ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-482649

Περί τοπικισμού

Οι Βολιώτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από την εκλογή του Κ. Αγοραστού, αντιθέτως να ωφεληθούν, όπως λένε συνεργάτες του, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με ειλικρίνεια και ρεαλισμό μίλησε στους πολίτες. Άλλωστε επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολύ στενοί δεσμοί με τη Μαγνησία λόγω της συζύγου του Χριστίνας Παναγή, η οποία κατάγεται από το Βόλο. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι ο Κ. Αγοραστός θα είναι Περιφερειάρχης όλων των Θεσσαλών, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.
Ν.Τ.  
 
Σήμερα ψηφίζουμε δήμαρχο!   
«Εμείς ψηφίσαμε δήμαρχο ήδη. Τον Χρήστο Βούλγαρη, τον δικό μας άνθρωπο. Σήμερα ψηφίζουμε ξανά το μέλλον του τόπου μας»! έλεγαν χθες οι δημότες που συναντούσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλμυρού. Ένας – ένας του έσφιγγαν το χέρι και του δήλωναν την απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη στο πρόσωπο του αλλά και τη βεβαιότητά τους για τη σημερινή νίκη!
Ν.Τ.
 
Πίστη για νίκη
Την απόλυτη αισιοδοξία τους για την εκλογή του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου σε νέα δημοτική αρχή εκδήλωναν χθες Σάββατο συνεργάτες του υποψηφίου Δημάρχου μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην κεντρική ομιλία του κ. Χατζηκυριάκου το βράδυ της Παρασκευής.
Ν.Τ.
 
Δεν αντέχει τη σύγκριση ο κ. Αγοραστός   
«Το έβαλε στα πόδια ο Κώστας Αγοραστός» έλεγαν χθες οι συνεργάτες του Απόστολου Παπατόλια με αφορμή τη διακαναλική και υπογράμμιζαν ότι το γεγονός πως ο κ. Αγοραστός μέχρι τελευταία στιγμή απέφυγε το διάλογο και επέλεξε το μονόλογο, δείχνει ότι «φοβάται το διάλογο και φυσικά την σύγκριση» που θα ήταν καταλυτική υπέρ του υποψηφίου Περιφερειάρχη Απόστολου Παπατόλια.
Ν.Τ.

ΨηφίζουμεΠεριφερειάρχη

Την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους στο πρόσωπο του Απόστολου Παπατόλια έδειξαν χθες με τον πιο δυναμικό τρόπο οι Βολιώτες στην αγορά και τα καφέ όπου βγήκε βόλτα μαζί με τους συνεργάτες του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. «Αύριο ψηφίζουμε Περιφερειάρχη το δικό μας άνθρωπο» έλεγαν με πάθος όσοι του έσφιξαν το χέρι για να του ευχηθούν καλή επιτυχία και να δηλώσουν τη βεβαιότητά τους για το νικηφόρο αποτέλεσμα και την επικράτηση της παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ».
Ν.Τ.
 
Συνάντηση… 
Αληθινό περιστατικό: Κατά την πρώτη τυχαία συνάντηση των υποψηφίων Περιφερειαρχών Θεσσαλίας, μετά τη προχθεσινή απουσία Αγοραστού από τη διακαναλική, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, παρουσία δημοσιογράφου της περιοχής, ο οποίος απολαμβάνοντας το φαγητό του σε γνωστή γωνιά της πόλης τους κάλεσε σε…. ένα γρήγορο debate στα «όρθια», ο Απόστολος Παπατόλιας απάντησε: debate τώρα είναι δύσκολο να κάνουμε, στο μόνο που μπορούμε να «αναμετρηθούμε» αυτή την ώρα είναι στο ποιος «θα φάει γρηγορότερα τους ταραμοκεφτέδες».
«Βλέπω στο φαγητό είσαι καλός, Απόστολε», απάντησε ο υποψήφιος της ΝΔ, για να εισπράξει από τον Απόστολο ξεκάθαρη παραδοχή με την εξής συμπλήρωση… «ιδίως όταν το μενού έχει… Λαγό», προκαλώντας άφθονο γέλιο, όπως αναμενόταν άλλωστε, στην ομήγυρη!
Ν.Τ.
 
Θριαμβευτική συγκέντρωση
Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το Ξενία του Βόλου προκειμένου να ακούσουν την τελευταία προεκλογική ομιλία της Ζέττας Μακρή. Ο όγκος και ο παλμός της εκδήλωσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, στέλνοντας μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας. Η κυρία Μακρή που παρέμεινε στον χώρο μετά την ομιλία για πολλή ώρα  για να χαιρετήσει προσωπικά όσους την τίμησαν με την παρουσία τους εμφανίστηκε ενωτική και απόλυτα αισιόδοξη για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Η παρουσία σας μου δίνει δύναμη και κουράγιο. Η νίκη που έρχεται δεν ανήκει σε μας αποκλειστικά αλλά σε ολόκληρη την πόλη» έλεγε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου.
Ν.Τ.
 
Μόνο μία γυναίκαμπορεί
Μεγάλο το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ζέττας Μακρή από τη στιγμή που συνδυάζει πολιτική και καταγεγραμμένο έργο για τον τόπο με τις ιδιότητες του γυναικείου φύλου, λένε πολλοί. Γιατί μία γυναίκα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, μπορεί να αντέχει στις δυσκολίες και να ανταποκρίνεται καλύτερα, μπορεί να ενεργεί με ευαισθησία και συνάμα με υπευθυνότητα και φυσικά έχει τα πρωτεία στο νοικοκύρεμα. Η Ζέττα Μακρή είναι μια γυναίκα που θέλει και μπορεί καλύτερα από οποιονδήποτε άνδρα, σημειώνουν όσοι την γνωρίζουν καλά. Εξ ου και το σύνθημά της ’’ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ’’.
Ν.Τ.
 
«Φωνάζει ο κλέφτης για  να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
«Δεν μας εκπλήσσει η θρασύτητα του κ. Σπηλιόπουλου», τόνιζαν χθες στελέχη της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» σχολιάζοντας τη στάση του μετά τη δημοσιοποίηση απάντησης του Νομικού Συμβούλου του Κράτους για το ασυμβίβαστο της δημοσιοϋπαλληλικής του ιδιότητας με την παραμονή του στη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου.    
«Όταν δεν έχει καμία αναστολή να εμπαίζει επί τόσα χρόνια τους συναδέλφους του, αποκρύπτοντας ότι έχει εξασφαλίσει τη θαλπωρή του Δημοσίου, ως μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, τη στιγμή που εκείνοι αγωνιούν κάθε μέρα για το αν θα μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις επιταγές και τις άλλες υποχρεώσεις τους, προφανώς και δεν θα είχε καμία αναστολή να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε γιατί δεν επέλεξε κι αυτός το δρόμο της ένοχης σιωπής. Ή ακόμη και να ταυτίσει τον εαυτό του με το θεσμό του Επιμελητηρίου, ξεχνώντας όμως ότι το Επιμελητήριο αποτελεί το σπίτι των παραγωγικών τάξεων και όχι των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά την αποκάλυψη της σκαστής παρανομίας του, και με τη βούλα πλέον του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Σπηλιόπουλος, αλλά η κ. Μακρή. Θα συνεχίσει να τον καλύπτει»;
Ν.Τ.
 
Ενθουσιασμός για μεγάλη νίκη
Σε μια εποχή που οι πολίτες δύσκολα συμμετέχουν σε προεκλογικές δραστηριότητες, είναι τεράστια επιτυχία για έναν συνδυασμό να διοργανώνει ανοιχτές και μάλιστα ογκώδεις συγκεντρώσεις. Η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» και ο Πάνος Σκοτινιώτης το τόλμησαν -και μάλιστα δυο φορές σε μία εβδομάδα- την ώρα που ο αντίπαλος συνδυασμός προτίμησε τους κλειστούς και ελεγχόμενους χώρους. Στην τελευταία συγκέντρωση αίσθηση προκάλεσε η ευρύτατη σύνθεση του ακροατηρίου που παρακολούθησε την ομιλία του Π. Σκοτινιώτη, ανάμεσα στο οποίο και παρουσίες που σχολιάστηκαν. Το κλίμα ήταν ενθουσιώδες και όλοι προεξοφλούσαν μια μεγάλη νίκη.
Ν.Τ.
 
Με αέρα νίκης
Mε τον αέρα που του δίνει η αποδοχή από όλους τους πολίτες που βλέπουν στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο ικανό να διαχειριστεί τη διοίκηση του νέου Δήμου Ρήγα Φεραίου και να εμπνεύσει με το πρόγραμμα του όλες τις δυνάμεις της περιοχής, ο Νίκος Αντωνάκης και οι συνεργάτες του δίνουν μέχρι τελευταία στιγμή σήμερα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες τη μάχη για το ψηφοδέλτιο. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στο στρατόπεδο του υποψηφίου δημάρχου της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Φερών – Κάρλας και Κεραμιδίου ότι το βράδυ θα πανηγυρίσουν τη νίκη του συνδυασμού.
Ν.Τ
 
Ενα…
Παρατήρηση αναγνώστη: Δεν ξέρω αν ο νικητής των σημερινών εκλογών στο Δήμο Βόλου θα πρέπει να γελάει ή να κλαίει…
 
Δύο…
Παρατήρηση αναγνώστη: Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά στο Δήμο έχω την αίσθηση ότι στο νέο δημοτικό προϋπολογισμό έχουν βάλει ήδη ειδικό κωδικό με την επωνυμία: «Είδη ατομικής περιποίησης προσώπου»…
 
Τρία…
Παρατήρηση αναγνώστη: Συγκρατείστε την επισήμανση της κ. Μακρή στον Astra ότι δεν θα παίρνουν αντιμισθίες Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι αν προηγουμένως δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι του Δήμου.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Πόπολο  
Πού ήταν χθες το μεσημέρι οι δύο μονομάχοι; Εκεί που μαζεύεται το πόπολο. Στα γήπεδα που συνωθούνται οι οπαδοί. Στην πολιτική και στο ποδόσφαιρο…
 
Διαχωριστικές γραμμές
…Είπαμε ότι έχουν καταργηθεί στις μέρες μας οι διαχωριστικές γραμμές, αλλά μερικοί καθώς έβλεπαν επώνυμους της πόλης να περπατούν δήθεν αμέριμνοι χθες το πρωί στην οδό Ερμού, διερωτήθηκαν αν επανήλθε το τέλος της πολιτικής σύμφωνα με την Φουκουγιάμεια εκδοχή…
 
Προσοχή στα exit polls…
Ελπίζουμε κάποιοι να είναι σήμερα πιο φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους και στα exit polls για τον τελικό νικητή των σημερινών εκλογών, γιατί κυκλοφορούν και πολλοί καρδιακοί…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Οι προτεραιότητες
Κύριοι υποψήφιοι των σημερινών εκλογών. Όσο δεν επιθυμούσαμε τη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, τόσο τα κόμματα που σας υποστηρίζουν δεν μας έδωσαν ποτέ τη δυνατότητα να διαλέξουμε. Έπρεπε να τα υποστούμε όλα, γεγονός που το αποδίδατε στις μεγάλες προτεραιότητες που έχει η χώρα. Δεν ξέρουμε αν κατανοήσατε ποτέ σωστά τις προτεραιότητες, το σίγουρο είναι πως εμείς, οι απλοί άνθρωποι, δεν ήμασταν ποτέ μέσα σ’ αυτές.
Φ.Τ.
   
Αντί σχολίου
Αντί τελευταίου σχολίου, μέρα που ’ναι, παραθέτουμε τους ακόλουθους στίχους:
«Φρόνιμα και ταπεινά πάω με κείνον που νικά. Αν θέλεις να χαρείς τη λευτεριά νωρίς, γίνε προδότης, γίνε. Θα ’ναι μαζί σου οι νόμοι και η πλερωμένη γνώμη. Πέτα την ανθρωπιά σου. Κι απ’ τον αφέντη πιάσου. Κι άμα σε φτύσει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός. Και θα ’χεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία».
Κώστας Βάρναλης: «Των φρονίμων τα παιδιά»
Και για την αντιγραφή
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου