ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΚΙΝΑΛ: Η μάχη των τεσσάρων

κιναλ-η-μάχη-των-τεσσάρων-510962

Δεν αποκλείουν τον αρχικό στόχο των τριών εδρών στις ευρωεκλογές στο ΚΙΝΑΛ, αλλά ο ρεαλιστικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι οι δύο θέσεις. Για τους δύο ευρωβουλευτές Καϊλή και Ανδρουλάκη τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο ήταν την προηγούμενη φορά, που στο τιμόνι του κόμματος ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Δύο ακόμα ισχυρά ονόματα διεκδικούν σε δύο εβδομάδες έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο γιος του Ανδρέα, Νίκος Παπανδρέου που μπήκαν στη μάχη και τη μετέτρεψαν σε σκληρό ντέρμπι. Ο Νίκος Παπανδρέου εμφανίζεται σε όλες τις εσωτερικές μετρήσεις να χτυπά την πρώτη θέση, κερδίζοντας τόσο τους Παπανδρεϊκούς ψηφοφόρους, όσο και μεγάλη μερίδα εκσυγχρονιστών.

Ο Γιώργος Καμίνης φαίνεται να είναι ο εκλεκτός της προέδρου Φώφης Γεννηματά και δεν είναι μυστικό πλέον πως στηρίζεται από το περιβάλλον της. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει μια κρίσιμη μάχη για το πολιτικό του μέλλον. Στους κύκλους του περιβάλλοντός του λέγεται ανοιχτά πλέον πως η μάχη για την αρχηγία μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει και ο Νίκος θα είναι πιο έτοιμος αυτή τη φορά. «Εάν ο Νίκος κερδίσει την πρώτη θέση τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ας μαζέψουν από τώρα τα πράγματα από το γραφείο τους» μας είπε στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Η Εύα Καϊλή, που κέρδισε την πρώτη θέση στις εκλογές του 2014, δείχνει να είναι πιο αδύνατη αυτή τη φορά. Παρά την πολύ καλή παρουσία που είχε στο Ευρωκοινοβούλιο, δύσκολα θα καταφέρει να ανανεώσει τη θητεία της. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, που είχε στενές σχέσεις σε όλη την πενταετή τους θητεία, πλέον δεν λένε σχεδόν ούτε καλημέρα.

Ν.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου