ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-485741

Επιβλητική συγκέντρωση

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των οργανωτών η μαζική συμμετοχή και ο ενθουσιασμός του κόσμου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπολιτείας. Δικαιολογημένα ο Π. Σκοτινιώτης μίλησε για καθαρή νίκη της Δημοκρατικής Συμπολιτείας και ισχυρή εντολή του λαού. Και δεν είναι τυχαίο ότι έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στον Οδυσσέα Ελύτη: «Όλοι μας το νιώθουμε με οδυνηρό τρόπο ότι ζούμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Όπως λέει κι ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης, "ως και τα σύννεφα είναι ναρκοθετημένα". Ο ίδιος όμως, αμέσως στη συνέχεια μας προειδοποιεί: "το νου σας: από μας η άνοιξη εξαρτάται". Ε, λοιπόν, ναι. Από μας εξαρτάται να βγούμε από την κρίση νικητές. Και βεβαίως από μας εξαρτάται να φέρουμε την άνοιξη στη δημοκρατική συμπολιτεία μας, το νέο μεγάλο Δήμο Βόλου. Από το προσκλητήριο αυτό ας μη λείψει κανείς!           Ας στοιχηθούμε στις γραμμές της Δημοκρατικής Συμπολιτείας με λογισμό και όνειρο! Η νίκη θα είναι δική μας! Νίκη για την προκοπή του τόπου μας», κατέληξε ο Π. Σκοτινιώτης.
Ν.Τ.
 
Διαφορετικοί κόσμοι
Στις επανειλημμένες εμφανίσεις της στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα τις δυο τελευταίες μέρες η κ. Μακρή δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό για την επερχόμενη ήττα της. Έτσι, αφιέρωνε τα τρία τέταρτα του χρόνου της σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Π. Σκοτινιώτη και υποψηφίων του συνδυασμού του και στην πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είναι δυνατόν να φτάνει κάποιος σε τέτοιες ακρότητες προκειμένου να διεκδικήσει το ο,τιδήποτε», σχολίαζαν χαρακτηριστικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπολιτείας. Στον αντίποδα ακριβώς αυτής της τακτικής, ο Πάνος Σκοτινιώτης, στις δικές του εμφανίσεις, μίλησε με ηρεμία και αυτοπεποίθηση, αξιοποίησε το χρόνο για να παρουσιάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού του και έδειξε ότι η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» έχει πλήρη ετοιμότητα να αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Ν.Τ.
 
Συγκίνηση
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή που η Ζέττα Μακρή έκλεισε την προεκλογική της ομιλία στο ΣΟΥΙΠΑΣ ΠΑΛΛΑΣ . «Σ’ αυτή την πόλη μεγάλωσα και εγώ και τα παιδιά μου. Γι’ αυτή την πόλη θα εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις» είπε η κυρία Μακρή και δάκρυσε. Αμέσως μετά οι δύο γιοι της ήταν οι πρώτοι που την αγκάλιασαν και της ευχήθηκαν καλή επιτυχία.
Ν.Τ
Δίπλα στους πολίτες
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες η Ζέττα Μακρή συνεχίζει την επικοινωνία της με τους πολίτες, πιστή στην απόφασή της να μιλήσει προσωπικά με όσο περισσότερους δημότες γίνεται καθώς και εκπροσώπους φορέων. Η κυρία Μακρή βρέθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου συνομίλησε με ασθενείς, ιατρούς, υπαλλήλους και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα προβλήματα και τις ανάγκες του ιδρύματος. Επίσκεψη πραγματοποίησε επίσης και στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, όπου το ενδιαφέρον της συζήτησης εστιάσθηκε στο κρίσιμο θέμα της αερορύπανσης. Φυσικά δε θα μπορούσε να κλείσει την προεκλογική της εκστρατεία χωρίς να συναντηθεί με τους ανθρώπους του Παλαιού Λιμεναρχείου. Άλλωστε για τη Ζέττα οι άνθρωποι του Παλιού Λιμεναρχείου απαιτούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής τους.
Ν.Τ.
 
Αποδοχή
Ξεκάθαρος στο λόγο του, σαφής όσον αφορά στην επόμενη μέρα του Καλλικράτη και με πολιτικά επιχειρήματα όσον αφορά στην αποδοχή που καταγράφει ο συνδυασμός «Δρόμοι Συνεργασίας» με υποψήφιο δήμαρχο Βόλου τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο Μάκης Μπαλλής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μιλώντας χθες στο TRT, έπεισε και τους τελευταίους αναποφάσιστους για το ποιος συνδυασμός έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και μέρα με τη μέρα κερδίζει πόντους στο Πολεοδομικό Συγκρότημα και στην περιφέρεια του νέου Δήμου. Βάζει γερή πλάτη ο Μάκης, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι γνωρίζει αποδοχή κάθε μέρα από τους πολίτες.
Ν.Τ
 
Συμπαραστάτης
Με τον σύλλογο των εργαζομένων στα προγράμματα stage συναντήθηκε χθες στο Βόλο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. Στη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε τη θερμή συμπαράστασή του στα αιτήματά τους και δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους μετά τις εκλογές.
Ν.Τ.
 
«Δυνατά»
Το πολύ θετικό κλίμα που υπάρχει από άκρη σε άκρη σε όλη τη Μαγνησία και καθημερινά λειτουργεί πολλαπλασιαστικά υπέρ του Απόστολου Παπατόλια και του συνδυασμού «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» δεν εφησυχάζει κανέναν. Αντιθέτως με πρώτον τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και όλοι μαζί οι υποψήφιοι του συνδυασμού τρέχουν μέχρι τελευταία στιγμή, ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν με περισσότερους πολίτες για τις προτάσεις και τις θέσεις του συνδυασμού. Και παίρνουν διαρκώς δύναμη από αυτό καθώς τα μηνύματα είναι όχι απλά θετικά αλλά νικηφόρα πλέον για την αυριανή νίκη.
Ν.Τ.
 
Ο Κώστας και ο Αλέξης 
Σύμφωνα με τον χθεσινό «Μικροπολιτικό» της εφημερίδας «Τα Νέα»:
Απόψε αυτοσχεδιάζουμε! Νέα μέθοδο ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Στις τελευταίες τρεις ομιλίες του δεν πάει στο μικρόφωνο «γραμμένος» -δηλαδή με έτοιμο κείμενο. Μιλάει από στήθους, εμπνεόμενος από όσα ακούει το πρωί στις περιοδείες του.

Αυτό ακριβώς έγινε στα Γιάννενα. Τον πρόεδρο του ΣΥΝ έπιασε ο μπαρμπα-Βαγγέλης και του έδειξε το σημείωμα φορολογικής περαίωσης 5.000 ευρώ, ενώ λαμβάνει σύνταξη 8.900 ευρώ. Ο Αλέξης έβαλε την περαίωση στην ομιλία του, ενώ ζήτησε να ενταχθεί ως θεματική και στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Αυτά στην Ηπειρο. Στην Αθήνα ο Τσίπρας ζήτησε να συνεδριάσει το Σάββατο στις 4 το απόγευμα στην Κουμουνδούρου η Επιτροπή Δημοσκοπήσεων του ΣΥΝ.

Ζήτησε δε από τα μέλη της να κάνουν όλα τα σενάρια αποτελεσμάτων για την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ώστε να γίνει συζήτηση για το πώς θα τοποθετηθεί ο ΣΥΝ σε κάθε περίπτωση. Ποιος θα την πληρώσει; Ο Κώστας Πουλάκης. Είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Είναι όμως και ο μαθηματικός της Κουμουνδούρου που λύνει τις εξισώσεις των δημοσκοπήσεων. Άρα θα πρέπει να ξενυχτάει στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου.

Ν.Τ.
 
 «Στείλτε μήνυμα»
Ηχηρό μήνυμα νίκης στάλθηκε χθες βράδυ από την αίθουσα του Ξενία Βόλου, όπου πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κεντρική ομιλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, έλεγε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δημ. Μεργιαλής.
Τόσο ο κ. Αγοραστός, όσο και ο κ. Αλεξόπουλος, μετά το τέλος της ομιλίας, συζητώντας με τον κόσμο τόνισαν: «Κάντε τον θυμό σας ψήφο. Στείλτε μήνυμα ανατροπής της πολιτικής του Μνημονίου που καταδικάζει την Περιφέρεια μας στην ύφεση, την ανεργία, την αβεβαιότητα, τον φόβο. Ισχυρή εντολή για ισχυρή Θεσσαλία».
Ν.Τ.
 
Μεγαλώνει το ρεύμα
Ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές βρίσκει η πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, την οποία έχει διατυπώσει εδώ και έξι μήνες, για την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, όπως επισημαίνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παύλος Μαρκάκης.
Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται από τις καθημερινές επαφές του κ. Μαρκάκη με τον κόσμο, που κρίνει ότι είτε με νέες εθνικές εκλογές είτε με τους υπάρχοντες συνδυασμούς των κομμάτων, η πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ είναι εφικτή και αναγκαία.
Το… ρεύμα εξάλλου που υπάρχει προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, αποτυπώνεται και από ένα ακόμα γεγονός: τα ψηφοδέλτια που τύπωσαν οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» στη Μαγνησία, έχουν κιόλας εξαντληθεί και εκτιμάται ότι τα καλά ποσοστά που προσδοκώνται, θα γίνουν πραγματικότητα όταν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής.
Ν.Τ.
 
 
Ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς και υποψήφιος με τον Πάνο Σκοτινιώτη στο Δήμο Βόλου επισημαίνει: «Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν Δημοτική Αρχή για έναν καινούργιο και μεγάλο Δήμο Βόλου που θα αναλάβει τη διαχείριση των σημαντικών θεμάτων της καθημερινότητά μας. Πέρα από τις πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις των αρχηγών των κομμάτων, με νηφαλιότητα, ψηφίζουμε θετικά αυτούς που θεωρούμε ότι, από εμπειρία και γνώση, θα τα καταφέρουν καλύτερα στη διοίκηση στο Δήμου. Δεν καταψηφίζουμε ικανούς υποψηφίους για να ικανοποιήσουμε το «κόμμα της καρδιάς μας» που την επόμενη «θα επιστρέψει» στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τα παράπονα στο Δήμαρχο λέει ο θυμόσοφος λαός μας κι όχι στο κόμμα». Αμήν.
Ν.Τ.
 
 
Αριστη συνεργασία
Μια άριστη συνεργασία έχει με τους κυνηγητικούς συλλόγους της Μαγνησίας ο Δασάρχης Βόλου και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Απόστολου Παπατόλια «Θεσσαλών Δύναμη», ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε και επαφές μαζί τους, όπου και του εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους. Και γιατί όχι αφού καταφέρνει να διαφυλάσσει τα δάση και το περιβάλλον χωρίς να έρχεται σε διαμάχη με τους κυνηγούς.
Ν.Τ.
 
Μία ισχυρή παρουσία  στον Κ. Αγοραστό

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας για το Νομό Μαγνησίας με τον Κώστα Αγοραστό και πρώην Δήμαρχος Ιωλκού Βάσω Σταυροπούλου έκανε την παρακάτω δήλωση για τις αυριανές εκλογές:

«Οι αυριανές εκλογές αποτελούν πρόκριμα για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα., μέσα από το νεοσύστατο θεσμό του αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση ο προεκλογικός μου αγώνας κινήθηκε με ευπρέπεια και σοβαρότητα, όπως απαιτούν οι δύσκολες στιγμές που περνούν όλοι οι πολίτες. Απέναντι στην άκρατη υποσχεσιολογία και στον ανέξοδο καταγγελτικό λόγο, προτίμησα πάντα τον καθαρό πολιτικό λόγο με τους πολίτες. Αυτή την καθαρότητα δεσμεύομαι ότι θα τηρήσω και στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο εφόσον εκλεγώ».
Ν.Τ.
 
Τεχνοκράτες στο Δήμο
O νέος και διευρυμένος Δήμος Βόλου θα έχει απαιτήσεις. Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο στο νέο μεγάλο Δήμο θα φαντάζει, σε λίγους μήνες ως μακρινό παρελθόν, καθώς η ανάγκη για ένα επιτελείο τεχνοκρατών που θα περιστοιχίζει το νέο Δήμαρχο θα είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Με την έννοια αυτή ο οικονομολόγος Γιώργος Σαρούδης που κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» του Π. Σκοτινιώτη ευελπιστεί ότι στις αυριανές εκλογές θα τύχει της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων του Βόλου, προκειμένου να έχει τη δική του ξεχωριστή συμβολή στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ν.Τ.
 
Χρειάζεται και το σταυρό προτίμησης
Πάντα χαμηλών τόνων και μετριοπαθής ο Γιώργος Φώτης με βασικό προτέρημα όμως την κομματική συνέπεια και σταθερότητα σε αρχές και αξίες, δίνει και αυτός τη μάχη με το ψηφοδέλτιο «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» και τον Απόστολο Παπατόλια ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Όλοι φυσικά του αναγνωρίζουν ότι πρώτα από όλα αγωνίζεται για τη νίκη της παράταξης και έπειτα για τον προσωπικό σταυρό προτίμησης, που ωστόσο είναι απαραίτητος, όπως έλεγαν χθες οι φίλοι του, για να μπορεί με δυνατή φωνή και στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας να δίνει μάχες για τα συμφέροντα της Μαγνησίας.
Ν.Τ.
 
Μαζί θα πετύχουμε ξανά…
 «Η νέα Δημοτική Αρχή καλείται να στήσει έναν καινούργιο θεσμό, να οργανώσει ένα νέο, μεγάλο Δήμο και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης». Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια, στην οποία αναφέρεται συχνά στις επαφές του με τους συμπολίτες ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δερβένης και υποψήφιος με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη.
Οι συμπολίτες μας, συνεχίζει ο κ. Δερβένης, καλούνται να εμπιστευτούν με την ψήφο τους εκείνους που μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτό το εξαιρετικά δύσκολο έργο. Εμείς, λέμε ότι μπορούμε. Όχι μόνο γιατί ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, αλλά γιατί το έχουμε ξανακάνει! Με τον Πάνο Σκοτινιώτη Νομάρχη κληθήκαμε να στήσουμε το νέο θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης και αποβιομηχάνισης. Με όραμα, με συγκεκριμένο σχέδιο και με πολλή δουλειά, τα καταφέραμε, τότε!
Με τον Πάνο Σκοτινιώτη, μαζί πετύχαμε τότε, μαζί θα πετύχουμε ξανά!
Ν.Τ.
 
Αποτελεσματικότητα
Ιδιαίτερα ευαίσθητη η τ. Αντινομάρχης Υγείας και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ντία Βουβαλούδη με τις ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες επιζητά την αποτελεσματική λειτουργία του κοινωνικού κράτους, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να αναζητήσουν επιτέλους μια ελπίδα. Η κ. Βουβαλούδη ευελπιστεί σε μια περιφέρεια με κοινωνικό χαρακτήρα, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Γι’ αυτό αγωνίστηκε και γι’ αυτό θα συνεχίζει να αγωνίζεται. Η μακρόχρονη εμπειρία της στην αυτοδιοίκηση, οι γνώσεις της και κυρίως το μεράκι της αποτελούν τα καλύτερα εφόδια για τη δημιουργία ενός νέου χαρακτήρα στην περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ν.Τ.
 
Αντί για μπαλκόνι ποτό και κουβέντα
Η περιφερειακή Κίνηση «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Κ. Πουλάκη πρωτοτύπησε, επιλέγοντας αντί για τις παραδοσιακές προεκλογικές συγκεντρώσεις με ομιλίες, σημαίες κ.λ.π., να κλείσει την προεκλογική εκστρατεία σε Λάρισα και Βόλο, καλώντας τους φίλους του συνδυασμού σε μια χαλαρή βραδιά, με ποτό και ανταλλαγή απόψεων, σε γνωστά μπαράκια των δύο πόλεων.
Οι υποψήφιοι, τα μέλη και οι φίλοι των συνδυασμών της Κίνησης στη Λάρισα και στη Μαγνησία ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και ζεστή διάθεση, καθώς πάνω από 300 και 200 πολίτες αντίστοιχα συμμετείχαν σε αυτές τις άλλου τύπου μαζώξεις. Ο Κ. Πουλάκης σχολίαζε πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή και πως θα πρέπει η Αριστερά να αρχίσει να πειραματίζεται στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με την κοινωνία, αναζητώντας τρόπους και διαδικασίες ώσμωσης που να ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.
Ν.Τ.
 
Η Ν. Ιωνία πρωταγωνίστρια!  
Η Ν. Ιωνία, όπως υπογραμμίζει ο πρώην Αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαυρόπουλος, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί μέσα στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη του Καλλικράτη, γιατί στηρίζεται πρωτίστως στους ανθρώπους της και στην ξεχωριστή πολιτιστική και κοινωνική ταυτότητά της. «Πιστεύω ότι ο Δήμος Ν. Ιωνίας με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και τα οποία αναγνωρίζονται πλέον από όλους μπορεί να οδηγήσει το όχημα του νέου μεγάλου Δήμου στη νέα εποχή.
Ν.Τ.
 
Λύσεις για τα αδέσποτα 
Συνάντηση με τη φιλοζωική οργάνωση του Βόλου στο Δημαρχείο είχε πριν από λίγες ημέρες ο Αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Γιάννης Κουρτίνας. Εκεί έγινε εκτεταμένη συζήτηση με όλο το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο της οργάνωσης κ. Σπύρο Μπαστούνη για το πρόβλημα των αδεσπότων. Από την πλευρά του ο κ. Κουρτίνας υπογράμμισε πως είναι επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση λύσης έτσι ώστε να μην υπόκεινται σε κακομεταχείριση, αλλά και από την άλλη να μπορούν και οι δημότες να κυκλοφορήσουν στην πόλη χωρίς το φόβο κάποιας επίθεσης, όπως έχει συμβεί κατά καιρούς στο παρελθόν. Ο κ. Κουρτίνας πιστεύει πως ο καθημερινός πολιτισμός εμπεριέχει σίγουρα τη φροντίδα των αδεσπότων.
Ν.Τ.
 
Μηλιές: πορεία νίκης και προοπτικής…
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στις Μηλιές, προάγγελος νίκης και προοπτικής, αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολου Αρέθα, σηματοδοτεί τη βέβαιη νίκη του συνδυασμού μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Απλοί πολίτες έλεγαν πως η συγκέντρωση της «Ενωτικής Κίνησης Νοτίου Πηλίου» δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τις συγκεντρώσεις των υπολοίπων συνυποψήφιων. Η μικρή συμμετοχή του κόσμου αλλά και η έλλειψη πάθους και ζωντάνιας είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί τόσο στο στρατόπεδο του κ. Ν. Φουρτούνα όσο και στο στρατόπεδο του κ. Σ. Βακούλα. Το ποτάμι νίκης δεν γυρίζει πίσω, έλεγαν χαρακτηριστικά…
Ν.Τ.
 
Προβολή με σύγχρονη τεχνολογία
Ξεχωριστή παρουσία στο χώρο του διαδικτύου η ιστοσελίδα του Σωτήρη Γιαμάκου, που κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της Ζέττας Μακρή. Επίκαιρα θέματα όπως η αξιοποίηση της Αργούς, ο τουρισμός, η αξιοποίηση της ταυτότητας της περιοχής μας, αρχιτεκτονικής κ.λ.π. προβάλλονται με σύγχρονη τεχνολογία, σε μια ξεχωριστή προσπάθεια επικοινωνίας και προβολής του οράματός του για τη πόλη μας. Η διαδικτυακή του Διεύθυνση είναι: http://s-giamakos.blogspot.com
Ν.Τ.
 
Βόλος και χωριά τον ψηφίζουν
"Από τους κατοίκους και της Νέας Ιωνίας καθώς όλων των χωριών του ενοποιημένου νέου Δήμου Βόλου αναμένεται να ψηφιστεί ο Βασίλης Κοντορίζος, δεδομένου ότι σε όλους είναι πλέον γνωστό ότι αναβάθμισε και μεταμόρφωσε στην κυριολεξία τα χωριά του Δήμου Πορταριάς, καθιστώντας τα πασίγνωστους τουριστικούς προορισμούς".
Αυτή είναι η άποψη έγκυρων αναλυτών, οι οποίοι συμπληρώνουν:
"Παρ’ όλο που ο Πατριάρχης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει κατέλθει ως υποψήφιος στο Βόλο, μπορούν να τον ψηφίσουν και θα τον ψηφίσουν όλοι, στο Βόλο, στη Νέα Ιωνία και στα χωριά.
Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, καταλήγουν, να προταθεί σε θέση ευθύνης, για το καλό όλων των δημοτών Βόλου, ο αρχιτέκτονας της ευημερίας και της προόδου του Δήμου Πορταριάς."
Ν.Τ.
 
Ο Γ. Παγωνόπουλος για την εκπαίδευση και τον αθλητισμό
Το πρόγραμμα για την παιδεία και τον αθλητισμό του συνδυασμού «Θεσσαλών Δύναμη» του Απόστολου Παπατόλια παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Παγωνόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και της ΝΕΛΕ Μαγνησίας) σε εκπαιδευτικούς και ανθρώπους του αθλητισμού. Ο κ. Παγωνόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του για την νίκη του Απόστολου Παπατόλια στις Περιφερειακές εκλογές γιατί είναι ο μοναδικός συνδυασμός που πιστεύει στον Καλλικράτη και έχει την εμπειρία αλλά και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών την επόμενη μέρα, που ούτως ή άλλως θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Ν.Τ.
 
Μήνυμα νίκης  
Ενα ηχηρό μήνυμα νίκης του συνδυασμού ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ έστειλε ο κόσμος του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική ομιλία του Δημήτρη Νασίκα που πραγματοποιήθηκε χθες στον πεζόδρομο του Βελεστίνου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι πολίτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου με το δυναμικό παρών τους επέλεξαν τον πρώτο Δήμαρχο του νέου διευρυμένου Δήμου, τον Δημήτρη Νασίκα. Άνθρωπο, όπως δηλώνουν οι συνεργάτες του, αγαπητό στην τοπική κοινωνία, με ικανότητες, γνώσεις και διάθεση προσφοράς. Η διάθεση προσφοράς εξάλλου και η αγάπη για τον τόπο του, όπως τόνισε στην προεκλογική του ομιλία ο κ. Νασίκας, είναι οι κινητήριοι παράγοντες που οδηγούν τον ίδιο και τους υποψηφίους του συνδυασμού του σε αυτόν τον αγώνα, για ένα Δήμο ισχυρό, ανθρώπινο, ένα Δήμο φορέα ανάπτυξης.
Ν.Τ.
 
Χρέος
Σε ανοικτή έκκληση που διένειμε στις εφημερίδες ο Απόστολος Παντσάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία», προς τους πολίτες αναφέρει: «Η σημερινή μέρα είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο για τη νέα εποχή που ανατέλλει για το μεγάλο δήμο Βόλου. Σήμερα δεν βγάζουμε κυβέρνηση και δεν ορίζουμε την οικονομική πολιτική της χώρας. Εκλέγουμε απλά δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο. Οι πολίτες πρέπει να σταθούν αυστηρά και κριτικά, να σταθμίσουν τα πράγματα και να ζυγιάσουν με αυστηρό ζύγι το τι τους λέει και ποιος. Οι καιροί είναι αρκετά χαλεποί και δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε τις ιστορικές μας ευκαιρίες. Χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς   «φορεμένες» και τετριμμένες ιδεολογικές, αναστολές και ενστάσεις θα   πρέπει να προσχωρήσουν στην μόνη συμβατή με το κοινό καλό ιδεολογία που μας ενώνει, την «ιδεολογία της πόλης μας» και να απαντήσουμε δημιουργικά και πολιτικά στη μεγάλη πρόκληση. Γιατί ακριβώς σήμερα   υποχρεούμεθα να δρομολογήσουμε με την ψήφο μας αυτήν την ιστορική εξέλιξη. Το χρωστάμε στα παιδιά μας».
Ν.Τ.
 
Εξέλεξαν Δήμαρχο!
 «Δεν έχουμε αμφιβολία γι’ αυτόν τον άνθρωπο, Τον ξέρουμε και τον πιστεύουμε και σε αυτόν θέλουμε και έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας. Αυτός είναι ο νέος μας Δήμαρχος», έλεγαν χθες οι Σουρπιώτες που εξέλεξαν νέο Δήμαρχο Αλμυρού τον κ. Χρήστο Βούλγαρη ήδη από το βράδυ της Παρασκευής!
Ν.Τ.
 
Και όμως οι Μηλιές ψήφισαν Φορτούνα
Η μεγάλη συγκέντρωση που είχε ο κ. Φορτούνας στις Μηλιές τόσο τον εξέπληξε, ώστε ούτε αυτός ούτε οι συνεργάτες του υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να μην μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους και την έκδηλη χαρά τους. Αν και είναι πολύ συγκρατημένος και ούτε βέβαια προδικάζει εύκολα το αποτέλεσμα, ο πρόεδρος του Τρικερίου όπως μερικοί από τους άλλους αντιπάλους του, ακούστηκε να λέει στους συνεργάτες του ότι η ορμή της ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης έχει περάσει στις συνειδήσεις του κόσμου και το αποτέλεσμα για τον ίδιο και την παράταξη του θα είναι νίκη σημαντική την οποία πρέπει όλοι να διαχειριστούν με σύνεση και σεμνότητα.
Ν.Τ.
 
Εστειλε το μήνυμα της νίκης
 «Βιώνουμε μία δύσκολη περίοδο. Σε τέτοιες περιόδους οι τοπικές κοινωνίες ενωμένες καταφέρνουν να κάνουν τη διαφορά και να αλλάζουν τα πράγματα. Ήλθε η ώρα να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία πιο στέρεη, πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη. Όλοι μαζί ενωμένοι δεν προσθέτουμε, αλλά πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας. Όλοι μαζί πατάμε γερά και βλέπουμε μακριά. Ήλθε η ώρα να δώσετε το δικό σας μήνυμα. Νικητής στις 7 Νοέμβρη να είναι ο νέος Δήμος και οι δημότες του», ήταν το μήνυμα του υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού Β. Χατζηκυριάκο στους δημότες του.
Ν.Τ.
 
Οι δημότες στηρίζουν Σταμάτη Βακούλα
Εληξε η προθεσμία για την πραγματοποίηση ανοιχτού διαλόγου ενώπιον των πολιτών όλων των υποψηφίων Δημάρχων στο Νότιο Πήλιο που ζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας.
Οι κύριοι Αρέθας Φορτούνας δεν ανταποκρίθηκαν… μάλλον έχουν τραπεί σε φυγή. Την ίδια ώρα οι δημότες του Νοτίου Πηλίου έστειλαν το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα για τον νικητή των εκλογών με την δυναμική παρουσία τους στην τελευταία προεκλογική ομιλία του Σταμάτη Βακούλα στην Αργαλαστή.
Ν.Τ.
 
Λόγια απλά αλλά με ουσία
Με καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρες απόψεις και όχι με ξύλινο πολιτικό λόγο ανέπτυξε τις θέσεις του ο κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.
«Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό τον Οκτώβριο του 2009 ήταν πολύ καλύτερη από αυτή του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2010, το έλλειμμα διπλασιάστηκε, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας υποβαθμίστηκε εξαιτίας πολλαπλών άστοχων ενεργειών και την έλλειψη διορατικότητας της σημερινής κυβέρνησης. Τα σκληρά μέτρα, οι αποφάσεις και οι χειρισμοί της κυβέρνησης με την προσφυγή στο ΔΝΤ και τη σύναψη του Μνημονίου, παραδίδονται σήμερα στην κρίση των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλτσογιάννης.
Ν.Τ.
 
Κομφερασιέ και ματαιόδοξοι
Κύκλοι του υποψηφίου Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Λεβέντη αναφέρουν:
«Λένε πως στα δύσκολα και στην ήττα φαίνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Ο λαός είναι σοφός… Η προεκλογική περίοδος κορυφώθηκε μέσα στην εβδομάδα που διανύσαμε. Τι είδαμε; Από τη μία έναν συνδυασμό αλαφιασμένο να τρέχει από πλατεία σε πλατεία και να παρουσιάζει όχι το Πρόγραμμα του, όχι τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την ψήφο των δημοτών, αλλά να εξαπολύει εμετικές επιθέσεις και τόνους λάσπης, άνευ λόγου και αιτίας. Από την άλλη ένα συγκροτημένο συνδυασμό να παρουσιάζεται με ευπρέπεια και σεβασμό απέναντι στον δημότη και μη υποτιμώντας ούτε το μυαλό του αλλά ούτε και τον κώδικα αξιών του. Από τη μία κομφερασιέ και ματαιόδοξοι κομπάρσοι και από την άλλη έναν συνδυασμός αντάξιος των προσδοκιών των δημοτών και των απαιτήσεων του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου».
Ν.Τ.
 
Λύσεις βιώσιμες
Αεικίνητος και χωρίς να επαναπαύεται ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπλέτσας με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα συνομιλώντας καθημερινά με τους πολίτες. Όπως άλλωστε λένε στο στενό του κύκλο ο κ. Μπλέτσας είναι ένας άνθρωπος που έχει ως πιστεύω την άποψη ότι τα προβλήματα λύνονται όταν αντιμετωπίζονται εκ του σύνεγγυς και σε βάθος και όχι μόνο από τα γραφεία. «Πρέπει να είμαστε κοντά με τον κόσμο. Δεν πρέπει μόνο να ακούμε, αλλά να βλέπουμε ιδίοις όμμασιν το πρόβλημα που έχουν οι συμπολίτες μας. Μόνον έτσι θα δώσουμε βιώσιμες και σε βάθος χρόνου λύσεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπλέτσας.
Ν.Τ.
 
Ανοιχτές προοπτικές
 «Τίποτα δεν είναι δεδομένο». Αυτό φαίνεται να είναι το «μότο» του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη Σάκη Σκρίμπα. Άνθρωποι του στενού του κύκλου, που τον γνωρίζουν καλά, λένε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με ανοιχτές προοπτικές, και πάνω από όλα ανοιχτό στις αλλαγές που επιβάλλει η σημερινή πραγματικότητα και οι ανάγκες των πολιτών. «Μόνο έτσι ο δήμος Βόλου θα γίνει η πόλη-πρότυπο που θέλουμε και πρέπει να έχουμε», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σκρίμπας. 
Ν.Τ.
 
Αποφεύγει τα μεγάλα λόγια
Χαμηλούς τόνους και μετριοπάθεια επιδεικνύει στην παρθενική του συμμετοχή σε εκλογές ο Δικηγόρος Νίκος Μόσχος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Π. Σκοτινιώτη. Στην μέχρι τώρα προεκλογική περίοδο, έχει αποφύγει τα μεγάλα λόγια, τις υποσχέσεις και τις διακηρύξεις ενώ θετικά σχόλια έχει αποσπάσει και το ιδιαίτερα καλαίσθητο έντυπο με το βιογραφικό του. Ως νέος άνθρωπος έχει επίσης εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας, αφού πέρα από το προφίλ στο facebook έχει και δικό του blog για να καταθέτει τις απόψεις του.
Ν.Τ.
 
Ομαδικό πνεύμα
Μας έκανε εντύπωση η ομαδική εργασία και το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τις προεκλογικές επαφές των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Ζέττας Μακρή ασχέτως ηλικίας, πολιτικής «προϋπηρεσίας» ή κομματικών καταβολών. «Έχουμε δέσει ως ομάδα ήδη πριν από την εκλογή μας» έλεγε χτες με νόημα μετά από συνάντηση στελεχών του συνδυασμού ο Ιωάννης Γαβαλάς, συμβολαιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου.
Ν.Τ.
 
Η τεχνολογία στην υπηρεσία των εκλογών
Αξιόλογο ιστολόγιο (alexandroskapaniaris.blogspot.com), καθώς και σελίδες στα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης facebook και twitter διαθέτει ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, υποψήφιος του Απόστολου Παπατόλια για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Σίγουρα οι νέοι άνθρωποι είναι κοντά στην νέα εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα την νέα γενιά.
Ν.Τ.
 
Ζει για την επικοινωνία
Από τους πιο γνωστούς συμπολίτες, που εκτίθενται για πρώτη φορά στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, είναι κι ο Αντώνης Ακτσιαλής. Ζωηρός, υπερδραστήριος και ακάματος, φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στο πλευρό της Ζέττας, αφού και οι δύο αυτές τις μέρες μοιάζουν αστείρευτοι από φυσικές δυνάμεις… Μερικοί άνθρωποι ζουν για την επικοινωνία και την επαφή με τον κόσμο. Ιδιαίτερα όταν μπορούν να σε κοιτούν στα μάτια και να μην κρύβονται ούτε μετεκλογικά! «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα», για τον Αντώνη Ακτσιαλή, που φαίνεται να απολαμβάνει τον προεκλογικό αγώνα, βέβαιος ότι θα καταλήξει σε μια νίκη για τον συνδυασμό και για τον ίδιο.                  
Ν.Τ.
 
Γνώριμη φυσιογνωμία
Δεν θα μπορούσε να λείπει ο γεωπόνος Λάμπρος Κωνσταντίνος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Ζέττα Μακρή   και πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, από την επίσκεψη της υποψηφίας Δημάρχου στην Λαχαναγορά στο Διμήνι. Γνώριμη φυσιογνωμία στην περιοχή παραγωγός και ο ίδιος τόνισαν με την παρουσία τους τη σημασία που έχουν για την ανάπτυξη οι άνθρωποι που παράγουν και διακινούν τον πρωτογενή πλούτο της περιοχής και τροφοδοτούν την πόλη.
Ν.Τ.
 
Ανθρώπους που εμπιστεύονται
 «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρειάζεται ανθρώπους που γνωρίζουν την Αυτοδιοίκηση, την έχουν υπηρετήσει πιστά και έχουν όρεξη, όραμα αλλά πάνω από όλα ικανότητα να ανταποκριθούν στις νέες μεγάλες απαιτήσεις που βρούνε μπροστά τους», λένε συνεργάτες του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με το Συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» Κωνσταντίνος Χαλέβας, τονίζοντας ότι ο κ. Χαλέβας ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτές τις προϋποθέσεις καθώς έχει αποδείξει έμπρακτα τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει στην Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Νέας Ιωνίας.
Ν.Τ.
 
Δυνατό δίδυμο
Αχτύπητο δίδυμο στη Νέα Δημητριάδα ο υποψήφιο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Θωμάς Πλιάκας και ο υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο Βόλου Γιώργος Μπατζιάκας. Γνωστά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που όλα τους τα χρόνια κουβαλάνε στην ψυχή τους εκτός από την κομματική συνέπεια και την αγάπη τους για την πόλη. Ο Θωμάς Πλιάκας με εμπειρία στα δημοτικά έδρανα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Σκοτινιώτη και ο Γιώργος Μπατζιάκας, εκλεγμένος στο συνοικιακό συμβούλιο της Νέας Δημητριάδας, επίσης στον ίδιο συνδυασμό της Δημοκρατικής Συμπολιτείας. «Τρεχαντήρια» και οι δύο είναι ιδιαίτερα αγαπητοί όχι μόνο στη συνοικία τους αλλά σε ολόκληρη την πόλη.
Ν.Τ

Χρειάζεται  

Μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες συναντά παντού ο Γιάννης Αναστασίου. Ο συνάδελφος δημοσιογράφος δίνει την προσωπική μάχη του σταυρού ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Παπατόλια. Γνωρίζοντας εκ της φύσεως της δουλειάς τα προβλήματα του τόπου μας σπιθαμή προς σπιθαμή, όπως έλεγαν χθες φίλοι του, αξίζει να είναι στο πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας. Θα είναι χρήσιμος για τη Μαγνησία.
Ν.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου