ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στον Βόλο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Πάϊδας

στον-βόλο-ο-πρόεδρος-της-αδεδυ-γ-πάϊδας-519420

Στον Βόλο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Γ. Πάϊδας

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Πάϊδας ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ χθες επισκέφτηκε τον Βόλο. Σε δηλώσεις του στη ΝΟΔΕ τόνισε ότι η ΝΔ ελπίζει σε μια καθαρή και μεγάλη νίκη στις Ευρωεκλογές, «ώστε η 27η Μαΐου να αποτελέσει αφετηρία ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, που είναι δεδομένο ότι θα συμβούν αν η νίκη του κόμματος είναι μεγάλη», όπως είπε. Δεσμεύτηκε επίσης να δώσει τον «αγώνα για τους εργαζόμενους μισθωτούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία 7-8 μνημονιακά χρόνια και ιδιαίτερα για το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό. Επίσης χαρακτήρισε προεκλογικό «το πακέτο Τσίπρα» που έχει στόχο να μειωθεί η διαφορά…

Ν.Τ.

Καμία πρόσκληση από την Ενωση

Ουδεμία ευθύνη φέρει η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας για την απουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή από τη σύσκεψη, που έγινε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά για τον περιφερειακό Τύπο. Οπως ενημερώθηκε χθες η στήλη, η Ενωση δεν προσκάλεσε κανέναν, πλην του υπουργού, ενώ ο βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος εμφανίστηκε στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών συνοδεύοντας τον κ. Παππά. Οπερ σημαίνει πως εκείνος που πρέπει πλέον να απαντήσει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αν απευθύνει ή όχι επιλεκτικές προσκλήσεις.

Ν.Τ.

Φωνή βοώντος

Για τρίτη μέρα συνέχισαν χθες την αποχή από τις δευτερεύουσες διακομιδές οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από πλευράς του υπουργείου Υγείας για επανέναρξη του διαλόγου. Για να καταβληθεί προσπάθεια και να βρεθεί χρυσή τομή είναι φαίνεται ακόμη νωρίς.

Κ.Μ.

Απογοήτευση

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, που λέει ότι το μέτρο εργασίας τις Κυριακές δεν αποδίδει. Ερευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας και Επιχειρηματικότητας κατέδειξε ότι την Κυριακή 5 Μαΐου τρεις στους τέσσερις εμπόρους δήλωσαν απογοητευμένοι από την κίνηση. Το θέμα όμως είναι τι κάνει γι’ αυτό το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Κ.Μ.

Ελεγχος

Στις εξαγγελίες σημασία έχει πάντα το περιεχόμενο και όχι ο χρόνος που γίνονται. Σε αυτό το πλαίσιο, βαθιά ανάσα στα νοικοκυριά και όχι μόνο θα δώσουν οι μειώσεις ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα, αλλά και στην ενέργεια, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα, που κινούνται αναντίρρητα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι πώς θα ελεγχθεί αρμοδίως αν οι συγκεκριμένες μειώσεις θα φτάσουν στην κατανάλωση. Λογικά τον τρέχοντα μήνα οι καταναλωτές πρέπει να δουν μειώσεις τιμών στο ράφι και από τον ερχόμενο στα τιμολόγια. Μέση λύση δεν υπάρχει. Αν οι τιμές διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με τη δικαιολογία ότι η αύξηση απορροφήθηκε και δεν μετακυλήθηκε στην κατανάλωση θα πρόκειται για εμπαιγμό προς τους καταναλωτές…

Β.ΚΑΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου