ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-483556

Ναι σε όλα

Ορίστε ώρα και χώρο… και είμαι παρών… έλεγε χθες ο Απόστολος Παπατόλιας για τη διακαναλική που είναι προγραμματισμένη σήμερα. Μέχρι τελευταία στιγμή η ώρα και ο τόπος που θα διεξαχθεί γίνονταν «λάστιχο» από το επιτελείο του κ. Αγοραστού, που μία μιλούσε για το μεσημέρι και μία για το απόγευμα και φυσικά κάθε φορά σε διαφορετικό χώρο. Ο Απόστολος Παπατόλιας σε όλες τις αλλαγές απάντησε καταφατικά:. «Λέμε σε όλα ναι» έλεγαν οι συνεργάτες του, γιατί αυτό που προέχει είναι να γίνει η διακαναλική για να έχουν την ευκαιρία οι πολίτες να ενημερωθούν και προπάντων να κρίνουν και να συγκρίνουν.» Μήνυμα σαφές…

Ν.Τ.
 
Εκφράζει την ελπίδα  
Ποντάρει στο μηδενισμό και τη μιζέρια ο κ. Αγοραστός, τόνιζαν χθες συνεργάτες του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Απόστολου Παπατόλια. «Οι πολίτες τη δεύτερη Κυριακή θα ψηφίσουν με γνώμονα την ελπίδα και το μέλλον της Θεσσαλίας. Την ελπίδα ότι η Θεσσαλία μπορεί να προχωρήσει μπροστά με σταθερά βήματα μακριά από κομματικές περιχαρακώσεις και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και ένα πρόγραμμα που θα απαντά στα πραγματικά προβλήματα της περιοχής» συμπλήρωναν με νόημα οι ίδιοι, βλέποντας καθημερινά να δημιουργείται ρεύμα νίκης για τον Απόστολο Παπατόλια και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.
Ν.Τ.
 
Πανέτοιμος
Πανέτοιμος να αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ο Απόστολος Παπατόλιας, που σε όλες τους τις συναντήσεις και εν όψει του δεύτερου γύρου, σε αντίθεση με τον ανθυποψήφιό του που συνεχίζει να επιμένει αντιμνημονιακά, παρουσιάζει τις προτάσεις του για την Θεσσαλία σε όλους τους τομείς. «Μπορούμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία λέει και το εννοεί», υπογραμμίζουν οι συνεργάτες του, συμπληρώνοντας ότι «γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει στη Θεσσαλία και κυρίως γνωρίζουμε πώς θα πετύχουμε. Η παράταξή μας «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» είναι η παράταξη των πολιτών, είναι η δύναμη των πολιτών…» γι’ αυτό και θα είναι η πρώτη αιρετή περιφερειακή αρχή την ερχόμενη Κυριακή.
Ν.Τ.
 
Στενοί δεσμοί με το Βόλο
Κυριολεκτικά όλο το κέντρο του Βόλου γύρισε χθες μετά τη συνέντευξη Τύπου ο υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, συνοδευόμενος από τους νεότερους σε ηλικία συνεργάτες του.
Δεν ήταν λίγοι οι γνωστοί του, πέρα από τους πολίτες που τον χαιρετούσαν στο δρόμο. Ο Κ. Αγοραστός άλλωστε δεν είναι καινούργιος στο Βόλο. Από το 1993 παντρεμένος με τη Βολιώτισσα Χριστίνα Παναγή μαζί με τα δυο τους παιδιά κινούνται συχνότατα μεταξύ Βόλου και Λάρισας.
Τα παιδιά μου, λέει χαρακτηριστικά, είναι κατά το ήμισυ Λαρισαίοι, κατά το ήμισυ Βολιώτες και έχουν εμπεδώσει αυτό που εμείς οι μεγαλύτεροι ονομάζουμε πανθεσσαλική συνείδηση από τα παιδικά τους χρόνια.
Πέραν των οικογενειακών δεσμών, διαθέτει και επαγγελματικούς δεσμούς με το Βόλο, αφού ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο.
Δεν το συνδέουν και λίγα με το Βόλο και τη Μαγνησία τονίζουν οι συνεργάτες του. Δύο από τα βασικότερα πράγματα της ζωής του, η οικογένειά του και η καριέρα του, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πόλη του Βόλου.
Εκμηδένισε τον τοπικισμό δηλαδή ο Κ. Αγοραστός.
Ν.Τ.
 
Τώρα «και το μη νόμιμο είναι ηθικό»
          Αμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση που έδωσαν στελέχη της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» στις χθεσινές δηλώσεις της Ζ. Μακρή. «Στην αγχώδη προσπάθειά της να κρύψει, πέρα απ’ τη διαπιστωμένη προγραμματική γύμνια, και την κραυγαλέα υπεροχή της δημοτικής μας ομάδας έναντι της δικής της, κ. Μακρή καταφεύγει στη συκοφαντία και τη λασπολογία κατά εκλεγμένων στελεχών του συνδυασμού μας. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τον εκλεκτό της κ. Σπηλιόπουλο, δεν έχει καμία δυσκολία να ολισθήσει ακόμη περισσότερο κι απ’ το περιβόητο Βουλγαράκειο δόγμα ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό». Στην προσπάθειά της λοιπόν να καλύψει τα ακάλυπτα, δεν διστάζει να υιοθετήσει τη θέση ότι «και το μη νόμιμο είναι ηθικό»! Αυτός κι αν είναι ο ορισμός του αμοραλισμού!».
Ν.Τ.
 
 «Μπροστάρης» στις διεκδικήσεις
          Σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Πάνου Σκοτινιώτη με το προεδρείο του Συνδικάτου Οικοδόμων. Συνδικαλιστικά στελέχη με αγώνες πολλών ετών οι περισσότεροι, αναγνώρισαν ότι ο Π. Σκοτινιώτης υποστήριζε πάντοτε τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της οκτάχρονης θητείας του στο τιμόνι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Νωρίτερα, ο κ. Σκοτινιώτης, κάνοντας περιοδεία στην οδό Ιωλκού, σταμάτησε μπροστά στο κτήριο της Νομαρχίας όπου ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στην εταιρία «ΜΕΛΚΑ» και δήλωσε αλληλέγγυος στα αιτήματά τους.
Ν.Τ.
 
Οι γυναίκες μπορούνκαλύτερα
Η αποτελεσματικότητα, η ευαισθησία και η ικανότητα για νοικοκύρεμα είναι χαρακτηριστικά απαραίτητα για όποιον υπηρετήσει από τη θέση του Δημάρχου τον Δήμο του Βόλου. Πρόκειται για κατ’ εξοχήν γυναικεία χαρακτηριστικά, όπως πολλοί σημειώνουν, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό η Ζέττα Μακρή έχει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα. Η πετυχημένη πορεία της, το σπουδαίο πολιτικό της έργο και φυσικά η γυναικεία της υπόσταση αποτελούν έναν μοναδικό συνδυασμό, ώστε εκείνη να είναι η καταλληλότερη Δήμαρχος Βόλου.
Ν.Τ.  
 
Μέριμναγια σχολεία
Στο σχολικό συγκρότημα (πρώην Πολυκλαδικό) που στεγάζει το 2ο Γ. Λ. Νέας Ιωνίας, το 2Ο ΕΠΑΛ και ένα σχολείο Ειδικής Αγωγής βρέθηκε η Ζέττα Μακρή για να διαπιστώσει αν τελικά αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που έγιναν από πτώση σοβάδων, που είχαν ως αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά για τρεις και πλέον εβδομάδες τα συγκεκριμένα σχολεία. Αποτέλεσμα; Η σκόνη και η αταξία είναι τέτοια που ακόμη οι μαθητές δεν μπορούν να μπουν στις σχολικές αίθουσες. «Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζεται με τέτοιο πρόχειρο τρόπο ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που συνδέεται με την εκπαίδευση και τα παιδιά μας», είπε η κυρία Μακρή. Το πιο τραγικό είναι ότι τα προβλήματα του συγκεκριμένου σχολείου είχαν καταγγελθεί από μήνες από την Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία είχε βρεθεί στο εν λόγω συγκρότημα,. Φυσικά η υπουργός αδιαφόρησε και λίγους μήνες μετά κομμάτια από σοβάδες έπεσαν στα κεφάλια των μαθητών. 
Ν.Τ.
 
Δήμος όλων των Δημοτών     
Από την αρχή του προεκλογικού του αγώνα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού Χρήστος Βούλγαρης διακήρυξε ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την κατοχύρωση της απόλυτης ισονομίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας, για την δημιουργία ενός Δήμου όλων των Δημοτών. Αυτό είναι άλλωστε που αναγνωρίζουν και οι δημότες του νέου Δήμου Αλμυρού που χθες κατέκλυσαν την πλατεία στην κεντρική του ομιλία, χωρίς να λείψουν και οι μεταξύ τους συζητήσεις στις οποίες χαρακτηριστικά έλεγαν πως «εμείς θέλουμε Δήμο για εμάς. Θέλουμε Δήμο των Δημοτών και Δήμαρχο όλων μας και αυτός είναι ο Χρήστος Βούλγαρης».
Ν.Τ.
 
Ελλείψει αξιοπρέπειας
Κύκλοι του υποψηφίου Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Λεβέντη αναφέρουν:
«Όταν η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μπαίνει στην άκρη, τότε η πολιτική αλητεία δεν σταματάει πουθενά. Οι μανιασμένοι υποψήφιοι του Συνδυασμού του κ. Αντώνογλου έχουν ξεχυθεί στους δρόμους. «Μπουκάρουν» σε σπίτια, κάνουν τσαμπουκάδες, υπόσχονται χρηματικά αντίτιμα, πουλάν φρούδες ελπίδες, εκτοξεύουν απειλές, σκίζουν ψηφοδέλτια επιβάλλοντας στους δημότες τα δικά τους, τάζουν μονιμότητες. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των δημοτών και καταπατούν βάναυσα το ύψιστο δικαίωμα των ψηφοφόρων να ασκήσουν αβίαστα και ανεπηρέαστα την ύψιστη πολιτική πράξη που είναι η ψηφοφορία. Εκμεταλλεύονται στυγνά την ανάγκη των δημοτών. Όμως, όταν τόσο άπονα παίζεις με την ελπίδα του άλλου, τότε είναι τουλάχιστον απίθανο να αποκτήσεις ευαισθησίες όταν πιάσεις την καρέκλα.  Είναι αναμενόμενες αυτές οι τακτικές από πολιτικά ανύπαρκτα όντα. Ελλείψει αξιοπρέπειας και πραγματικών δυνατοτήτων, ρίχνεις στη μάχη αθέμιτα μέσα μέχρι να πετύχεις το στόχο σου. Και μετά αρχίζει η εκδίκηση. Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου οι δημότες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου θα καταψηφίσουν εκείνους που υποτιμούν τη νοημοσύνη τους».
Ν.Τ.
 
Διόρθωση
Λίγο η κούραση, λίγο ο δαίμων του τυπογραφείου, θα πρέπει να διορθώσουμε ότι από το συνδυασμό της κ. Μακρή στο Δήμο Πορταριάς εκλέγεται ο κ. Παπαϊωάννου και όχι ο κ. Γ. Τριάντος.. Βέβαια ούτως ή άλλως αυτό θα φανεί και από την επίσημη ανακήρυξη που θα γίνει σε λίγες μέρες από το Πρωτοδικείο Βόλου.
Ν.Τ.
 
Με τηγ Ελένη ο Στ. Ρομφαίας
Εντονα σχολιάζεται από χθες η ανακοίνωση του Στάμου Ρομφαία για της στήριξη της Ελένης Λαΐτσου Στην περιοχή Φερών και Κάρλας ακούγονται διάφορες φήμες. Ποιος γνωρίζει όμως την πραγματικότητα και αν τα όσα διαχέονται είναι κακόβουλες φήμες ή ωμή πραγματικότητα; Την αλήθεια τη γνωρίζει μόνο ο αειθαλής Στάμος Ρομφαίας και αυτή η αλήθεια είναι καλά κρυμμένη πίσω από τα συνήθως σκουρόχρωμα γυαλιά του.
Ο κ. Ρομφαίας σε γραπτή του δήλωση  πάντως αναφέρει: «Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έδωσα το καλόν αγώνα για ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση. Τον αγώνα αυτό τίμησε ικανός αριθμός πολιτών. Θα ήταν υποκρισία από μέρους μου να δηλώσω το κοινότοπο «ψήφος κατά συνείδηση». Επειδή λοιπόν η συνείδησή μου ξεκάθαρα πιστεύει στην ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση, στην αυτοδιοίκηση εκείνη που δεν δέχεται προστάτες και καθοδηγητές, δηλώνω ανιδιοτελώς ότι την 14η Νοεμβρίου η Ελένη Λαΐτσου, πρέπει να υπερψηφιστεί για είναι αυτή που μπορεί να εκπληρώσει αυτές τις προϋποθέσεις».
Ν.Τ
 
Αποχώρησαν
Η ανακοίνωση του κ. Ρομφαία ήταν ετοιμασμένη από προχθές. Αυτό τουλάχιστον καταμαρτυρά η ημερομηνία στο ίδιο το κείμενο… Βέβαια οι συνάδελφοί του από το συνδυασμό ενημερώθηκαν για την απόφαση στήριξης της κ. Λαΐτσου χθες το βράδυ, αρκετά ετεροχρονισμένα, γι’ αυτό και πολλοί αντέδρασαν με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη συνάντηση που πραγματοποιούνταν στο Βελεστίνο. Ήταν δε τόση η δυσφορία τους, που οι φωνές τους ακούγονταν σε όλο τον πεζόδρομο. Τυχαίο;
Ν.Τ.
 
Μεγαλύτερο το βάρος
Καταγγελίες εκτοξεύει η κ. Μακρή προς την παράταξη του κ. Σκοτινιώτη και τον ίδιο προσωπικά για ασυνέπεια, πολιτικό αμοραλισμό, οβιδιακές μεταμορφώσεις, σκάνδαλα και μηχανισμούς…
Προγραμματική γύμνια, συκοφαντία, λασπολογία, αμοραλισμός προσάπτονται από την αντίπερα όχθη κατά της κ. Μακρή…
Εφ’ όσον οι εκλογές διεξάγονται υπό αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο ότι όσο πιο ισχυρός εξέλθει ο αυριανός δήμαρχος από τις εκλογές, τόσο το βάρος για τους πολίτες θα είναι μεγαλύτερο.
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου