ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

120 δόσεις

120-δόσεις-465196

Ανάσα δεν προλαβαίνουν να πάρουν αυτό το διάστημα οι φοροτεχνικοί και στη Μαγνησία, καθώς μετά το κτηματολόγιο και τη ρύθμιση των 120 δόσεων, ήρθε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του 2018. Οι εκλογές παρέτειναν για ένα μήνα την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ενώ σε ό,τι αφορά στις 120 δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, η ρύθμιση «τρέχει» κανονικά και η σχετική προθεσμία εκπνέει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι φοροτεχνικοί του Βόλου δέχονται καθημερινά βροχή ερωτήσεων από τους πελάτες του που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη συγκεκριμένη διαδικασία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά, γεγονός που σημαίνει ότι η συνδρομή του φοροτεχνικού είναι απαραίτητη.

Το πιο σημαντικό είναι πάντως να καταφέρουν, όσοι ενταχθούν στις 120 δόσεις, να παραμείνουν στη ρύθμιση και αυτό γιατί πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία ίσως κρατήσει και 10 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ο οφειλέτης θα έχει την οικονομική δυνατότητα να είναι συνεπής ως προς την πληρωμή των μηνιαίων δόσεων, έτσι ώστε να μη χάσει τη ρύθμιση.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου