ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίμπησε

τσίμπησε-476048

Τσίμπησε

Ουπς! Τσίμπησε και το μετόπισθεν του βόθρου και βγήκε χθες στην επιφάνεια. Εμ, κόντεψε να σκάσει στον πάτο. Ψυχραιμία! Σας χρειάζεται η κυρία.

Ν.Τ.

Προγράμματα

Ταυτόχρονα με την προεκλογική αντιπαράθεση άρχισε και η «μάχη» των προγραμμάτων. Τούτη τη φορά όχι για το ποιο κόμμα έχει το καλύτερο και το πλέον ουσιαστικό, αλλά σχετικά με το ποιο αντιγράφει το άλλο. Τα πράγματα είναι απλά. Οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, δίκαιη φορολόγηση, αξιοπρεπείς αμοιβές και συντάξεις, λογικές τιμές στα είδη βασικής ανάγκης, καθημερινότητα. Επιπλέον, ειλικρινής δέσμευση σχετικά με την απαρέγκλιτη τήρηση των προγραμματικών θέσεων. Δεν χρειάζονται πολλά. Πολιτική βούληση απαιτείται και λόγος αλήθειας προς τον λαό, ο οποίος θα συγκρίνει, θα κρίνει και θα αποφασίσει στην κάλπη.

Β.ΚΑΡ

Ανατροπή σχεδιασμού

Η απουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης στο αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο προκαλεί πρόβλημα στον αντιπυρικό σχεδιασμό της Μαγνησίας το φετινό καλοκαίρι. Για ανατροπή του σχεδιασμού, που έγινε τον Μάιο από το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του νομού, κάνει λόγο η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία αναρωτιέται πώς θα μπορέσει να βοηθήσει στην άμεση κατάσβεση επικίνδυνης δασικής φωτιάς σε δυσπρόσιτη περιοχή του Πηλίου ή των Β. Σποράδων για παράδειγμα εναέριο μέσο, που σταθμεύει στη Λαμία. Πέραν της απόστασης, υπάρχουν και οι καιρικές συνθήκες που μπορούν να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη την άμεση προσέγγισή του στην περιοχή τα πρώτα λεπτά της φωτιάς, που είναι και πιο κρίσιμα. Από την άλλη μεριά, ανώτερα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σε επίπεδο Θεσσαλίας θεωρούν ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το θέμα της στάθμευσης του Canadair στη Λαμία και εκτιμούν ότι θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μήνα. Ας ευχηθούμε μέχρι τότε να μην εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά…

Γ.Λ.

Ηρωική

Την αυταπάρνηση των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αλοννήσου υπογραμμίζει με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, τονίζοντας ότι «είναι τέσσερις, αλλά βγάζουν δουλειά για δέκα άτομα». Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει ηρωική την προσπάθεια των εργαζομένων, ενώ επισημαίνει «και ο αντιδήμαρχος είναι ήρωας» αναφερόμενος στον Μιχάλη Καλογιάννη, που βρίσκεται επί ποδός νυχθημερόν.

Γ.Υ.

Καθυστερούν

Μόνιμος πονοκέφαλος των πληγέντων από θεομηνίες οι αποζημιώσεις, που δίνονται με καθυστέρηση μηνών, ενδεχομένως και ετών. Απτό παράδειγμα οι πληγέντες της Σκοπέλου που «είδαν φως» μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών και ιώβειας υπομονής. Σε αναμονή ενός χρόνου και οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί της Μαγνησίας μετά την περσινή δακοπροσβολή που κατέστρεψε την παραγωγή τους. Η ίδια αγωνία, το ίδιο καρδιοχτύπι, η ίδια αδιαφορία.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου