ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-485324

Χαμόγελα στη Θεσσαλών Δύναμη

Το πολύ θετικό κλίμα που υπάρχει από άκρη σε άκρη σε όλη τη Μαγνησία και η απίστευτα μεγάλη συγκέντρωση χθες στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας,      που κάποιοι Λαρισαίοι πολίτες έλεγαν και ξανάλεγαν ότι είχαν χρόνια να δουν κάτι ανάλογο, και η οποία αναμφισβήτητα λειτούργησε πολλαπλασιαστικά υπέρ του Απόστολου Παπατόλια και του συνδυασμού «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ», έφεραν ζωηρά χαμόγελα στο επιτελείο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας . Παρά ταύτα ούτε λόγος για εφησυχασμό! Το βαρύ πρόγραμμα συνεχίστηκε και χθες με πρώτο τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά και όλους μαζί τους υποψηφίους του συνδυασμού που έτρεχαν μέχρι τελευταία στιγμή ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν με περισσότερους πολίτες για τις προτάσεις και τις θέσεις του συνδυασμού. Και παίρνουν διαρκώς δύναμη από αυτό καθώς τα μηνύματα είναι νικηφόρα για τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

Ν.Τ.

 
Με ξεκάθαρες θέσεις
Μήνυμα ενότητας προς όλους τους Θεσσαλούς απευθύνουν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Μαγνησίας Δημήτρης Αλεξόπουλος.
«Προχωράμε όλοι μαζί με τη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» υπέρ της Θεσσαλίας.
Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλίας και σας καλούμε όλους προσωπικά σε μια δημιουργική πορεία.
Με ξεκάθαρες θέσεις. Με όραμα και σχέδιο. Με αποφασιστικότητα.
Κάθε ψήφος έχει δύναμη. Κάθε ψήφος έχει αξία.
Δώστε σήμερα με την ψήφο σας ισχυρή εντολή για ισχυρή Θεσσαλία».
Ν.Τ.
 
 
 
Περισσότερα αυτά που μας ενώνουν
 
Πολλά θετικά σχόλια απέσπασε η ομιλία του Πάνου Σκοτινιώτη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπολιτείας. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο στέρεος αυτοδιοικητικός του λόγος και η επιμονή του, ακόμη και δύο μέρες πριν από τις εκλογές, να αναφέρεται στους προγραμματικούς στόχους του συνδυασμού και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων, πρωτοβουλίες για «να ενώσουμε την πόλη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Μόνο δύο σύντομες, αλλά αιχμηρές αναφορές έκανε στην κ. Μακρή, για να σχολιάσει τις συνεχείς επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον του και εναντίον του συνδυασμού του, ενώ απευθυνόμενος στις άλλες δύο παρατάξεις, τόνισε χαρακτηριστικά πως «μετά τις εκλογές θα αποδειχθεί ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».
Ν.Τ
 
Περίοδος δημιουργίας και ανάπτυξης
 
Την Νομαρχία επέλεξε συμβολικά ο Π. Σκοτινιώτης για να κλείσει την προεκλογική του δραστηριότητα. Και όπως ήταν αναμενόμενο, η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε από το προσωπικό ήταν εγκάρδια. Όλοι κάτι θετικό είχαν να θυμηθούν από την οχτάχρονη θητεία του και την άριστη συνεργασία που είχε με το προσωπικό. Ο Π. Σκοτινιώτης ανέλαβε τη Νομαρχία στην κορύφωση της κρίσης αποβιομηχάνισης και, κατά γενική ομολογία, σύνδεσε τη θητεία του με μια περίοδο δημιουργίας και ανάπτυξης της Μαγνησίας.
Ν.Τ
 
Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία
Η προεκλογική συγκέντρωση της Ζέττας Μακρή στη Νέα Ιωνία υπήρξε μοναδική σε όγκο, παλμό και ενθουσιασμό. Ανάλογη συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία δεν έχει ξαναγίνει, υποστήριξαν όσοι βρέθηκαν εκεί. Η κυρία Μακρή αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμεινε στο χώρο της εκδήλωσης για τουλάχιστον δύο ώρες μετά το πέρας της ομιλίας της για να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει προσωπικά όλους τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της.
Ν.Τ
 
Πρώτα ο πολίτης για τη Ζέττα
Ο πολίτης και προσωπική σχέση μαζί του ήταν ο κεντρικός άξονας του προεκλογικού αγώνα της Ζέττας Μακρή. Η κυρία Μακρή αφιέρωσε στην άμεση διαπροσωπική και ουσιαστική επαφή με τους πολίτες όλων των περιοχών που θα συστήσουν τον Δήμο Βόλου τον περισσότερο χρόνο της. Έτσι ενισχύθηκε η πολύ ισχυρή ανθρώπινη σχέση ανάμεσα στην Ζέττα Μακρή και τους ψηφοφόρους, μια σχέση που ανέκαθεν διατηρούσε και διατηρεί μαζί τους. Η κυρία Μακρή είναι αποφασισμένη αυτή την προσωπική σχέση να την καταστήσει βασικό θεμέλιο της δημαρχιακής της θητείας εφόσον εκλεγεί.
Ν.Τ
 
 
Νέο ξεκίνημα με τη Ζέττα  
 
Η παράταξή μας καταθέτει ενώπιον των πολιτών ειλικρίνεια, εντιμότητα, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα, λέει η Κατερίνα Νικολοπούλου – Κύρκου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα», που ζητά την ψήφο των συμπολιτών ώστε να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στο νέο ξεκίνημα για το δήμο Βόλου.
 
Ν.Τ.
 
 
Αισιοδοξία για το καλό αποτέλεσμα
 
Με περιοδεία στην κεντρική αγορά του Βόλου, έκλεισε τον κύκλο της προεκλογικής περιόδου, ο συνδυασμός «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Αστέριο Ροντούλη και αντιπεριφερειάρχη τον Παύλο Μαρκάκη. Η τελευταία αυτή επίσκεψη πιστοποίησε την ανταπόκριση που βρίσκουν οι θέσεις των «Ελεύθερων Θεσσαλών» στους πολίτες και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός θα επιτύχει ένα ποσοστό μεγαλύτερο αυτού που πέτυχε ο ΛΑΟΣ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Επιπλέον, αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η βούληση του κόσμου να μην επιλέξει τα δύο μεγάλα κόμματα για την ψήφο τους, αλλά να ενισχύσει τα μικρότερα και ιδιαίτερα τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, του οποίου οι θέσεις του για τα προβλήματα της Θεσσαλίας και της Ελλάδας γενικότερα.
 
 
Κοντά σε όλους τους πολίτες
 
Στους ανέργους, σε εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά για το μεροκάματο, σε απολυμένους, σε γυναίκες και άνδρες απευθύνθηκε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» κ. Μιλτιάδης Ζιάκας. Η εμπιστοσύνη που αποπνέει ο κ. Ζιάκας στους πολίτες δεν εκδηλώθηκε τώρα, μιας και ο ίδιος αγωνίζεται για μια πιο δίκαιη κοινωνία για όλους εδώ και πολλά χρόνια. Το νέο εγχείρημα του Καλλικράτη βρίσκει τον κ. Ζιάκα ακόμη πιο δυνατό και αποφασισμένο να εργαστεί σκληρά για τους πολίτες όλης της Θεσσαλίας.
Ν.Τ.
 
Μαχητικός σε όλες τις θέσεις   
Από όποια θέση ευθύνης κι αν πέρασε ο πρώην Αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα» κ. Τέλης Δουλόπουλος άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Πρόεδρος των Διπλωματούχων Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών, Πρόεδρος Καρδιτσιωτών Ν. Μαγνησίας, μιας και από την πλευρά των γονιών του οι ρίζες ξεκινούν από τον θεσσαλικό αυτό νομό. Παράλληλα ως αντιπρόεδρος της Λέσχης Κλασικού Αυτοκινήτου με τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε συνέβαλε την στήριξη της τοπικής αγοράς. Ο κ. Δουλόπουλος όμως με τη μαχητικότητα που τον διακρίνει θα βάλει τα δυνατά του στον νέο Δήμο για την επίλυση όλων των προβλημάτων.
Ν.Τ
 
Κοντά στα παιδιά
Στην ΕΛΕΠΑΠ βρέθηκε προχθές η τ. Αντινομάρχης Υγείας και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ. Ντία Βουβαλούδη. Η κ. Βουβαλούδη έμεινε στην ΕΛΕΠΑΠ πάνω από τρεις ώρες, έπαιξε και μίλησε με όλα τα παιδιά και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν αν και η ίδια τα γνωρίζει από πρώτο χέρι, μιας και πάντα βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών και των γονέων τους. Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος όπως σημείωσε και στην επίσκεψή της στην ΕΛΕΠΑΠ θα αγωνιστεί σκληρά για τα δικαιώματα των παιδιών και θα προχωρήσει και την ανάπτυξη του κέντρου που θα υλοποιηθεί στην Παιδόπολη.
Ν.Τ
 
 
Ηρεμη δύναμη

Ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Ρήγα Φεραίου, επικεφαλής του συνδυασμού  «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Φερών – Κάρλας- Κεραμιδίου», κ. Νίκος Αντωνάκης, εργάστηκε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο με σύνεση και προπάντων με αξιοπρέπεια. Ο κ. Αντωνάκης επέλεξε ανθρώπους- συνοδοιπόρους, καλύπτοντας όλο φάσμα των ηλικιών και επαγγελμάτων, συστήνοντας μια ομάδα που μπορεί να εργαστεί και φυσικά να αποδώσει. Η επόμενη ημέρα για τον ίδιο και τον συνδυασμό του θα είναι διαφορετική και κυρίως με άλλη οπτική για ένα νέο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Ν.Τ.
 
 
Κοντά στους δημότες του Ν. Πηλίου
 
Οργωσε ολόκληρο το Πήλιο ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νοτίου Πηλίου με τον συνδυασμό του κ. Φορτούνα, κ. Βαγγέλης Νασιόπουλος. Ο ίδιος επέλεξε να βρεθεί κοντά στους δημότες, να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους, έτσι ώστε την επόμενη κιόλας των εκλογών να ξεκινήσει τη δουλειά για την επίλυσή τους. Ο κ. Νασιόπουλος αποτελεί δυνατό χαρτί για τον συνδυασμό, καθώς η πολιτική δεν τον έχει φθείρει και προπάντων το μεγάλο του ενδιαφέρον είναι η ανάπτυξη του τόπου.
Ν.Τ.        
 
 
Νότιο Πήλιο, ο Δήμος μας!
Η άριστη γνώση της αυτοδιοίκησης, η πειθώ στα έργα και όχι στα λόγια, οι τεράστιες διάφορες με τους άλλους υποψηφίους, η μεγάλη προσέλευση των δημοτών στις συγκεντρώσεις και η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο του, χαρακτηρίζουν την δυναμική νίκης του υποψήφιου Δήμαρχου Νοτίου Πηλίου Σταμάτη Βακούλα.
Ν.Τ.       
 
Πρώτος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου
Τα μηνύματα που καταφθάνουν από όλες τις περιοχές του Νοτίου Πηλίου τις τελευταίες ώρες, σημειώνουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Απόστολου Αρέθα, κάνουν λόγο για βέβαιη νίκη στις εκλογές της Κυριακή… Οι πολίτες του Νοτίου Πηλίου θα αναδείξουν τον Απόστολο Αρέθα πρώτο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου και θα εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση του νέου Δήμου Νοτίου Πηλίου σε ένα Δήμαρχο με αποδεδειγμένη εμπειρία, αξιοπιστία και ικανότητα να ανταποκριθεί στην πρόκληση της νέας αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης… 
Ν.Τ.
 
Για την ποιοτική αναβάθμιση της πόλης
Με πολλές πλευρές του αντικειμένου της σαν αρχιτέκτονας μηχανικός έχει ασχοληθεί και μάλιστα αποδοτικά και ποιοτικά η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Δημοκρατική Συμπολιτεία του Πάνου Σκοτινιώτη κ. Ελένη Τσιανάκα. Έχει εκπονήσει μελέτη στο πλαίσιο του Υπουργείου Χωροταξίας για την ποιοτική αναβάθμιση των παραδοσιακών οικισμών του Πηλίου, έχει σχεδιάσει μεγάλο αριθμό σχολικών κτηρίων και σχολικών συγκροτημάτων του νομού. Έχει ασχοληθεί επίσης συμμετέχοντας σε μελέτες ανάπτυξης του νομού στο πλαίσιο της ΑΝΕΜ. Στο νέο δήμο φαίνεται να είναι καθοριστική η συμβολή της για την ποιοτική αναβάθμιση της πόλης, για να «αγαπηθεί» όπως γράφει η ίδια στο ημερολόγιο που επέλεξε για την ατομική προβολή της δείχνοντας μας ότι και αυτή δεν είναι απαραίτητα αναλώσιμη.
Ν.Τ.
 
Μόνο η ψήφος θα φέρει αλλαγή
«Εχετε δίκιο να νιώθετε θυμό και απογοήτευση για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς που υποθήκευσαν το μέλλον σας. Αυτά τα συναισθήματα όμως δεν πρέπει να σας οδηγήσουν στην αδιαφορία για την πολιτική και στην αποχή από τις επερχόμενες εκλογές. Γιατί έτσι θα αφήσετε για άλλη μια φορά την τύχη σας στα χέρια των ίδιων ανθρώπων που σας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Μόνο με την ενεργή συμμετοχή και την δύναμη της ψήφου σας ξεκινώντας από αυτές τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα. Ψηφίζοντας νέους ανθρώπους που έχουν δώσει εξετάσεις με επιτυχία στο στίβο της ζωής. Ανθρώπους έτοιμους να αντιπαρατεθούν, να συγκρουστούν και να εργαστούν σκληρά για να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο χωρίς να υπολογίζουν πολιτικό και προσωπικό κόστος», είπε ο Γιώργος Καλτσογιάννης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Κώστα Αγοραστό σε συγκέντρωση φίλων.
Ν.Τ.
 
Στο επίκεντρο ο πολίτης
Στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα του υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού Χρήστου Βούλγαρη ήταν οι πολίτες και προσωπική σχέση μαζί τους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βούλγαρης αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου του στην διαπροσωπική επαφή με τους δημότες αφού μόνο έτσι μπορεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα τους και να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Αυτή η σχέση που οικοδομήθηκε με τους πολίτες ο κ. Βούλγαρης είναι αποφασισμένος να την καταστήσει τον ακρογωνιαίο λίθο στην δημαρχιακή του θητεία.
Ν.Τ.
 
 
Σεβασμό και εμπιστοσύνη
Σήμερα μπροστά στην κάλπη οφείλουμε ως συνειδητοί πολίτες να επιλέξουμε το συνδυασμό και τους ανθρώπους που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του νέου Δήμου μας, μία Δημοτική Αρχή που θα ανατρέψει τη δικαιολογημένη απαξίωση των πολιτών προς τους θεσμούς, που θα εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη σε όλους μας, τονίζει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος από την Εκλογική Περιφέρεια Ν. Ιωνίας Μαρία Γκέσκου-Νικοπούλου.
Η κ. Γκέσκου-Νικοπούλου, υποψήφια με τον συνδυασμό «Νέος Δήμος-Νέο Ξεκίνημα» και επικεφαλής τη Ζέττα Μακρή, δηλώνει τη θέληση να συμβάλλει και να προσφέρει σε αυτή την κατεύθυνση και με τις δικές της δυνάμεις προς όφελος της πόλης και των πολιτών.
Ν.Τ.
 
 
Μ. Πατσιαντάς: Δεν αλλάζουμε τις αρχές και τις αξίες μας
 Από τους « Δρόμους Συνεργασίας» και το Μαργαρίτη Πατσιαντά πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Έπρεπε να περάσουν σαράντα μέρες προεκλογικής εκστρατείας για να θυμηθούν κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι που ζητούν σήμερα τη ψήφο των Βολιωτών, ότι θα σταματήσουν οι προσλήψεις από το «παράθυρο». Εμείς το κάνουμε όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη με τις μάχες που δώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Σημερινοί συνεργάτες του υποψήφιου Δημάρχου της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» συναίνεσαν με τρόπο απρόκλητο σε ανάλογες προσλήψεις.
Έπρεπε να περάσει επίσης η προεκλογική εκστρατεία για να μάθουμε από κάποιους άλλους ότι η σημερινή μάχη είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην Κυβέρνηση. Τα αυτοδιοικητικά πήγαν… περίπατο.
Εμείς δεν αλλάζουμε τις απόψεις μας και τις αρχές μας. Πάμε όπως πάντα. Υπεύθυνα και Καθαρά για την Πόλη και τους Πολίτες».
Ν.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου