ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μικρή ανάσα

μικρή-ανάσα-618833

Οι πρατηριούχοι της Μαγνησίας πήραν μια μικρή οικονομική ανάσα αυτές τις ημέρες, που έπεσε κατακόρυφα ο υδράργυρος και έγιναν κάποιες παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης. Πρόκειται ωστόσο για μικρές ποσότητες, ύψους λίγων εκατοντάδων ευρώ, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις οικονομικές απώλειες που έχουν υποστεί οι πρατηριούχοι.

Κατά 62% έχει μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας κυρίως των δυσβάσταχτων, για τους καταναλωτές φόρων, που επιβάλλει η κεντρική εξουσία. Μόνο από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα τα κρατικά ταμεία εισπράττουν κάθε χρόνο πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός της Κύπρου!

Ας μην ελπίζουν λοιπόν οι πρατηριούχοι και οι καταναλωτές ότι ένα κράτος που έχει μάθει να τρέφεται από την άγρια φορολόγηση των πολιτών, μπορεί να αλλάξει νοοτροπία και να νομοθετήσει μέτρα που θα τονώσουν την κατανάλωση και θα φέρουν ανάπτυξη σε οικονομικούς κλάδους, οι οποίοι παραμένουν σε αδιέξοδο εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου