ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Στην αναμονή

Το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι το κτηριακό. Περίμενε πως όλο και κάτι θα «κέρδιζε» κι αυτό από τα έργα των Μεσογειακών Αγώνων, όμως τώρα οι ελπίδες του εξανεμίστηκαν. Γι’ αυτό και ζητά τόσο από το Δήμο Βόλου, όσο και από την Περιφέρεια, κάποιο κτήριο για να μπορέσει να στεγάσει τους υπεράριθμους φοιτητές του. Μέχρι στιγμής όλοι είναι θετικοί, όμως η πορεία θα δείξει. Το θέμα είναι να μην πολλαπλασιαστούν τα κοντέινερς αλλά και να μη δούμε «άστεγους» φοιτητές.

Δ.Π

Απουσία λόγω θαλασσοταραχής
Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν χθες στην περιοχή δεν επέτρεψαν την επίσκεψη του
Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου και του
Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιου, με τις συνοδείες τους, στη Σκόπελο. Οι δύο προαναφερθέντες Μητροπολίτες επρόκειτο, συγκεκριμένα, να παραστούν στις καθιερωμένες λατρευτικές εκδηλώσεις που τελούνται κάθε χρόνο στη μνήμη του πολιούχου του νησιού, Αγίου Ρηγίνου, αλλά κατέστη αδύνατη η δια θαλάσσης μετακίνησή τους, λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής και του απαγορευτικού απόπλου των πλοίων.
Γ.Υ.
 
Με τους Καρδιτσιώτες…
 Επαφές με τους Συλλόγους των απανταχού Θεσσαλών ξεκίνησε από προχθές το βράδυ ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης ενόψει της απογραφής του Μαρτίου.
Με ποιο Σύλλογο ξεκίνησε; Μα από ποιον άλλον; Από το Σύλλογο Καρδιτσιωτών…
 
Εμφαση  στην απογραφή
…Γενικά στο Δήμο δίνουν μεγάλη έμφαση στην απογραφή, καθώς ο πληθυσμός συνεχίζει να παραμένει ένα από τα βασικά κριτήρια με τα οποία γίνεται η κατανομή των κεντρικών αυτοτελών πόρων προς τους ΟΤΑ όλης της χώρας…
 
Πολλά τα ονόματα
Πολλά τα ονόματα που παίζουν για τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών μετά την αποπομπή Ξηρακιά. Ένα από τα ονόματα που πρέπει να συγκρατήσει κανείς είναι αυτό του Φ. Λαμπρινίδη, καθώς ο Δήμαρχος θα ήθελε να υπάρχει εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Εκτελεστική Επιτροπή…
 
Δεν μένουν με τα χέρια σταυρωμένα
…Αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι μένουν με τα χέρια σταυρωμένα. Κάθε άλλο. Η στήλη γνωρίζει τουλάχιστον δύο δημοτικούς συμβούλους που συναντήθηκαν με το Δήμαρχο και ζήτησαν από τον Παν. Σκοτ. να αξιοποιηθούν, καταλαμβάνοντας την κενή θέση του Αντιδημάρχου.
 
Από πού;
Ερώτημα: Ο Φ. Σαχινίδης πώς θα μπει σήμερα στο ξενοδοχείο του Βόλου όπου είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση; Από την καμινάδα;
 
Μουρμουρητά
 Μουρμουρητά στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Ο λόγος; Έχει βραχυκυκλωθεί, υποστηρίζουν στελέχη της Υπηρεσίας, η διοικητική ιεραρχία και μερικοί δεν κρύβουν τη δυσφορία τους. Προς το παρόν η μουρμούρα είναι σε στενό και συναδελφικό κύκλο και δεν έχει πάρει ακόμη χαρακτήρα ανοικτής ρήξης…
 
Εμ χαμένοι
Εμ… χαμένοι, εμ γδαρμένοι. Δεν είναι ότι χάσαμε τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Τους πήρε και η Μερσίνα της Τουρκίας, μία πόλη που είναι απέναντι από την Κύπρο.
 
Οι ημιυπαίθριοι
Νέα παράταση δόθηκε από το ΥΠΕΚΑ για τους ημιυπαίθριους μέχρι τέλη Ιουνίου. Αυτό έγινε γνωστό αργά χθες το μεσημέρι από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου. Περιμένουν ωστόσο την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου. Μέχρι χθες στην Πολεοδομία του πρώην Δήμου Βόλου είχαν υποβληθεί 1.100 φάκελοι από ισάριθμους ιδιοκτήτες που προσήλθαν προκειμένου να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου. Στην Πολεοδομία της πρώην ΝΑΜ είχαν υποβληθεί 330 φάκελοι, ενώ άλλοι 260 φάκελοι είχαν υποβληθεί στην Πολεοδομία του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 Ανεκδιήγητη
Το ακούσαμε και αυτό. Χρεώθηκε -λέει- η Κυβέρνηση με 300.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην Κερατέα. «Για μας είναι μια κατανάλωση δυνάμεων και ένα κόστος, γιατί έχει κοστίσει 300.000 ευρώ αυτή η ιστορία στην επιχείρηση της Αστυνομίας τους τελευταίους τρεις μήνες» δήλωσε με χαρακτηριστικό τρόπο η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, αναφερόμενη στα βίαια επεισόδια που διαδραματίζονται στην Κερατέα μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών. Τελικά μερικοί άνθρωποι παραμένουν ανεκδιήγητοι ό,τι και να γίνει… Και η συγκεκριμένη Υφυπουργός ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αφού μετρά… με ευρώ το ξύλο που πέφτει χωρίς φόβο και πάθος στη συγκεκριμένη περιοχή.
Β.Κ
 
Πέτυχαν
Κατά γενική ομολογία οι προχθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις στο Βόλο ήταν πολύ πετυχημένες. Εάν μάλιστα η κάθοδος ήταν ενιαία, τότε θα μπορούσαμε άνετα να μιλήσουμε για μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, ενδεικτική της αποφασιστικότητας που διακρίνει πλέον τους εργαζόμενους να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική. Πολύ καλή η περιφρούρηση και από τους εμπόρους. Η Ερμού θύμιζε έρημο δρόμο… ακόμη και τα πολυκαταστήματα κατέβασαν ρολά, όμως η λειτουργία επιχειρήσεων εστίασης την ώρα της πορείας κακοφάνηκε σε πολλούς. Δικαίως σε μεγάλο βαθμό, αφού τουλάχιστον μέχρι τις 12 θα μπορούσαν να παραμείνουν κλειστά. Η ευθύνη βαραίνει το σύλλογο εστιάσεως, που τις τελευταίες μέρες απέφευγε να πάρει σαφή θέση για την κινητοποίηση με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση.
Β.Κ
                                                                                                           
Περίμεναν πώς και πώς
Με πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση και μετά από αίτημα της ΕΑΣ Πηλίου – Β. Σποράδων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ι. Κουτσούκο στο γραφείο του, την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 13.00, προκειμένου να συζητηθούν και να δοθούν λύσεις στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Πηλίου. Πώς και πώς την περίμεναν αυτή τη συνάντηση οι αγροτοσυνεταιριστές, αφού υπάρχουν πολλά θέματα σε εκκρεμότητα και ενώ έχουν πάρει πολλές υποσχέσεις μέχρι στιγμής τα περισσότερα ζητήματα παραπέμπονται στις καλένδες.
Β.Κ
 
Μοιραία..
Τελικά η Λούκα Κατσέλη εξελίσσεται σε «μοιραίο» Υπουργό για τη Μαγνησία. Μία τα αλλεπάλληλα λουκέτα σε μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, μία οι απολύσεις που πλέον είναι σε ημερήσια διάταξη και μία οι οικοδόμοι που περιμένουν τις απαντήσεις της για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχει αναγραφεί στον «μαυροπίνακα» αφού σε κανένα από τα παραπάνω ζητήματα δεν έχει δοθεί λύση. Η πίεση που δέχεται από τους τοπικούς φορείς είναι μεγάλη, φαίνεται όμως ότι όλοι τους έχουν χαθεί… στον κυκεώνα της οικονομίας που δεν μένει καν χρόνος να ασχοληθούν και με θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη. Και όμως εκεί κρίνεται η αποτελεσματικότητά τους.
Β.Κ
 
Ελληνικά τμήματα
Την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπεί και εξευτελίζεται διεθνώς, την ώρα που οι έδρες ελληνικών σπουδών σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου φθίνουν ή καταργούνται επειδή η χώρα μας δεν μπορεί να συνδράμει οικονομικά, αυτή την ώρα όλες οι μεγάλες ελβετικές τράπεζες διαθέτουν υποχρεωτικά ελληνικό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών!!!  Έλληνες υπάλληλοι υποδέχονται στο αεροδρόμιο τους Έλληνες καταθέτες και τους εξυπηρετούν από τις τραπεζικές εργασίες μέχρι τη διαμονή τους και τη διατροφή τους στα καλύτερα φυσικά! Σύμφωνα με την έγκυρη γερμανική επιθεώρηση DEL SPIEGEL οι ελληνικές καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες φτάνουν το αστρονομικό ποσό των 600 δισ. ευρώ, όταν το δημόσιο χρέος είναι γύρω στα 340 δισ. ευρώ!!! Κατά συνέπεια νομιμοποιούμαστε να ρωτήσουμε: «Τι θα γίνει, κύριε Παπακωνσταντίνου, με αυτές τις καταθέσεις;».
Χ.Μ.
 
Τέλος ηρεμίας
Η εκτίμηση ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου διανύουμε τις τελευταίες μέρες πολιτικού πολιτισμού είναι βάσιμη. Δεν είναι δύσκολη η συμβίωση των δημοτικών παρατάξεων γενικώς, οι εποχές είναι δύσκολες και οι αφορμές για σύγκρουση πολλές…
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Ανοίγουν νέους δρόμους
Αμα ένα κόμμα είναι «μοντέρνο», δεν κρύβεται. Ούτε κρύβεται η άποψη «τσάι και συμπάθεια» στην άσκηση της πολιτικής. Η ΝΔ σπάζοντας τη μονοτονία στις κομματικές μεθόδους για τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων, εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους. Σύντομα θα βγουν προς πώληση φουλάρια, ομπρέλες, τσάντες, γραβάτες, πορτοφόλια και άλλα είδη life style σε προσιτές τιμές. Όλα με το λογότυπο του κόμματος πάνω τους. Αρκεί να βρεθούν και αρκετοί που θα τολμήσουν να τα φορέσουν. Το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο διευθυντής του κόμματος. Χωρίς να γελάει…
Μ.Μ.
 
Δεν τόλμησαν
Πιο τολμηρό θα ήταν, ίσως, να λανσάρουν φιρμάτα αξεσουάρ για σκαφάτους, πατενταρισμένα επεισόδια του «Νόμος και Τάξη», κομποσκοίνια Vatos, και συσκευασμένα κοψίδια για να κρατήσουν γέφυρες με τον Καραμανλή.
Μ.Μ.
 
Αλα… unicef
Επειδή κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να σκεφτόταν «και τι θα κάνει η ΝΔ τα λεφτά που θα μαζέψει», το κόμμα ενημερώνει μέσω του επίσημου posrtal (beta.nd.gr), ότι δεν θα ξοδευτούν σε ταξίδια για τα fashion weeks, αλλά θα χρησιμοποιηθούν με τη «μέθοδο unicef”. Η ΝΔ μας ενημερώνει ότι με:
*      «2 €/μήνα, μας βοηθάτε να αγοράσουμε 150 περίπου αφίσες για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,
*      5 €/μήνα, μας βοηθάτε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με περίπου 200 άτομα,
*      10 €/μήνα, μας βοηθάτε να μετακινήσουμε δύο ετεροδημότες, την ημέρα των εκλογών,
*      50 €/μήνα, μας βοηθάτε να αγοράσουμε ένα ραδιοφωνικό μήνυμα διάρκειας 30 λεπτών».
*      Μ.Μ.
 
Μαζί μας κι αυτός
Τον βλέπω σε λίγο να πιάνει πανό σε διαδήλωση κατά του Μνημονίου και των περικοπών του ο πρωθυπουργός. Το πρώτο βήμα το έκανε, εκφράζοντας το παράπονο του, στη συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική Bild.
«Κύριε πρωθυπουργέ, όλοι οι Γερμανοί διερωτώνται, αν η Ελλάδα θα καταφέρει ποτέ να πληρώσει τα χρέη της. Θα στοιχηματίζατε τον μισθό σας σ΄ αυτό;» τον ρωτάει ο Γερμανός.
«Δεν έχω τόσα πολλά λεφτά. Αφήστε που έχω κόψει και τον δικό μου μισθό κατά 20%, όπως επίσης και τους μισθούς όλων των υπουργών», απαντά ο πρωθυπουργός.
Έτσι κι αρχίσει να μετράει και τα ένσημα για τη σύνταξη, θ’ αρχίσει τα γιαούρτια στον Παναγόπουλο.
Μ.Μ.
 
Ξέρουμε τι να κάνουμε
Μέχρι προχτές αναρωτιόμασταν: Τώρα που μας τα πήραν όλα με τις πολιτικές τους και δεν έχουμε τίποτε άλλο έξω από το κορμί μας που δεν το παίρνει μήτε ο παλιατζής, τώρα που φορτωνόμαστε σα γαϊδούρια την ανεργία, τα μεροκάματα της πλάκας, την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τι να κάνουμε; Να γελάσουμε; Να κλάψουμε; Να φάμε μια γωνία τσιμεντόλιθο; Κι ήμασταν στα χαμένα…
Μετά την παλλαϊκή προχτεσινή απεργία ξέρουμε τι να κάνουμε.
Φ.Τ.
 
Η κακοκαιρία και τα προβλήματα
Παρά τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν και τα σχετικά δημοσιεύματα για προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες στα Χάνια από την πρωινή χιονόπτωση ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Λ. Ρίνης χθες χαρακτήριζε ανακρίβεια το γεγονός ότι δεν έφτασε το Υπεραστικό Λεωφορείο στην Ζαγορά, ενώ και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Κ. Κόνσουλας διαβεβαίωσε πως δεν εγκλωβίστηκαν φορτηγά του Συνεταιρισμού στο δρόμο εκτός από μικροπροβλήματα στη μετακίνησή τους.
Α.Φ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου