ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Στο Δημαρχείο

Μεσογειακοί Αγώνες ή μάλλον οι ανεκπλήρωτες ακόμη δεσμεύσεις του υπουργείου Οικονομικών σε αντιστάθμισμα της απώλειας των Μεσογειακών, ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της τοπικής απασχόλησης, αλλά και το μετέωρο θεσμικά Γραφείο Καταναλωτή κυριάρχησαν στη συνάντηση του επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Απ. Παπατόλια με τον Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη στο Δημαρχείο.

Δεν έχει διαπιστωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος για τις δεσμεύσεις μετά την οριστική «ταφόπλακα» των Μεσογειακών, συμφώνησαν οι δύο πλευρές και ανέπτυξαν τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν σύντομα.

Β.Σ.

 
Θα «υιοθετηθεί»
Ο Απ. Παπατόλιας στη συνάντηση με τον Π. Σκοτινιώτη τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η καινοτομική σε πανελλαδικό επίπεδο δράση του Γραφείου Καταναλωτή μέσα από την «υιοθεσία» του θεσμού από το Δήμο Βόλου. «Δυστυχώς η αιρετή Περιφέρεια δεν επέδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον για ένα θεσμό που έχει ταχθεί στην υπηρεσία των συμφερόντων του καταναλωτή και των απλών πολιτών», δήλωσε ο κ. Παπατόλιας. Ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε ότι ήδη αναζητούν τα νομικά εργαλεία προκειμένου να ενταχθεί το Γραφείο στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Βόλου και της Ένωσης Καταναλωτών.
Β.Σ.
 
Στον αέρα η λειτουργία της ΕΑΠ
Μετά τις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΑΠ και τις καταγγελίες των εκπροσώπων των Δήμων Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου και της εκπροσώπου της Μητρόπολης Δημητριάδος από ό,τι όλα δείχνουν η λειτουργία της Εταιρείας είναι στον αέρα. Η Ζαγορά εξέλεξε 4 μέλη σε ένα 7μελές συμβούλιο και εύλογα αναρωτιούνται τόσο οι προαναφερόμενοι, όσο και εμείς, αν στόχος και σκοπός τους είναι να μετατρέψουν την ΕΑΠ σε Αναπτυξιακή Ζαγοράς. Από ό,τι φαίνεται ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου δεν κάνει ποδαρικό στη νέα διοίκηση με το δεξί και αναρωτιόμαστε με ποια λογική θέλει να διορθώσει τα παρελθόντα λάθη στην Εταιρεία με νέα λάθη…
Α.Φ.
 
Απόλυτη στήριξη στα αγροτικά προβλήματα
Την απόλυτη στήριξή τους στα αιτήματα των αγροτών εξέφρασαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης και Παύλος Μαρκάκης, που συναντήθηκαν την Κυριακή με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ. Οι δύο βουλευτές δήλωσαν πως η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί, ενόψει μάλιστα και του νέου νομοσχεδίου για τα αγροτικά ζητήματα που έρχεται προς ψήφιση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο οποίο ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος δήλωσε την απόλυτη αντίθεσή του.
Ν.Τ.
 
Αγιασμός στο νέο εργοστάσιο
Ο αγιασμός των εγκαταστάσεων του νέου εργοστασίου της ΕΒΟΛ έγινε την Κυριακή παρουσία των εργαζομένων και της διοίκησης. Το έργο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το φθινόπωρο, δημιουργώντας παράλληλα περίπου 40 θέσεις εργασίας, ενώ και με τη νέα επένδυση η παραγωγή θα διπλασιαστεί στους 80 τόνους το 8ωρο. Η ΕΒΟΛ συνεχίζει ακάθεκτη την ανοδική της πορεία με τον πρόεδρο Νικήτα Πρίντζο να δηλώνει πως «πλέον το ΕΒΟΛ θα υπάρχει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».
Α.Φ.
 
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι
Οι επί μήνες ή και εξάμηνα ακόμη απλήρωτοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι διαθεσιμότητες, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις εργασίας, οι μαζικές απολύσεις είναι πλέον ο κανόνας και όχι εξαίρεση. Εργασιακή έρημος… Όσο για το χώρο του Τύπου, όπου τα πράγματα είναι τρισχειρότερα, είναι πολύ αντικειμενικό το σημερινό άρθρο του παλιού δημοσιογράφου Γιώργη Μασσαβέτα στη σελίδα 4-5, στο οποίο σας παραπέμπουμε.
«Τ»
 
Σε κεντρικό επίπεδο
Το δημοσίευμα του κυριακάτικου ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τις προθέσεις της Ζέστας Μακρή να καρατομήσει τον Γιώργο Σπηλιόπουλο προκάλεσε προβληματισμό στο περιβάλλον της Ρηγίλλης που αυτή την εποχή δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο εστίες έντασης ούτε καν σε τοπικό επίπεδο… Υψηλά ιστάμενοι γαλάζιοι κομματικοί παράγοντες έπιασαν «δουλειά» πρωί – πρωί τη Δευτέρα προκειμένου να μην εξαπλωθεί η φωτιά στη Μαγνησία.
Ν.Τ.
 
Τέλος στη φημολογία
Ηταν εμφανής η χθεσινή προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή να διαγράψει κάθε είδους φημολογία για αναδιάρθρωση του χρέους ή ακόμα και πρόωρες εκλογές. Φημολογία θα υπάρχει όσο υπάρχει αβεβαιότητα. Αν η κυβέρνηση κατορθώσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση θα εκλείψει και η φημολογία… Άλλωστε οι πρόωρες εκλογές μόνο καταστροφή μπορούν να επιφέρουν αυτή την ώρα…
Ο Κρυπτογράφος
 
Βιασύνες…
Και βέβαια είναι βιαστικοί όσοι στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι με τους ελέγχους που διατάσσουν στις Εφορίες, για μη περαιώσεις, θα γνωρίζουν το ποσό που θα εισπράξουν.
(Δίνουν την εντύπωση ότι όλοι είναι «σφαγμένοι» από χέρι)
Δ.Μ.
 
Εθνικής ενότητας…
Μόνο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας σώζει την κατάσταση…
(…είπε χθες ο ακαδημαϊκός Δεσποτόπουλος)
Δ.Μ.
 
Τσόνταρε…
Καθηγήτρια αγγλικής αγόρασε με χρήμα της (300) ηλεκτρονική συσκευή για διαδραστικό πίνακα του σχολείου.
(Η κυρά Αννούλα το κατάλαβε;)
Δ.Μ.
 
Υπάρχουν ασφαλείς μέθοδοι καύσης;
Η Δημοτική Αρχή Βόλου τάσσεται κατά της επένδυσης εργοστασίου βιομάζας στη Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Παράλληλα όμως λέει: «Υπάρχουν ασφαλείς μέθοδοι καύσης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις μονάδων στο εξωτερικό, ακόμα και σε αστικές περιοχές…». Τι εννοεί;
 
Αν επιλεγεί η… καύση;;;
…Τι εννοεί λέγοντας ότι «αν επιλεγεί η καύση, θα πρέπει να αφορά σε όλη τη Θεσσαλία, και, βεβαίως, σε μια τέτοια περίπτωση, δεν μπορεί η χωροθέτηση να γίνει στην περιοχή μας, στη ΒΙΠΕ, γιατί δεν θα εξυπηρετείται το σύνολο της Περιφέρειας»;
Φ.Τ.
 
Πού κρύβονται και γιατί;
…Παρ’ όλα αυτά η Δημοτική Αρχή Βόλου τάσσεται κατά της δημιουργίας εργοστασίου βιομάζας στο Βόλο, όπως μας διευκρίνισε η Αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου. Έστω.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Από κόμματα και κινήσεις ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Παρέμβαση Πολιτών. Από τους βουλευτές ο Απ. Νάνος. Από την τοπική αυτοδιοίκηση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, η Δήμαρχος Φερών Ε. Λαΐτσου, η Δημοτική Αρχή Βόλου, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Βόλου Ζέττα Μακρή. Από φορείς η Εν Δράσει Αλμυρού.
Οι υπόλοιποι πού κρύβονται και γιατί;
Φ.Τ.
 
Δημιουργική αποφόρτιση
Καθοριστικής σημασίας χαρακτηρίζονται από επαΐοντες και μη οι ποικίλες δημιουργικές δράσεις που συνθέτουν την έννοια του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Σε καιρούς χαλεπούς, όπου η οικονομική κρίση έχει προφανή επίδραση (και επίπτωση) στην ψυχολογία αρκετών, η δημιουργία θεωρείται πολύ ουσιαστική πηγή αποφόρτισης από την καθημερινότητα. Κατά συνέπεια είναι πολύ σημαντική η αναζήτηση δημιουργικών εκφραστικών οδών, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με δεδομένη την κοινή πεποίθηση ότι προσφέρουν την πολυπόθητη ανάταση ψυχής, η οποία αποτελεί ζητούμενο, ασχέτως ηλικίας.
Γ.Υ.
 
Μεταρρύθμιση χωρίς μάθημα;
Αλήθεια, πόσους μήνες κάνουν τα παιδιά μάθημα στο δημόσιο σχολείο; Αν υπολογίσει κανείς πως η σχολική χρονιά διαρκεί εννέα μήνες κι από αυτούς βγάλουμε τις ημέρες των διακοπών για Χριστούγεννα και Πάσχα, τις εθνικές επετείους, τις ημέρες των περιπάτων κι εκδρομών και φυσικά τις καταλήψεις, τότε από εννέα μήνες τα παιδιά κάνουν μάθημα το πολύ πέντε με έξι μήνες! Πώς είναι δυνατόν η πολιτεία να κοιτά κάθε τετραετία – πενταετία να προχωρά σε διάφορες μεταρρυθμίσεις χωρίς να κοιτά τελικά εάν στις αίθουσες υπάρχουν μαθητές και φυσικά πόσο καιρό τα παιδιά βρίσκονται ουσιαστικά στο σχολείο; Φέτος που τα μαθήματα για την τρίτη Λυκείου θα τελειώσουν στις 12 Μαΐου είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα συμπληρωθεί ακόμη και εξάμηνο μαθημάτων!
Δ.Π
 
Απουσία με χαρτί γιατρού!
Είσαι μαθητής και έχεις γνωστό κάποιον γιατρό; Τότε σου δίνεται η ευκαιρία να λάβεις δικαιολογητικό απουσιών και να λείψεις από το σχολείο είτε με γαστρεντερίτιδα είτε με ό,τι αρρώστια επιθυμείς. Στην αντίθετη περίπτωση πληρώνεις 20 ευρώ κι έχεις το δικαιολογητικό σου! Οι εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές των σχολείων που βλέπουν αυτή την κατάσταση και συγκεντρώνουν εκατοντάδες δικαιολογητικά μαθητών εκπέμπουν SOS και ζητούν από τους γιατρούς να δίνουν δικαιολογητικά μόνο εκεί που χρειάζονται μπας και γεμίσουν πάλι οι σχολικές αίθουσες με μαθητές. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν!
Δ.Π
 
Περί δομημένων
Ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας ο κ. Κουτρουμάνης ως μέλος του ΤΕΑΠΟΚΑ, όπως διαβάζουμε χθες στο διαδίκτυο, ψήφισε υπέρ της αγοράς του δομημένου ομολόγου. Στη δε ένορκη κατάθεσή του είχε δηλώσει ως συνδικαλιστής ότι ήταν μια ασφαλής επένδυση. Σήμερα ως Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας με την ψήφο του θα ζητήσει την ενοχοποίηση ορισμένων που έκαναν ουσιαστικά ό,τι κι αυτός. Βρε πως τα φέρνει ο καιρός…
Β.Κ
 
Τζόφλες
Ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε προανακριτική επιτροπή για την αγορά των υποβρυχίων με βασικό ελεγχόμενο τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο. Η τελευταία «πράξη του δράματος» για τον πολιτικό Άκη Τσοχατζόπουλο με τους βουλευτές να υπερθεματίζουν για να λάμψει η αλήθεια στο συγκεκριμένο θέμα. Φαντάζομαι ότι μετά από τη χθεσινή τους απόφαση θα κοιμούνται και πιο ανακουφισμένοι ότι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στη διαφάνεια και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς των πολιτικών που εξαντλείται σε έναν πρώην όταν καθημερινά δίνουν και παίρνουν «οι τζόφλες».
Β.Κ
 
Περί εκλογών
Ο μόνος που μέχρι σήμερα ζητάει, δυναμικά μάλιστα, εκλογές είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Χθες το μεσημέρι μιλώντας από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΣΤΡΑ έβαλε θέμα προσφυγής στις κάλπες, ενώ προχωρώντας και ακόμη πιο πέρα κατέθεσε τις προτάσεις του για την διακυβέρνηση της χώρας σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Ωσάν έτοιμος από καιρό ένα πράγμα.
Β.Κ
 
Σαν την Ισλανδία
Η Αριστερά από την άλλη επιμένει στις δικές της προτάσεις που συνδυάζονται με άρνηση πληρωμής του χρέους και αντίσταση κατά της ακολουθούμενης πολιτικής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης χθες από το Μεταξουργείο της Νέας Ιωνίας ήταν σαφής όταν επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ισλανδίας που οι πολίτες ψήφισαν κατά της αποπληρωμής και τώρα ψάχνονται οι δανειστές. Ε ρε πλάκες.
Β.Κ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου