ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η πιστοληπτική γραμμή στήριξης

η-πιστοληπτικη-γραμμη-στηριξης-451898

«H ΝΔ συνεχίζει να μην απαντά με σαφήνεια για το πρόγραμμά της. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα τα στελέχη της εκφράζουν ανησυχητικές απόψεις και για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Μάλιστα, υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν πως θα προωθήσουν, εάν εκλεγούν, μία πιστοληπτική γραμμή. Προφανώς ή δεν έχουν διαβάσει ποτέ τι προβλέπει η συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ή εσκεμμένα αποκρύπτουν τις προθέσεις τους».

Τα παραπάνω σχολίαζε χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Η ίδια μάλιστα πρόσθετε πως «είναι σαφές λοιπόν, από τη συνθήκη του πως το Συμβούλιο Διοικητών, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ μπορεί να διαπραγματευθεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») που θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, που ανέρχονται σε 34 δισ. και το μείγμα πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης κατάφεραν να αποφύγουν και για τώρα και για το μέλλον την πρόταση των δανειστών και των υποστηρικτών τους στο εσωτερικό της χώρας μας.

Ας απαντήσει λοιπόν η ΝΔ τι θέλει να πετύχει με αυτές τις απόψεις των στελεχών της», αναρωτιόταν επίσης η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου