ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μετέωροι

μετέωροι-692312

Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών κατοικιών, ο ιδιοκτήτες των οποίων αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, γίνεται όλο και πιο απειλητικός για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες και στη Μαγνησία.

Η κατάργηση του νόμου Κατσέλη, που προστατεύει την πρώτη κατοικία, από την επόμενη χρονιά προκαλεί μεγάλη αγωνία στις τάξεις συμπολιτών μας, οι οποίοι ούτε μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων, ούτε έχουν ενταχτεί στον νόμο για την προστασία του σπιτιού τους από τους πλειστηριασμούς, ούτε έχουν προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση με την τράπεζα.

Αν δεν υπάρξει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα καλύψει από την 1η Ιανουαρίου του 2019 όσους δανειολήπτες βρεθούν εκτεθειμένοι απέναντι στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τότε η χώρα μας θα ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Τα μισά σχεδόν στεγαστικά δάνεια δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ στον ιλιγγιώδη αριθμό των οφειλετών που βρίσκονται ήδη σε αδιέξοδο προστίθενται καθημερινά κι άλλοι συμπολίτες μας, που χάνουν τις δουλειές τους ή που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, εξαιτίας της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους.

Το χειρότερο όλων είναι πώς ακόμη και αν επιδιώξουν τώρα κάποιοι εξ αυτών να ενταχτούν στον νόμο Κατσέλη, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι προλαβαίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου