ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ

νεα-ηθη-και-εθιμα-635208

Πρώτα λοιδόρησε τους καρκινοπαθείς. Βρέθηκαν στο στόχαστρο, επειδή κινητοποιήθηκαν διεκδικώντας το αυτονόητο, να μην υπάρξουν κενά σε ιατρικό προσωπικό που θα προκαλέσουν δυσλειτουργίες στις θεραπείες τους.

Τώρα έρχεται να απαιτήσει από έναν γιατρό να δουλέψει αμισθί και εθελοντικά (!) για ένα διάστημα, μέχρι να διευθετηθεί η μορφή της εργασιακής σχέσης που θα έχει στη συνέχεια με το Νοσοκομείο Βόλου.

Αν αυτό επιτάσσει η αριστερή λογική του κ. Δραμητινού, ας τον ενημερώσει κάποιος ότι τα «νέα ήθη και έθιμα» που επιχειρεί να εφαρμόσει στο Αχιλλοπούλειο αντίκεινται στο πλαίσιο που οφείλει να λειτουργεί το δημόσιο σύστημα υγείας αφενός.

Αφετέρου, αλήθεια, με τι κριτήρια ο διοικητής του Νοσοκομείου θέτει τέτοια διλήμματα σε γιατρούς;

Β.Κ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

Αν πράγματι ο κ. Δραμητινός πιστεύει ότι «γίνεται πολλή φασαρία για το τίποτα» και αναφέρεται σε καρκινοπαθείς που ανησυχούν διότι η Μονάδα έχει μείνει μόνο με έναν γιατρό, τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που δημοσιοποιείται ένα πρόβλημα που αφορά στο Νοσοκομείο, ο διοικητής να το προσπερνά… «βλέποντας» παντού αντιπολιτευτικό δάκτυλο.

Μπορεί έτσι να τον βολεύει, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη και τη βιώνουν δυστυχώς με τον πλέον επώδυνο τρόπο οι ασθενείς που δίνουν τη μάχη τους και έχουν να αντιμετωπίσουν και αιχμές ότι υποκινούνται κιόλας.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου