αλλά και για συνεργασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Το κλίμα που διαμορφώνεται πλέον στη χώρα είναι φιλικό στις επενδύσεις και το αντιλαμβάνονται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του εξωτερικού, που έχουν πια τα κίνητρα, αλλά και τις δυνατότητες να επενδύσουν στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να στοχεύει στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το νερό δείχνει να μπαίνει στο αυλάκι και μακάρι σύντομα να προκύψουν εξελίξεις και σε τοπικό επίπεδο…

Β.ΚΑΡ.

Υποψηφιότητες

Τρεις, εκτός απροόπτου, είναι οι υποψηφιότητες, που δείχνουν να «κλειδώνουν» για την ηγεσία του ΔΝΤ. Οι υποψήφιοι είναι και οι τρεις από την Ευρώπη, με την Ελλάδα να τίθεται άμεσα και με διαδικασίες συνοπτικές εκτός κούρσας διαδοχής στην ηγεσία του Ταμείου. Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς στις πιθανές υποψηφιότητες είχε έντονα ακουστεί το όνομα του τέως τσάρου της ελληνικής οικονομίας Ευκ. Τσακαλώτου, με την τότε κυβέρνηση να αποφεύγει να σχολιάσει σχετικά. Οι φήμες ήθελαν ως υποψήφιο τον τέως υπουργό, ο οποίος σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στον πειρασμό του σχετικού σχολιασμού, με το βαρύ βιογραφικό του να περιλαμβάνει την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος διάσωσης, κοντολογίς του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου. Τελικά, η υποψηφιότητα «κάηκε», καθώς, όπως φαίνεται, στο Ταμείο κάτι περισσότερο ξέρουν και ρίσκο δεν παίρνουν…

Β.ΚΑΡ.

Και «Η Δήμητρα» στον ΣΑΣΟΕΕ

Στη μεγάλη οικογένεια του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας ανήκει από χθες ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα». Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον πρόεδρο του ΣΑΣΟΕΕ και πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, στο περιθώριο της έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, με θέμα την οριστικοποίηση των προτάσεων των συνεταιριστών για τον νέο συνεταιριστικό νόμο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, εντός του προσεχούς εξαμήνου. Πλέον στον ΣΑΣΟΕΕ ανήκουν περισσότερες από 105 συνεταιριστικές οργανώσεις πανελλαδικά, ενώ σε επίπεδο Μαγνησίας μόνο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου και Βορείων Σποράδων παραμένει εκτός των κόλπων του Συνδέσμου.

Γ.Λ.

Επιασαν δουλειά

Οι πρώτες κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Βόλου «έπεσαν» χθες από τους 11 νέους δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα. Μαζί με τους παλιούς συναδέλφους τους συγκροτούν μια υπηρεσία με 17 συνολικά άτομα, εκ των οποίων τρεις γυναίκες βρίσκονται αυτό το διάστημα σε άδεια κύησης και θα επιστρέψουν στα μέσα φθινοπώρου. Σκοπός της ανανεωμένης και ενισχυμένης Δημοτικής Αστυνομίας είναι ο περιορισμός του φαινομένου του παράνομου παρκαρίσματος στον κεντρικό οδικό άξονα του πολεοδομικού συγκροτήματος, έτσι ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των αυτοκινήτων. Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του σκοπού του δημοτικών αστυνομικών είναι η σωστή οδηγική συμπεριφορά των πολιτών, η συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας και η απόκτηση της κατάλληλης κυκλοφοριακής συνείδησης.

Γ.Λ.

Μεταβατική

Την ικανοποίησή της εκφράζει η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη για την ανταπόκριση του κόσμου στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί. Η ίδια επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι μεταβατική μέχρις ότου αναλάβει δράση η νέα δημοτική αρχή. Στο μεταξύ οι εκδηλώσεις συνεχίζονται κανονικά, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Η αντιδήμαρχος δηλώνει «ενεργός πολίτης» της Σκοπέλου, πάντα πρόθυμη να προσφέρει για το καλό του νησιού κι όπως υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία θα παραμείνει στον στίβο του εθελοντισμού.

Γ.Υ.

Εμφαση

Αθόρυβα κινείται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο οποίος πραγματοποιεί διαρκώς επαφές με αιρετούς και φορείς, στο πλαίσιο της ανταλλαγής καλών πρακτικών για την αυτοδιοίκηση. Πρόσφατα επισκέφτηκε τη Μύκονο, τους χώρους πολιτισμού και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνο Κουκά. Ανήσυχο πνεύμα και λάτρης του πολιτισμού ο νέος δήμαρχος, είναι προφανές ότι θα δώσει έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα, παράλληλα με τα έργα ανάπτυξης για το νησί κι η ανταλλαγή απόψεων είναι αναμφίβολα σημαντική.

Γ.Υ.

Υπήρξε αντίκτυπος

Η μείωση των αφίξεων της κρουαζιέρας το φετινό καλοκαίρι ήταν γνωστή. Εκείνο που δεν ήταν γνωστό ήταν και ο αντίκτυπος που θα είχε. Η εμπορική αγορά βλέπει αισθητή μείωση των τουριστών. Πλέον οι ντόπιοι είναι εκείνοι που τη στηρίζουν.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου