ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εμπρακτη προσφορά

εμπρακτη-προσφορά-477576

Εμπρακτη προσφορά

Περίοδος ανάπαυλας και ανασυγκρότησης η τετραετία που ακολουθεί για την αντιδήμαρχο Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη, η οποία παραδίδει τη σκυτάλη την 1η Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, η μαχητική Μάχη συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη δράση της, ενώ υπογραμμίζει ευθαρσώς ότι είναι πάντα πρόθυμη να προσφέρει τη βοήθειά της όποτε της ζητηθεί. Η ίδια αναφέρει συχνά ότι δεν έχουν σημασία οι θέσεις ευθύνης, αλλά η διάθεση προσφοράς για το καλό του νησιού και το αποδεικνύει στην πράξη.

Γ.Υ.

Αλλο και τούτο

Το ακούσαμε και αυτό… Υποψήφια βουλευτής δήλωνε χθες το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν είναι τόσο σημαντικό για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο! Ε, εδώ που τα λέμε, μάλλον είναι σημαντικότερο να χαζεύεις τις βιτρίνες της Βουκουρεστίου…

Ν.Τ.

Καρτέρι…

Είπαμε πανικόβλητοι να τρέχετε μπας και εξασφαλίσετε ό,τι εναγωνίως περιμένετε από μια άλλη μακρινή εποχή… Αλλά να ψάχνετε λυσσαλέα για προσωπικά έγγραφα για να αποκαλύψετε τα μυστικά του κράτους, στήνοντας ακόμη και καρτέρι… σε εισόδους πολυκατοικιών! Αυτό και μόνο σας καθιστά ντροπές της κοινωνίας και της πολιτικής. Τρομάρα σας!

Ν.Τ.

Απαξίωση

Χωρίς εκπροσώπους των μειοψηφιών συνεδρίασαν και χθες, όπως γίνεται σχεδόν κατά κανόνα τους τελευταίους μήνες, η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής. Είναι τραγικό, εκλεγμένοι να μην εκπροσωπούν στα συλλογικά όργανα του Δήμου πολίτες που τους ψήφισαν και μόνη η πλειοψηφία να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να υπάρχει καν αντίλογος. Τουλάχιστον από Σεπτέμβριο, οπότε και αναλαμβάνει το νέο δημοτικό συμβούλιο, το τοπίο αλλάζει, καθώς αναλαμβάνουν νέα πρόσωπα στις μειοψηφίες.

Ε.Χ.

Κοσμοσυρροή

Εγκρίθηκαν για λογαριασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας 14 μετατάξεις καθηγητών, που θα υπηρετήσουν σε διοικητικές θέσεις. Οι νέοι διοικητικοί αναμένεται να δώσουν «ανάσα» στους σημερινούς λιγοστούς, που έχουν επωμιστεί όλη τη γραφειοκρατία, ξεχνώντας πολλές φορές να… σχολάσουν στην ώρα τους.

Ε.Χ.

Ελπίδα

Κόντρα στην κρίση, οικονομική, αρχών και αξιών, απέναντι σε όλους όσοι απαισιοδοξούν και δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα, αποδεικνύεται τελικά ότι υπάρχει ελπίδα. Φάρος φωτεινός η ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιστημόνων πια, που με την έρευνά της για τη φυματίωση βάζει πλώρη για το ΜΙΤ, πέρα από τους δρόμους που ανοίγει στην επιστήμη. Παιδιά που μας κάνουν όλους υπερήφανους. Παιδιά που προσπαθούν, αγωνίζονται, δουλεύουν και διαπρέπουν. Παιδιά που δεν βολεύονται και δεν συμβιβάζονται με έναν διορισμό στο δημόσιο και αφού τον πετύχουν να κυνηγούν και μια μετάταξη στη Βουλή, σε υπουργείο ή οπουδήποτε αλλού. Παιδιά που δεν έχουν ανάγκη διορισμούς και μετατάξεις, πολύ απλά γιατί έχουν διαβατήριό τους την αξία…

Β.ΚΑΡ.

Βουτιά

Ηχηρό το μήνυμα στον τουρισμό, με την πτώση τον περασμένο μήνα και το υποτονικό ξεκίνημα τον αντίστοιχο τρέχοντα. Το άνοιγμα των αγορών και οι φτηνές, προσιτές τιμές σε κοντινές στην Ελλάδα τουριστικές χώρες, που αυξάνουν τον ανταγωνισμό, αποτελούν τις αιτίες, κατά τους ειδικούς πάντα. Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση ότι ο εσωτερικός τουρισμός χωλαίνει, λόγω της δεδομένης οικονομικής αδυναμίας της πλειονότητας των Ελλήνων να ανταποκριθεί στις ισχύουσες τιμές. Η καμπάνα χτύπησε δυνατά και το ερώτημα που τίθεται πλέον, τώρα που είναι ακόμα η αρχή, έχει να κάνει με την προοπτική μείωσης των τιμών στον τουρισμό βάσει των δυνατοτήτων του κόσμου, προκειμένου να κινηθεί ο Ελληνας και να έρθει ο ξένος…

Β.ΚΑΡ.

Καλοδεχούμενες μειώσεις

Μειώσεις της τάξης των έξι περίπου λεπτών το λίτρο έφερε στις τιμές των καυσίμων η συνεχιζόμενη πτωτική πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που μέσα σε δύο μήνες έχουν υποχωρήσει κατά 11%. Ενόψει και της τουριστικής περιόδου οι μειώσεις γίνονται δεκτές με ικανοποίηση από τους πρατηριούχους, καθώς όσο πιο φθηνά είναι τα καύσιμα, τόσο πιο μεγάλη είναι η κατανάλωση. Οι διεθνείς τάσεις παραμένουν πτωτικές, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχιστούν εκτός απροόπτου και οι μειώσεις στη λιανική τιμή των υγρών καυσίμων. Πέραν αυτού, πάντως, οι πρατηριούχοι εμμένουν στη βασική διεκδίκηση του κλάδου για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που σήμερα αντιστοιχεί στο 75% της τελικής τιμής. Δηλαδή, από τα 50 ευρώ που δίνει ένας οδηγός για να βάλει αμόλυβδη βενζίνη στο αυτοκίνητό του, τα 35 επιστρέφουν στο κράτος μέσω της έμμεσης φορολογίας.

Γ.Λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου