ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-484736

Μετεκλογικός καθαρισμός

Αλήθεια πρέπει να περάσει και ο δεύτερος γύρος των εκλογών για να καθαριστεί η πόλη από τις αφίσες, τα πανό και τα φυλλάδια των υποψηφίων; Μπορεί να έγινε πολύς λόγος για το περιβάλλον και την οικολογία σ’ αυτές τις εκλογές, αλλά περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα και περιμένουμε να δούμε και τα συνεργεία να πιάνουν δουλειά…
Δ.Π

Περί αντικαπνιστικού νόμου

Ειπώθηκε πως ο αντικαπνιστικός νόμος θα ισχύσει αμέσως μετά τις εκλογές. Την ερχόμενη λοιπόν Δευτέρα θα τελειώσει το νταβαντούρι των εκλογών, άρα θα μπούμε σε καλούπια; Ή θα έχουμε μια παράταση μέχρι την 1η Ιανουαρίου που θα πιάσουν δουλειά οι νέες δημοτικές αρχές;
Δ.Π
 
Εκλογικός καιρός
Την Κυριακή των εκλογών ο καιρός ήταν καλοκαιρινός! 25 βαθμοί Κελσίου κι ένας ήλιος που είχαμε να δούμε αρκετές ημέρες. Από χθες όμως τα πράγματα γύρισαν. Ξεκίνησαν βροχές και αέρας και κάτι μας λέει πως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Δ.Π
 
Συζητήσεις παντού
Ακόμη και μέσα στο Νοσοκομείο αλλά και σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες όλες τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν διάφορες συζητήσεις για τις εκλογές. Μάλιστα οι προβλέψεις και τα στοιχήματα έδιναν κι έπαιρναν! Μπορεί ο κόσμος να έχει γυρίσει τελικά τις πλάτες του στις εκλογές, όχι όμως και στις συζητήσεις.
Δ.Π
 
Τράφικ
Το εκλογικό του κέντρο στην οδό Ιωλκού επέλεξε να κάνει τη χθεσινή συγκέντρωση των υποψηφίων του συνδυασμού του ο Πάνος Σκοτινιώτης. Ένα κέντρο όμως που αποδείχθηκε αρκετά μικρό για να τους χωρέσει όλους, με αποτέλεσμα να γίνει ένα μικρό… τράφικ στο κέντρο του Βόλου. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί η συνδρομή της Τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στη διασταύρωση της οδού Ιωλκού με την οδό Ιάσονος.
 
Ωτακουστές
…στον αντίποδα η Ζέτα Μακρή προτίμησε να κάνει τη χθεσινή συγκέντρωση των υποψηφίων του συνδυασμού της στο ξενοδοχείο Valis της Αγριάς. Σε ερώτηση γιατί προτιμήθηκε ένας χώρος εκτός Βόλου, η απάντηση που μας δόθηκε από συνεργάτες της ήταν ότι ήθελαν να αποφύγουν τους… απρόσκλητους ωτακουστές.
 
Κατά συνείδηση
Σήμερα το βράδυ συγκαλεί τους υποψηφίους του συνδυασμού του ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Η μέχρι χθες πληροφορία ήταν ότι η ανακοίνωση που θα δοθεί αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί θα είναι «ψήφος κατά συνείδηση»…
 
Στην Ελλάς του 2010
Δήμαρχοι μοίραζαν ψηφοδέλτια από τα γραφεία τους νωρίς το πρωί της Κυριακής. Εκλογές των… τσιγγάνων στην Ελλάς του 2010…
 
Βραβείο… ορθοστασίας
Να δοθεί πάραυτα το βραβείο Γκίνες στην… ορθοστασία στο νεαρόμ που ως άλλος ευσταλής εύζωνας επί 12ωρο, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, ήταν προχθές Κυριακή διαρκώς όρθιος στο προαύλιο του Γυμνασίου της Νέας Ιωνίας και μοίραζε σε όποιον διάβαινε την πόρτα του σχολείου την κάρτα συγγενικού του προσώπου που ήταν υποψήφιος.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Ιδιαίτεραχαρούμενος
Απόλυτα ικανοποιημένος παρουσιάστηκε χθες στην T.R.T. ο Απόστολος Νάνος. Πώς να μην είναι; Το 15,23% στον ενιαίο Δήμο Βόλου είναι άκρως… θεαματικό.
 
Αισιόδοξα μηνύματα
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» και τον Απόστολο Παπατόλια, ενώ το ίδιο κλίμα επικρατεί και μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η μεγάλη αισιοδοξία εδράζεται αφενός στο γεγονός ότι οι πολίτες στο δεύτερο γύρο επιλέγουν αυτοδιοικητικά, γνωρίζοντας ότι καλούνται να ψηφίσουν τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη που θα αναλάβει να οδηγήσει τη Θεσσαλία σε νέα τροχιά ανάπτυξης. Αφετέρου μην ξεχνάμε ότι ο Απόστολος Παπατόλιας, σε αντίθεση με τον ανθυποψήφιό του Κων. Αγοραστό, έχει μία μεγάλη δεξαμενή στήριξης από όλες τις παρατάξεις που κινούνται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και στο χώρο της οικολογίας, με τις οποίες μάλιστα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρχε σε πολλά θέματα ταύτιση απόψεων και θέσεων. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι σε όλα τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ που έγιναν ο κ. Απ. Παπατόλιας ήταν αυτός που ενσωμάτωσε αρκετές από τις προτάσεις τους, δείχνοντας ότι πιστεύει πράγματι στη σύγκλιση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Ν.Τ.
 
Επί ποδός στη Μαγνησία
Οργώνει από χθες ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας. Πριν καλά καλά ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ο Απόστολος μαζί με τους συνεργάτες του ξεκίνησε νέες περιοδείες και έχει σκοπό ολόκληρη την εβδομάδα να «κατοικοεδρεύσει» στη Μαγνησία, αφού όπως τόνιζε χθες το μήνυμα της ανατροπής και της μεγάλης νίκης όπως και το 2006 θα δοθεί από τον Νομό Μαγνησίας που πολιτεύεται ο ίδιος και αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Ν.Τ.
 
Μήνυμα νίκης
Ως ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις της Ζέττας Μακρή αλλά και ως ψήφος ελπίδας και προοπτικής για την πόλη κατεγράφη η προτίμηση των πολιτών στον συνδυασμό ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. Στο επιτελείο της κυρίας Μακρή επικρατεί αισιοδοξία για υπεροχή της την ερχόμενη Κυριακή και ο ενθουσιασμός των συνεργατών της για το προχθεσινό αποτέλεσμα ήταν έκδηλος. Με συγκριτικό πλεονέκτημα πηγαίνει η Ζέττα Μακρή στις κάλπες λένε όσοι ξέρουν «να διαβάζουν» τα εκλογικά αποτελέσματα.
Ν.Τ.
 
Κέρασμα
Γλυκά κερνούσε χθες στο πολιτικό της γραφείο αλλά και στο εκλογικό της κέντρο η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή, αφού η ημέρα ήταν διπλά σημαντική για εκείνη. Την ονομαστική του εορτή είχε ο πρωτότοκος γιος της Μιχάλης και επιπλέον τα εκλογικά αποτελέσματα προκάλεσαν κλίμα αισιοδοξίας για τον συνδυασμό της. Η κυρία Μακρή δέχθηκε χθες στο γραφείο της εκατοντάδες επισκέψεις από ανθρώπους που θέλησαν να την συγχαρούν και να της ευχηθούν καλή επιτυχία την ερχόμενη Κυριακή.
Ν.Τ.
 
Αρχίζει δουλειά για την αποτίμηση των εκλογών
Σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα προχωρήσει σύντομα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στη Μαγνησία, αφού τόσο το κόμμα, όσο και τον βουλευτή και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Παύλο Μαρκάκη, ενδιαφέρει η πραγματική αποτίμηση της κατάστασης αλλά και η αξιολόγηση όλων των θεμάτων που χρήζουν βελτίωσης στην αποτίμηση της λειτουργίας του κόμματος στο νομό.
«Οι παρατηρήσεις των υποστηρικτών και των ψηφοφόρων θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και θα προχωρήσουμε σε μία πιο επιθετική πολιτική ενημέρωσης και προσέγγισης των μελών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάκης, ανακοινώνοντας τη δημιουργία κατά τόπους γραφείων στη Νέα Ιωνία, το Βελεστίνο, τον Αλμυρό και την Αργαλαστή.
«Παράλληλα θα συνεχιστεί η κοινοβουλευτική δράση μέσα από τις Επιτροπές στις οποίες συμμετέχω ως βουλευτής, με κυρίαρχο την προετοιμασία της εισήγησής μου για τον προϋπολογισμό του 2011, ως ειδικός εισηγητής από την πλευρά του ΛΑΟΣ», κατέληξε ο βουλευτής.
Ν.Τ.
 
Η μάχη είναι δύσκολη αλλά η νίκη δική μας
«Κόντρα στις αντίξοες πολιτικά συνθήκες, η ”Δημοτική Πρωτοβουλία” έδωσε την πρώτη μάχη των Δημοτικών εκλογών με καθαρά αυτοδιοικητικό, ενωτικό και ανεξάρτητο πρόσωπο, χωρίς το «χρίσμα» κανενός πολιτικού κόμματος και πέτυχε την συσπείρωση του 43% των δημοτών. Πλεονέκτημα για την νίκη των δυνάμεων της δημιουργίας και της προόδου την δεύτερη Κυριακή αποτελεί το πρόσωπο του υποψήφιου δήμαρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου» δηλώνουν με αισιοδοξία στελέχη του συνδυασμού «Δημοτική Πρωτοβουλία».
Ν.Τ.
 
Πίστη στους πολίτες
Μόνο στις λεπτομέρειες χάθηκε η νίκη από το πρώτο γύρο λένε οι συνεργάτες του Υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού Χρήστου Βούλγαρη. Οι ίδιοι τονίζουν ότι το φανταστικό αποτέλεσμα τούς γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για το δεύτερο γύρο. Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος δηλώνει την ακλόνητη πίστη του στην θέση των πολιτών του Αλμυρού, η οποία ήταν καταφανέστατη από το πρώτο γύρο των εκλογών. Με νόημα μάλιστα τονίζει ότι οι μειοψηφίες πρέπει να πάψουν να διοικούν τον Αλμυρό, καθώς είναι πολιτική επιταγή η πραγματική και ευρεία πλειοψηφία να αναλάβει την διοίκηση του νέου Δήμου!
Ν.Τ.
 
Ενας στους πέντε ψήφισε για δήμαρχο
Η αποχή στο δήμο Βόλου σκαρφάλωσε στο 43,45%. Ψήφισε το 59,55% του εκλογικού σώματος.
Άρα ο κ. Σκοτινιώτης έλαβε το 37,85% τού 59,55% του εκλογικού σώματος, ήτοι το… 22,54% του συνόλου!
Η κ. Μακρή έλαβε το 35,93% τού 59,55% του εκλογικού σώματος, ήτοι το… 21,40%!
Ένας στους πέντε δηλαδή ψήφισε για νέο δήμαρχο… Μια τέτοια κατάληξη ήταν αναπόφευκτη, γιατί αποτελεί τη συνέπεια της συμφωνίας των μεγάλων κομμάτων για μοιρασιά των ψήφων δια του εκλογικού νόμου, που αυτά επεξεργάστηκαν κι επέβαλαν…
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου