ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Ακόμη και γάντια

Οι ελλείψεις προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας είναι δεδομένες. Ελάχιστοι άνθρωποι προσπαθούν να στηρίξουν τους κατοίκους της περιφέρειας με όλες τους τις δυνάμεις. Όμως δεν μπορούν να αντιπαλέψουν πολλές φορές τη γραφειοκρατία αλλά και την παθογένεια του συστήματος υγείας. Εκτός λοιπόν από το πετρέλαιο που λείπει στα περισσότερα Κέντρα Υγείας του νομού λείπουν ακόμη και τα κατάλληλα γάντια για το πλήρωμα των ασθενοφόρων. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και επιτέλους πρέπει να δοθεί μια λύση.

Δ.Π

Δεν τελειώνουν
Δεν σταματούν τα παράπονα προμηθευτών και εργολάβων προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξαιτίας των καθυστερήσεων στην πληρωμή τους. Το Π.Θ. από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα έχει μετατραπεί σε γραφείο παραπόνων και αυτό φαίνεται πως θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, μιας και το ταμείο του Πανεπιστημίου θα αδειάσει πριν καν γεμίσει.
Δ.Π
 
Ξεκάθαροι
Στάθης Πλαστάρας και Σπύρος Στυλιαρογιάννης, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις τοποθετήσεις τους έβαλαν τα θέματα στη σωστή τους διάσταση, ζητώντας από τον Υφυπουργό Φιλ. Σαχινίδη να απαντήσει για το φλέγον ζήτημα με τις οφειλές του Δημοσίου προς τους επαγγελματίες. «Δεν είναι δυνατόν να ελέγχονται οι μικρομεσαίοι γιατί δεν καταβάλλουν το ΦΠΑ και το Δημόσιο να σφυρίζει αδιάφορα όταν χρωστάει αυτό. Ο «μπατακτσής» είναι μπατακτσής είτε είναι ιδιώτης είτε είναι το ίδιο το Κράτος, ειδικά εάν χρωστάει ακόμη από το 2005!».
Β.Κ
 
Δεν προσήλθαν
Ελαμψαν διά της απουσίας τους οι συνδικαλιστές του ιδιωτικού τομέα από την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Volos Palace. Αναμενόμενο φυσικά, αφού η πολιτική που εφαρμόζεται τους πρώτους που πλήττει είναι τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. «Δεν ήταν δυνατόν μία μέρα μετά την μεγάλη πανεργατική απεργία να αποτελέσουμε ακροατήριο σε μία εκδήλωση που αφορούσε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» υπογράμμισε στη στήλη γνωστός συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, που άλλωστε και δημοσίως ως παράταξη έχει διαχωρίσει τη θέση της από την ακολουθούμενη πολιτική.
Β.Κ
 
Μήπως;
«Κανείς δεν αντέχει το κόστος των πρόωρων εκλογών», δηλώνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της σήμερα στην «Ημερησία». Μήπως κάποιος πρέπει να της ψιθυρίσει της κ. Διαμαντοπούλου ότι αντιστοίχως κανείς δεν αντέχει άλλο την πολιτική που ασκείται μήπως και τελικά σωθούμε έστω στην τελευταία στροφή;

Β.Κ

 
Το… στρίβειν δια  του αρραβώνος
 Τη γνωστή πολιτική μέθοδο του… στρίβειν δια του αρραβώνος επέλεξε στην προχθεσινή πολιτική του ομιλία ο Υφυπουργός Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδης μιλώντας σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου.
Πολλοί ήταν οι συμπολίτες που του έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα και περίμεναν συγκεκριμένες απαντήσεις. Θα απαντήσω σε όλα, ήταν η αρχική διαβεβαίωση του Λαρισαίου, σε μία προσπάθεια να καταδείξει ότι δεν διστάζει να υπερασπιστεί μέχρι τελευταίας ρανίδος την κυβερνητική πολιτική.
Οι απαντήσεις όμως ήταν γενικόλογες και ο Υφυπουργός νόμιζε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεγλιστρούσε σα… χέλι. Να όμως που κάποιος από το ακροατήριο, Βολιώτης επιχειρηματίας, επέμενε να πάρει απάντηση στο ερώτημά του και φρόντισε να επαναφέρει στην πραγματικότητα τον Υπουργό. Αοριστολογείτε, είπε, κύριε Υπουργέ. Σας ζητώ, πρόσθεσε, να μου απαντήσετε για τα αυτονόητα. Γιατί να πάω φυλακή για ΦΠΑ που δεν έχω εισπράξει από το Δήμο ή από το Δημόσιο ή ακόμη και από τον ιδιώτη; Απάντηση φυσικά δεν πήρε…
 
Σε πρώτο πρόσωπο
…Άλλοι πολίτες που βρέθηκαν στο ακροατήριο τα έψαλαν επίσης για τα καλά στον Υφυπουργό και έναν από τους πρωτομάστορες, μην το ξεχνάμε, της σημερινής κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Κάποιος μάλιστα δεν δίστασε να του επισημάνει σε πρώτο πρόσωπο ότι με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία δημιουργούνται στρατιές απελπισμένων, που σε λίγο θα βγουν στους δρόμους και θα πάρουν τα όπλα…
 
Τα Καγιέν
…Ποιο ήταν το επιχείρημα του Φιλ. Σαχινίδη; Ότι δεν μπορεί η κυρία με το Καγιέν να σηκώνει τη μπάρα στα διόδια και να μην πληρώνει…
-Έχεις και εσύ Καγιέν, μωρέ πατριώτη, με τα βαμβακοχώραφα στον κάμπο του Βελεστίνου και του Αλμυρού που σηκώνεις τις μπάρες στην ΠΑΘΕ;
 
Μαγνησία και Κολωνάκι
 …Γιατί χρησιμοποίησε τη φράση με το γνωστό μοντέλο αυτοκινήτου της Πόρσε ο Υφυπουργός; Πρώτον για να υπενθυμίσει αυτό που είναι γνωστό από τα στατιστικά στοιχεία, ότι η Ελλάδα, με το πάρτυ της φοροδιαφυγής που γίνεται, είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με τα περισσότερα Ι.Χ. του συγκεκριμένης πολυτελούς μάρκας αυτοκινήτων και, δεύτερον, για να μας υπενθυμίσει ότι ο Βόλος και η Μαγνησία του 2011, όπου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της πένεται, απέχει ακόμη πολύ μακριά από το Κράτος των Αθηνών και από την Πλατεία Κολωνακίου…
 
Μεσάνυκτα
…Μετά την ομιλία του στο Volos Palace, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ο Υφυπουργός Οικονομικών πήγε πεζή στο Δημαρχείο του Βόλου συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο της Βουλής Ροδούλα Ζήση και το γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτη και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, που τον περίμενε υπομονετικά στο γραφείο του από τις 6.30 το απόγευμα μαζί με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου!!!
 
 Σε ταβέρνα  των Παλαιών
…Η βραδιά για το Λαρισαίο Υφυπουργό έκλεισε σε γνωστή ταβέρνα των Παλαιών με συνδαιτημόνες τη Ροδούλα, το γραμματέα και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, το Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη, την Αντιδήμαρχο Βόλου Νατάσσα Οικονόμου, τον πρώην Νομάρχη Απ. Παπατόλια και τη σύζυγό του. Ο Φίλιππος Σαχινίδης, που σημειωτέον έχει στο Βόλο πολλούς πολιτικούς φίλους, συνοδευόταν από τη σύζυγό του και μία οικογενειακή τους φίλη.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Η πτώση του βασιλιά σε μνήμες
Βόλος και εκμέκ Καντά(ϊ)φι…
    Μέσα στην παραμυθένια του θαλαμηγό, στο Βόλο, πληροφορήθηκε, θυμάμαι, την καθαίρεσή ο τότε βασιλιάς Λιβύης Ίντρις το Σεπτέμβριο του ’69. Ο «σκηνίτης» Καντάφι, άδραξε την ευκαιρία σε μέρες που ο γηραιός μονάρχης, απολάμβανε ανυποψίαστος τις κρουαζιέρες του και τον Παγασητικό. Τον συνόδευε η κόρη (του;). Μανούλι, πριγκίπισσα, Θεός να με σχωρέσει. Διατηρώ προσωπικές παραστάσεις, από τότε…
 Προηγούμενο του Βόλου λιμάνι ήταν τα Καμμένα Βούρλα. Έτσι εξηγείται η εμμονή πολλών να μνημονεύουν τον συγκεκριμένο τόπο, ως σταθμό της κρουαζιέρας όπου ο Ίντρις πληροφορήθηκε την έκπτωσή του.
 Νεαρός τότε συντάκτης είχα την πληροφορία. Από τα γραφεία της εφημερίδας, είχε καθένας την ευχέρεια να παρακολουθεί και την κίνηση του λιμανιού. Με θάμπωσε η βασιλική θαλαμηγός. Και με ταξίδεψε σε όνειρα.
 Μια και δυο, κρέμασα στον ώμο την «πολαρόιντ» -φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εμφάνισης- και βρέθηκα στη σκάλα του κροισάτου σκάφους.
 Για να ‘μαι ειλικρινής, φωτο-σκοπό έθεσα τη θαλαμηγό. Άντε και να υπολόγισα ότι μέσα της δεν θα μπορούσε να ‘ταν ο φουκαράς και αιώνιος υποψήφιος Νασιάκος, αλλά κάποιες προσωπικότητες. Σαν αντίκρισα μάλιστα και γορίλες στα μέτρα ασφαλείας, πείστηκα ότι ώρα ήταν που θ’ άρπαζα την ευκαιρία και θα ‘κανα την (δημοσιογραφική) καλή μου.
 Λίγο, λοιπόν, με παρακλητικό τρόπο, λίγο και με μαλαγανιά, έπεισα τον λιμενάρχη, να πλησιάσω και να φωτογραφήσω τους υψηλούς (τον κυρτωμένο, στην ουσία, γέροντα Ίντρις) και την αγγελική πριγκίπισσα.
 Εκεί, λοιπόν, ήρθε καπάκι και η πιο καραμπινάτη είδηση. Ότι ο γερο-βασιλιάς, λίγα λεπτά πριν αποβιβαστεί στο Βόλο, είχε ανατραπεί. Και είχε απαγορευθεί η επιστροφή του στο βασίλειο. Που από ‘κείνη τη στιγμή, αποκτούσε άλλον ένοικο. Τον Μοαμάρ Καντάφι.
 Μα τώρα, από στιγμή σε στιγμή, φαίνεται να το κατακτά με ποταμούς αίματος και χιλιάδες νεκρούς ο πλέον δικαιούχος οικοδεσπότης. Ο λιβυκός λαός.
                                                                                                                  
Περαστικός
dbatsios@otenet.gr
                                                                                                   
                                                                                                                
 
 
Εντιμοι και ανέντιμοι
Μέχρι τώρα κάποιοι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου ήξεραν ότι έντιμος είναι ο βλάκας κι ανέντιμος ο έξυπνος. Ήρθε η στιγμή να μάθουν τι είναι εντιμότητα…
Φ.Τ.
 
 
Απέσπασε εύσημα
Κονδύλι 10 εκατ. ευρώ αναμένεται ότι θα είναι το κομμάτι της «πίτας» που θα λάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα προγράμματα για την απασχόληση του υπουργείου Εργασίας. Το ποσό πρόκειται να «κλειδώσει» μεθαύριο και θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όλα αυτά συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός απέσπασε τα εύσημα της υπουργού για τις προτάσεις που κατέθεσε σχετικά με την ενίσχυση της απασχόλησης, με τις οποίες η κ. Κατσέλη εμφανίστηκε σύμφωνη και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την προώθησή τους.
Β.Σ.
 
Οσο υπάρχουν άνθρωποι…
Βραδιά αγάπης και έκφραση αλληλεγγύης αποτελεί η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου στον πολυχώρο Τσαλαπάτα. Η συνένωση δυνάμεων τοπικών φορέων έχει ως στόχο την ουσιαστική στήριξη των οικογενειών παιδιών με αναπηρία, προκειμένου να συνεχίσουν το πολύ σημαντικό έργο τους. Όσο υπάρχουν άνθρωποι και κοινωνικές ευαισθησίες το μήνυμα της αλληλεγγύης θα είναι πάντα επίκαιρο και ζωντανό. Κάθε παρόμοια πρωτοβουλία αποτελεί, και θα αποτελεί πάντα, παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο, υπενθυμίζοντας σε όλους την σημασία της προσφοράς σε όλα τα πεδία.
Γ.Υ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου