ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ματαιώθηκε

ματαιώθηκε-577563

Ματαιώθηκε

Δεν θα παραβρεθεί αύριο ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επικαλείται το onlarissa.gr, λένε ότι η ματαίωση της επίσκεψής του έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους, καθώς η κόρη του θα παρελάσει στην Αθήνα και θέλει να παραβρίσκεται στην πρωτεύουσα. Οι «κακές γλώσσες» πάλι λένε πως ο κ. Παππάς αποφάσισε να μην έρθει στη Λάρισα, μόλις ενημερώθηκε ότι του ετοιμάζεται «θερμή υποδοχή», αφού είχαν προαναγγελθεί κινητοποιήσεις με φόντο το Σκοπιανό. Δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά μόνο λίγες μέρες αφότου ο υπουργός αποδοκιμάστηκε έντονα στη Βόρεια Ελλάδα.

Β.Κ.

Αυτοδιοικητική εμπειρία

Υποψήφιος εκ νέου με το συνδυασμό «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική» του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου (πρώην Αρτέμιδας) Κώστας Γανωτής, πρόεδρος το Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Ν. Μαγνησίας. Ο κ. Γανωτής εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Βόλου τον Μάϊο του 2014 με τη δημοτική αρχή και από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2016 διατέλεσε πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Μαγνησίας. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, επανήλθε στην προεδρία τον Απρίλιο του 2017 και παραμένει ως σήμερα. Επίσης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ και μέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, εμπλουτίζοντας διαρκώς με νέα αντικείμενα και γνώσεις την αυτοδιοικητική του πορεία, που ξεκινά το 1988, όταν εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο πρώην Δήμο Αρτέμιδας.

Ν.Τ.

«Κρυφή ατζέντα»

Για «σοβαρές αποκαλύψεις για τα σχέδια των Μιτζικού – Λεγαντή στη διαχείριση του νερού, που προέκυψαν στη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου» κάνουν λόγο οι συνεργάτες του υποψηφίου δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιλτιάδη Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με τους ίδιους «τα σενάρια για ξεπούλημα του φυσικού δημόσιου αγαθού σε ιδιώτες δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και οι πολίτες στο Νότιο Πήλιο γνωρίζουν πλέον ποιοι σχεδιάζουν να δώσουν το νερό σε ιδιώτες και τον λογαριασμό στους δημότες».

«Η Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία με επικεφαλής, υποψήφιο δήμαρχο τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου και η μεγάλη κοινωνική συμμαχία – συνεχίζουν οι ίδιοι – που έχει δημιουργηθεί, θα διαφυλάξουν με κάθε ενέργεια, με κάθε μέσο τη δημόσια διαχείριση του νερού και την κοινωνική πολιτική που διασφαλίζει ο δημόσιος χαρακτήρας του αγαθού και ο εφιάλτης του ιδιωτικού νερού, η επιδρομή στους φυσικούς πόρους, οι διψασμένοι κερδοσκόποι δεν θα περάσουν στο Νότιο Πήλιο».

Καταλήγουν δε σημειώνοντας ότι «το συνηθισμένο μύθευμα του νεοφιλελευθερισμού καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες εάν εκχωρήσουμε τους φυσικούς πόρους στη ΔΕΥΑΜΒ, νερό και αποχέτευση είναι εξόφθαλμα επικίνδυνο όχι μόνο για την οικονομική επιβάρυνση και τις δραματικές αυξήσεις των τιμολογίων, αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον στο Νότιο Πήλιο. Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η πρόσβαση των πολιτών σε ένα από τα πιο βασικά αγαθά για την καθημερινή διαβίωση, ούτε φυσικά και να απειληθούν πυλώνες της τοπικής οικονομίας, όπως ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός κ.ά».

Ν.Τ.

Επονται και άλλοι

Η λίστα των ονομάτων στελεχών, που εμφανίζονται ως εν δυνάμει υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του Ν. Τσιλιμίγκα στη Μαγνησία, δεν έχει κλείσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ετσι φαίνεται πως έχουν «ανοίξει θέσεις» επίσης για τον πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Απ. Κανναβό, τον αντιδήμαρχο Σκιάθου Δημ. Γιολδάση και τον πρώην γ.γ. του ΕΚΒ Κώστα Γεωργούλα. Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα το ψηφοδέλτιο ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες προσθαφαιρέσεις.

Β.Κ.

Καθημερινότητα

«Οι εκλογές είναι ακόμη μακριά» λέει ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Αποστόλης Κοντογιώργος, που αντί αυτή την περίοδο να κάνει προεκλογική εκστρατεία συνεχίζει να δίνει τη μάχη της καθημερινότητας στον Δήμο και να σχεδιάζει με τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής αρχής την επόμενη ημέρα για την περιοχή. Τα προβλήματα είναι άλλωστε πολλά στην περιοχή και δεν επιτρέπουν προεκλογικά… διαλείμματα.

Ε.Χ.

Ξανασυναντιούνται

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται στον χώρο της Εκπαίδευσης ο Γιώργος Δοδοντσάκης και ο Σωκράτης Σαβελίδης. Ο πρώτος σύντομα πρόκειται να αναλάβει χρέη περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης και ο δεύτερος είναι ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα και μέχρι να ολοκληρωθεί και η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών στις κατά τόπους Διευθύνσεις. Πριν τη νέα τους «συνάντηση» οι δύο εκπαιδευτικοί είχαν βρεθεί πάλι να συμπορεύονται αγαστά από θέσεις ευθύνης. Εκτιμάται πως η πρότερη σχέση τους αναμένεται να δημιουργήσει τις βάσεις για ακόμη πιο δημιουργική συνεργασία.

Ε.Χ.

Συγκρίσεις

Εντονα απασχόλησαν πρόσφατα την κοινή γνώμη δύο περιστατικά, με τις συγκρίσεις, ωστόσο, να προκύπτουν αναπόφευκτες. Από τη μία πλευρά 90χρονη σύρθηκε σαν κοινή εγκληματίας, επειδή κατελήφθη να πουλά χωρίς άδεια στη λαϊκή παντοφλάκια για δύο ευρώ.

Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, αλλά και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενεργοποιήθηκαν άμεσα ευτυχώς. Από την άλλη υποψήφια ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος φέρεται να λάμβανε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της και τα χρωστούμενά της να ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

Αν δεν υπήρχε η δημοσιογραφική έρευνα, η υποψήφια ενδεχομένως να επιβραβευόταν με μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δύο περιστατικά τόσο διαφορετικά, αλλά και τόσο όμοια μεταξύ τους. Σημεία των καιρών, των κακών μας των καιρών…

Β.ΚΑΡ.

Ούτε καλημέρα…

Με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ένθεν κακείθεν να βρίσκονται στα «κεραμίδια» εξαιτίας των επεισοδίων, που προκάλεσαν την προσωρινή αναβολή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η επόμενη ολομέλεια του Εργατικού Κέντρου Βόλου αναμένεται με ενδιαφέρον. Το κλίμα άλλωστε «μυρίζει» ήδη μπαρούτι, αφού ορισμένοι δεν ανταλλάσουν πλέον ούτε καλημέρα στους διαδρόμους για να αποφύγουν… τη σύγκρουση.

Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου