ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αβέβαιο μέλλον

αβέβαιο-μέλλον-799938

Για πολυδιάσπαση της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και για διαβούλευση, η οποία γίνεται με βιασύνη και προχειρότητα μέσα στο κατακαλόκαιρο, με σκοπό να ικανοποιηθούν τοπικιστικές διεκδικήσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, κάνουν λόγο οι καθηγητές του τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος που βρίσκονται επί ποδός εξαιτίας του σχεδιασμού, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, για την ίδρυση νέων τμημάτων Γεωπονίας στη Λάρισα, σε αντάλλαγμα για την παραμονή της έδρας της Γεωπονικής Σχολής στον Βόλο.

Μάλιστα, θέτουν ζήτημα με τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελλοντικών αποφοίτων, από τη στιγμή που υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία νέων τμημάτων Γεωπονίας από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη. Σήμερα τα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο είναι απειροελάχιστα και οι απόφοιτοι των Γεωπονικών Σχολών περιζήτητοι.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα πτυχία τους έχουν αξία και η αγορά εργασίας συγκεκριμένη ζήτηση. Στο μέλλον όμως που θα γεμίσει η χώρα με τους αποφοίτους των τμημάτων Γεωπονίας τι θα γίνει;

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου