ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ασφαλής κολύμβηση

ασφαλής-κολύμβηση-625623

Η φετινή, τρίτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος κολύμβησης για μαθητές Δημοτικών Σχολείων από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είναι και η πιο επιτυχημένη.

Μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, περισσότεροι από 1.200 μαθητές από 45 Δημοτικά Σχολεία του νομού θα έχουν μάθει πώς να χαίρονται το υγρό στοιχείο με απόλυτη ασφάλεια.

Χθες ήταν η σειρά των μαθητών του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου να βρεθούν στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας και να κολυμπήσουν στη μεγάλη πισίνα, υπό την επίβλεψη έμπειρων προπονητών.

Θετικό είναι το στοιχείο, σύμφωνα με το οποίο τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούν το φετινό πρόγραμμα κολύμβησης ξέρουν μπάνιο.

Εφόσον λοιπόν οι μαθητές της τρίτης και της τέταρτης τάξης του Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας οκτώ με δέκα φορές μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι γνώσεις τους για το κολύμπι θα εμπλουτιστούν, έτσι ώστε να χαίρονται τη θάλασσα με ασφάλεια και να εκμηδενιστούν, ει δυνατόν, κάποτε τα θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς που σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου