ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χτύπημα κάτω… από τη μέση

χτύπημα-κάτω-από-τη-μέση-798955

Σφοδρή επίθεση μέσω των social media εξαπέλυσε χθες ο Κων. Γαργάλας εναντίον της ΛΑΣ για τη στάση που κράτησε στο θέμα της επιχορήγησης των Ιερών Ναών του Βόλου. Με τίτλο «Η ΛΑΣ και το όπιο του λαού» ο κ. Γαργάλας αναφέρει: «Πάντως σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο δεν λείπουν ποτέ οι εκπλήξεις. Εκτός από τα πολύ γνωστά γεγονότα ύβρεων, λεκτικών απειλών και προσπαθειών άσκησης βίας υπάρχουν και οι πολιτικές εκπλήξεις.

Ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ (παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ) υπερψήφισε, μετά από ανάλογες διευκρινιστικές ερωτήσεις, με τα δυο χέρια την επιχορήγηση του Δήμου Βόλου με 140.000 ευρουλάκια των Ιερών Ναών εισπράττοντας βέβαια τα εύσημα του Α. Μπέου και της δημοτικής του ομάδας. Κι έτσι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, αφού προηγουμένως όμως είχαν μεσολαβήσει αποχωρήσεις για ζητήματα απειλών, λειτουργίας θεσμών και εν τέλει Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος όμως της ΛΑΣ θεώρησε πως μάλλον επρόκειτο για μια ελαφρά παρέκκλιση από την κανονικότητα επιλέγοντας φυσικά την απρόσκοπτη συμμετοχή του στην συνεδρίαση σαν να μην συνέβη κάτι ιδιαίτερο. Ως προς την ουσία τώρα της ψήφου του στο συγκεκριμένο θέμα κι έχοντας από τη μεριά του προηγηθεί αυστηρή κριτική προς τις από δεκαετιών κυβερνητικές επιλογές και αντιλαϊκές αποφάσεις στήριξε με τη θετική του στάση το ρουσφέτι της Δημοτικής Αρχής προς τους Ιερούς Ναούς γενικά.

Ευτυχώς όμως γι’ αυτόν και την ΛΑΣ ούτε ο Μαρξ ζει ούτε κι ο Λένιν.

Παρά το ότι μ’ αυτά που ακούει και βλέπει, γενικότερα και σε πολλούς χώρους, υπάρχει το ενδεχόμενο να σηκωθεί από το μαυσωλείο του και να αρχίσει να κυνηγά πολλούς από τους συντρόφους. Παλιούς και νέους.
Εκτός βέβαια κι αν η χρήση του οπίου του λαού νομιμοποιήθηκε κομματικά ή αποκαταστάθηκε κι αυτή. Οπότε αλλάζουν τα πάντα και δικαιολογούνται τα πάντα». Φανταζόμαστε τα όσα υποστηρίζει ο κ. Γαργάλας, δεν θα μείνουν αναπάντητα, όχι τίποτα άλλο, αλλά διότι «τέτοια χτυπήματα» κάτω από τη μέση δεν επιτρέπονται. Η κάθε παράταξη έχει το δικαίωμα να καθορίζει τη στάση της όπως εκείνη κρίνεi καλύτερα. Δεν ετεροκαθορίζεται… κατά πώς θέλει ο κ. Γαργάλας.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου