ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απορία

απορία-542082

Απορία

Λάβαμε στο e-mail της εφημερίδας και δημοσιεύουμε το παρακάτω μήνυμα:

«Αγαπητοί Φίλοι, Τελικά τι γένους είναι το παιδί; Μία από τις δύο εφημερίδες οφείλει μία συγγνώμη, αυτό λέει η παλιά καλή δημοσιογραφική δεοντολογία. Με αγάπη Μπάμπης Σκυργιάννης».

Συμφωνούμε απόλυτα μαζί του. Αν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε κάνει λάθος, θα το είχε ήδη διορθώσει ως όφειλε.

Ε.Χ.

Χάσμα

Για μία ακόμη χρονιά ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα είναι ξεχωριστός για τα συνδικάτα. Στην Πλ. Ελευθερίας το ΕΚΒ, στην Πλ. Πανεπιστημίου το ΠΑΜΕ. Ίσως είναι η πρώτη φορά που αυτό ήταν αναμενόμενο, μετά τα όσα συνέβησαν και προκάλεσαν την αναβολή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ αφενός και αφετέρου οδήγησαν στη συγκρότηση προσωρινής διοίκησης στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Τα πνεύματα είναι πολύ οξυμένα. Έχουν ακουστεί βαριές κουβέντες… και το χάσμα πλέον δείχνει αγεφύρωτο.

Β.Κ.

Χρόνος – ρεκόρ

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο του Δημαρχείου Βόλου, παρά τα εμπόδια και τις επιχειρούμενες καθυστερήσεις, αλλά και τις καιρικές συνθήκες, που δεν ήταν πάντα σύμμαχος του εργολάβου. Βεβαίως υπήρχε στενή παρακολούθηση των εργασιών από τον ίδιο τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο και στενούς συνεργάτες του, που κατάφεραν να αντιστρέψουν τη… μοίρα δημοσίων έργων. «Πάρτε ως μέτρο σύγκρισης πότε θα τελειώσει ο κόμβος της Περιφέρειας στα Αστέρια Αγριάς, που μακάρι να μην καθυστερήσει», σχολίασε ο κ. Μπέος, θέλοντας να υπερτονίσει τη μάχη που δόθηκε ενάντια στον χρόνο, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν δημότες και επισκέπτες μέσα στις γιορτές του Πάσχα.

Ε.Χ.

Αλλαγές

Με νέες αστυνομικές ταυτότητες, με τη μορφή πιστωτικής κάρτας, θα πρέπει σύντομα να εφοδιαστούν οι πολίτες. Στόχος βεβαίως η ενίσχυση της ασφάλειας τόσο για τη χώρα, όσο και για τους πολίτες, με το όλο σύστημα να εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα. Μέχρις εδώ όλα καλά. Ωστόσο και στην προκειμένη περίπτωση οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το κόστος έκδοσης θα ανέρχεται στα 7 ευρώ και αν συνυπολογιστεί και το αντίστοιχο για τις φωτογραφίες, μιας και λογικά θα χρειάζονται πρόσφατες, φτάνει κοντά στα 20, ποσό υψηλό την τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Τη διαδικασία δρομολογεί το Κράτος, είναι προφανώς υποχρεωτική και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να γίνει χωρίς οικονομικό κόστος για τους πολίτες.

Β.ΚΑΡ.

Εναλλακτική πρόταση

Εναλλακτική πρόταση προς τον υπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη έχουν προωθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που διαφωνούν με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ποδοσφαίρου μετά την επεισοδιακή, όπως μαθαίνουμε, συνάντηση που είχαν στο γραφείο του. Συνάντηση, στην οποία είχαν παραβρεθεί ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης και η κ. Φωτεινή Κοκκινάκη. Σε αυτή την πρόταση συνηγορεί και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Σύμφωνα με τη νέα πρότασή τους, οι πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής θα κληθούν να δώσουν αγώνες μπαράζ, ώστε δύο από αυτούς να προβιβασθούν στη Super League 2, με αντίστοιχη αύξηση κατά δύο των ομάδων που θα απαρτίζουν τη νέα κατηγορία του ποδοσφαίρου. Σε μία τέτοια περίπτωση, αν κερδίσει στα μπαράζ ο Ολυμπιακός Βόλου, θα ανέβει δύο κατηγορίες υπερπηδώντας τη Football League. Βέβαια, σε αυτήν περίπτωση αν γίνει δεκτή η πρόταση από τον υπουργό και συμφωνήσουν οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, αδικημένη από το «μπλοκ» της κοινής προσπάθειας θα βγει η Νίκη Βόλου, που θα παραμείνει, αν και δευτεραθλήτρια, στην ίδια κατηγορία. Η δική της πρόταση για τη δημιουργία δύο νέων κατηγοριών δεν φαίνεται να έχει τύχη, καθώς αντιδρούν η UEFA και η FIFA που θεωρούν ότι με συμμετοχή πολλών ομάδων σε κάποια κατηγορία είναι δύσκολο να ελεγχθεί ο παράνομος στοιχηματισμός.

B.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου