ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ζυμώσεις

ζυμώσεις-426023

Ζυμώσεις

Ζυμώσεις για το μοίρασμα των αντιδημαρχιών στον Δήμο Βόλου ενόψει της ανάληψης καθηκόντων από το νέο δημοτικό συμβούλιο, που πάντως σε επίπεδο ομάδας πλειοψηφίας δεν έχει μεγάλες αλλαγές.

Μόνο ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και για τη νέα θητεία έχει θέσει εαυτόν εκτός μάχης για τη διεκδίκηση θέσης. Πρόκειται για τον Αποστόλη Γαλάτη, σημερινό πρόεδρο στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, που όπως έλεγε ο ίδιος στη στήλη θα ξεκουραστεί για περίπου δύο χρόνια από τα δημοτικά καθήκοντα που έχει κατά καιρούς αναλάβει για να μπορέσει να αφιερωθεί στην εργασία του.

Ε.Χ.

Κυβερνησιμότητα

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, θα κατατεθεί στη Βουλή το δεύτερο μεγάλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις του ΥΠΕΣ που θα επιλύουν το πρόβλημα κυβερνησιμότητας των δήμων και των περιφερειών που προκλήθηκε μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Το νομοσχέδιο αναμένεται εναγωνίως από έξι από τους οκτώ δήμους της Μαγνησίας (εξαιρούνται οι Δήμοι Βόλου και Ρήγα Φεραίου) στους οποίους στις πρόσφατες εκλογές δεν αναδείχθηκαν δημοτικές αρχές από την πρώτη Κυριακή, με αποτέλεσμα οι νέοι δήμαρχοι να μην έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια και να βρεθούν αντιμέτωποι με προβλήματα για την εκτέλεση του προγράμματός τους από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ε.Χ.

Ενόψει ΔΕΘ

«Κλήση» για σύγκληση της ολομέλειας του Εργατικού Κέντρου Βόλου αναμένεται να λάβουν τις επόμενες μέρες τα μέλη της Διοίκησης. Στόχος να γίνει μία πρώτη προπαρασκευαστική συζήτηση όσον αφορά στην τακτική που θα ακολουθήσουν τα συνδικάτα ενόψει της φετινής Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Και επειδή πριν από τη ΔΕΘ μεσολαβούν τα μπάνια του λαού και οι περισσότεροι μετά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα πιάσουν παραλίες, επιλέχτηκε η συνεδρίαση να προηγηθεί των διακοπών. Επιστρέφοντας με το καλό και με φορτισμένες μπαταρίες, θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Β.Κ.

Πλύσιμο

Τι δουλειά έχουν βράδυ Παρασκευής υδροφόρες του Δήμου Βόλου μέσα στην Ερμού; Συνεργεία της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου δεν σταματούν ούτε βράδυ να δουλεύουν.

Προχθές έπλεναν το πλακόστρωτο στην κεντρική αγορά και στενά που διασταυρώνονται με την Ερμού και τα οποία επιτήδειοι μετατρέπουν σε δημόσια ουρητήρια. «Είναι οι μόνες ώρες που δεν υπάρχει πολύς κόσμος στον πεζόδρομο και μπορούμε να προχωρήσουμε σε πλύσιμο των δρόμων», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Πράττος.

Ε.Χ.

Προβολή

Με μία εντυπωσιακή και άρτια οργανωμένη τελετή, παρουσία πλήθους κόσμου, ντόπιων και κυρίως επισκεπτών, δόθηκε και επίσημα προχθές στην παραλία του Βόλου το τζάμπολ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων. Πρόκειται για μία ακόμα διοργάνωση από τις πολλές παγκοσμίου και πανευρωπαϊκού επιπέδου, που φιλοξενεί η πόλη και τα καταφέρνει περίφημα. Τα οφέλη πολλαπλά, καθώς πέρα από τη δεδομένη προβολή στα πέρατα του κόσμου, τονώνεται η τοπική οικονομία σε μια κρίσιμη καμπή με την προσέλκυση πλήθους επισκεπτών, που θα γνωρίσουν την πόλη και ενδεχομένως να την επισκεφτούν ξανά. Επιπλέον, ο Βόλος αποδεικνύει πια στην πράξη ότι έχει όλες τις δυνατότητες άρτιας φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και χάρη στην καλή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται έπονται και άλλες εξίσου ή περισσότερο σημαντικές.

Β.ΚΑΡ.

Βάρδιες

Στα πολλά και σημαντικά, που καλείται να φέρει σε πέρας ο φιλότιμος, όπως τουλάχιστον δείχνει, νέος υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας είναι και η διευθέτηση του φλέγοντος ζητήματος, που προκύπτει με τις βάρδιες στα ασθενοφόρα σε Κέντρα Υγείας, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στην υπόλοιπη χώρα ενδεχομένως. Προκύπτει το παράδοξο στις δομές υγείας στην περιφέρεια να μη λείπουν τα ασθενοφόρα, να μη λείπουν οι οδηγοί, να λείπουν, ωστόσο, οι βάρδιες, με τις συνέπειες ορισμένες φορές να είναι μοιραίες. Το πρόβλημα οξύνεται και μοιάζει με δυσεπίλυτο γρίφο, τον οποίο καλείται να λύσει ο νέος υπουργός είτε με την απαιτούμενη ενίσχυση σε προσωπικό, είτε με συστάσεις αυστηρές για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία. Μόνο που πρέπει να βιαστεί, καθώς ειδικά στον πολύπαθο τομέα της υγείας άλλος χρόνος για χάσιμο κυριολεκτικά δεν υπάρχει…

Β.ΚΑΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου