ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-487573

 

 

Ερώτημα ρητορικό  

 

Συνεργάτες του υποψήφιου Δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Κωνσταντίνου Λεβέντη αναφέρουν ότι: «Παρακολουθώντας τα blogs και τις ιστοσελίδες των υποψηφίων δημάρχων, παρατηρήσαμε μια ιστορικής πρωτοτυπίας ανάρτηση στο blog του υποψηφίου δημάρχου Ζαγοράς- Μουρεσίου Γ. Αντώνογλου-Κασσαβέτη. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για μια πρόσκληση ομιλίας στο Δ.Δ. Ανηλίου που ανέφερε: «Τη δεύτερη ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Συνδυασμός "Δημοτική Συμμαχία" με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Αντώνογλου-Κασσαβέτη στη Κεντρική Πλατεία Ανηλίου. Όταν λέει ότι ο συνδυασμός θα πραγματοποιήσει ομιλία, τι εννοεί; Θύμιζε κάτι από πρόσκληση σε συναυλία γκρουπ και λόγω δημοσιογραφικής διαστροφής αναζητήσαμε, ευθύς αμέσως, το «κυρίως θέμα» πίσω από τον άνωθεν… πρόλογο. Μάθαμε, λοιπόν, πως η φράση «τη δεύτερη ομιλία θα πραγματοποιήσει ο συνδυασμός» όχι μόνο δεν ήταν μια ατυχής συντακτική στιγμή, αλλά ήταν επικίνδυνα κυριολεκτική! Στην ομιλία στο Ανήλιο του Πηλίου, ο κ. Γ. Αντώνογλου- Κασσαβέτης δεν στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών. Πήγε με το ένδυμα του επικεφαλής, αλλά ξέχασε το περιεχόμενο. Άλλος τον προλόγισε, άλλος ανέλαβε το ρόλο του «μεσσία», άλλος του «κατηγόρου» κι έπειτα, όπως κάθε σόου που σέβεται τον εαυτό του, κλείνει με ένα «νούμερο», άλλος έκλεισε με ξεπερασμένες φανφάρες την ομιλία. Κοινώς, σύμφωνα με πηγές μας που είχαν την περιέργεια να πάνε και να ακούσουν εκείνον που διεκδικεί την ψήφο τους, ο Γ. Αντώνογλου- Κασσαβέτης απογοήτευσε. Άμα ο εκάστοτε επικεφαλής Συνδυασμού δέχεται να δείχνει ως να υπολείπεται των άλλων, αν ένας υποψήφιος δήμαρχος χρειάζεται «συμπληρώματα» που μάλιστα δε φαίνεται να τον πλαισιώνουν από πίστη στις ικανότητες του ίδιου αλλά από εμπάθειες κατά του αντίπαλου δέους, τότε πώς επιζητά να πείσει πως πραγματικά θέλει να διοικήσει ή ακόμα χειρότερα -ακόμα κι αν θέλει- πως μπορεί να διοικήσει έναν δήμο τέτοιων αναγκών;  Το ερώτημα ρητορικό!..
Ν.Τ.
 
 
Πρόσωπα της προσφοράς
Η Μάχη Αγκρή-Βελέτζα είναι από τα εντελώς νέα πρόσωπα αυτών των εκλογών. Γνωστή επαγγελματίς επί πολλά χρόνια δηλώνει ότι πιστεύει στον Μαργαρίτη Πατσιαντά και σε ένα καλύτερο μέλλον για το Βόλο και τους ανθρώπους του. Βασικοί λόγοι που την παρακίνησαν να συμμετέχει στις εκλογές του Δήμου Βόλου.
Ν.Τ.
 
 
Ηταν πάντα στο πλευρό τους
Στη νέα περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Βόρειες Σποράδες θα κατέχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση, στο πλαίσιο μίας δίκαιης και ολόπλευρης περιφερειακής ανάπτυξης. Κοινός στόχος μας η εξωστρέφεια, η προσβασιμότητα και η ανάπτυξη συνεργειών σε όλους τους τομείς» έλεγε χθες μιλώντας στους κατοίκους της Αλοννήσου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, που μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημήτρη Μεργιαλή περιοδεύουν στα νησιά. Οι κάτοικοι της Αλοννήσου υποδέχτηκαν με θέρμη τον υποψήφιο Περιφερειάρχη καθώς αναγνωρίζουν ότι τα τέσσερα χρόνια της θητείας του στη Νομαρχία ήταν πάντα δίπλα τους.
Ν.Τ
 
 
 Το ηθικό πλεονέκτημα του Μ. Πατσιαντά    
Aπό τους «Δρόμους   Συνεργασίας» πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση: 
«Η χθεσινή ανακοίνωση – καταγγελία εννέα διοικητικών συμβούλων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που αποκαλύπτουν ότι το πρωτοκλασάτο   στέλεχος του συνδυασμού «Νέος Δήμος - Νέο Ξεκίνημα»  και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Σπηλιόπουλος έχει διοριστεί ως δημόσιος υπάλληλος, ιδιότητα που είναι  ασυμβίβαστη με την   ιδιότητα   του μέλους και πολύ    περισσότερο   του Προέδρου του Επιμελητηρίου, έρχεται να   αποδείξει τις…σκιές που βαρύνουν     σημαίνοντα στελέχη των δύο   συνυποψήφιων συνδυασμών που θέλουν να διοικήσουν από τις 14 Νοεμβρίου  το Δήμο Βόλου. Έρχονται επιπλέον   να αποδείξουν   αυτό που διατυμπανίζει   καθ’ όλη   τη διάρκεια της προεκλογικής   του εκστρατείας o Μαργαρίτης Πατσιαντάς,  ότι δηλαδή  η ενασχόληση με τα κοινά   είναι πεδίο  προσφοράς. Όχι πεδίο επαγγελματικής αναρρίχησης, αλλά  έγνοιας για τον πολίτη. Οι υποψήφιοι και οι επικεφαλής για το Δήμο   με την προσωπική στάση ζωής θα  πρέπει να αποτελούν   παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή για τους   πολίτες, που απηυδισμένοι   στρέφουν   καθημερινά   τις πλάτες τους στους επίδοξους «σωτήρες» τους». 
Ν.Τ.
 
 
Καθαρές σχέσεις  
«Καθαρότητα παντού» είναι το μήνυμα που στέλνει μία εβδομάδα πριν τις εκλογές η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» και ο Πάνος Σκοτινιώτης στους πολίτες του νέου Δήμου Βόλου. Ένα μήνυμα σαφές και ξεκάθαρο, που γίνεται αντιληπτό απ’ όλους, όπως λένε στελέχη του συνδυασμού του. Καθαρές θέσεις, καθαρή πόλη, καθαροί λογαριασμοί και, άρα, καθαρές σχέσεις. Δηλαδή, ό,τι ζητάνε οι πολίτες από μια δημοτική αρχή που καλείται να αναλάβει τις υποθέσεις της πόλης σε μια κρίσιμη στιγμή της Αυτοδιοίκησης. 
Ν.Τ.
 
Οι Αγχιαλίτες ψήφισαν Σκοτινιώτη
Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι πολίτες της Νέας Αγχιάλου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπολιτείας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, παρουσία και της Αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Νέα Αγχίαλος θα αποτελέσει την πύλη εισόδου του νέου Δήμου, ο οποίος θα αξιοποιήσει το αεροδρόμιο για να ανοίξει τα φτερά του στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Ν.Τ.
 
Πρωτοτύπησε
Πρωτότυπη κίνηση της Ζέττας να τυπώσει σε γραφή Braile το πρόγραμμα του συνδυασμού της «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ». Με αναμφισβήτητη την ευαισθησία της απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θέλησε το πρόγραμμά της να γίνει γνωστό και στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Όσοι είδαν τυπωμένο το πρόγραμμα στη γραφή Braile μόνο καλά λόγια έχουν να εκφράσουν για την πρωτοβουλία της αυτή. Παράλληλα αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η Ζέττα πραγματικά το εννοεί όταν λέει «πως ως αυριανή δημοτική αρχή θα αγκαλιάσει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες».
Ν.Τ.
 
 
Να γίνουν τα αυτονόητα
Η πόλη και οι δημότες δικαιούνται και αξίζουν καλύτερες συνθήκες ζωής, λέει η   Κατερίνα Νικολοπούλου – Κύρκου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα» και τη Ζέττα Μακρή. Ό,τι οι πολίτες εγκρίνουν, πρέπει να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί. Ιδιαίτερα όμως πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα. Καθαριότητα, πόλη ανθρώπινη, προσβάσιμη στα άτομα με ειδικές ανάγκες, να λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα… Γι’ αυτό και η Κατερίνα είναι υποψήφια με τη Ζέττα. Για να βοηθήσει τον Βολιώτη, με θεσμικό πλέον ρόλο, να ζήσει καλύτερα…
Ν.Τ.  
 
Το έκανε πράξη
Στο βιογραφικό της η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον Πάνο Σκοτινιώτη και τη Δημοκρατική Συμπολιτεία Ντίνα Παπαστεφάνου, πρόεδρος του ΔΟΥΚ, επικεντρώνεται περισσότερο στις θέσεις ευθύνης που είχε ως δημοτική σύμβουλος Βόλου αυτά τα 4 χρόνια. Η ενασχόλησή της όμως με τα κοινά ξεκινά από τα φοιτητικά της χρόνια. Με τη συμμετοχή της άλλωστε στο ψηφοδέλτιο  νίκης του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφια βουλευτής το 1981, εκπροσωπεί τη γυναικεία συμμετοχή για πρώτη φορά στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία γενικότερα, στις εθνικές εκλογές, σηματοδοτώντας την αλλαγή νοοτροπίας για την ισότιμη παρουσία και δράση των γυναικών στα κοινά και στα κέντρα λήψη των αποφάσεων. Και από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματικά η Ντίνα Παπαστεφάνου το έκανε πράξη.
Ν.Τ.
 
Δυνατά στη μάχη
«Ο κ. Αγοραστός ποντάρει στο αντιμνημονιακό μπλοκ γιατί δεν έχει να παρουσιάσει κανένα πρόγραμμα και σχέδιο για τη Θεσσαλία και αυτό οι πολίτες το έχουν αντιληφθεί και του έχουν γυρίσει την πλάτη» τόνιζε σε τηλεοπτική του συνέντευξη προχθές ο Μιλτιάδης Ζιάκας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με το συνδυασμό «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» του Απόστολου Παπατόλια, που εάν μη τι άλλο για μία ακόμη φορά δίνει δυνατά τη μάχη της αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ, μία μόλις εβδομάδα πριν από το άνοιγμα της κάλπης και παράλληλα τρέχει σε όλη τη Μαγνησία για την εκλογή του στο πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο.
Ν.Τ.
 
Μπροστά
«Είναι υποχρέωση όλων μας, τόνιζε χθες μιλώντας με κατοίκους των Μηλεών ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νοτίου Πηλίου Βαγγέλης Νασιόπουλος, και συγχρόνως δέσμευση δική μου, ώστε χωρίς μικροκομματισμούς, εξαρτήσεις και ιδιοτέλειες αλλά με αποφασιστικότητα, συνέπεια και ρεαλιστικό όραμα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διαμορφώσουμε μια νέα πορεία, ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή μας. Σκοπός μου, συνέχιζε ο κ. Νασιόπουλος, υποψήφιος στο συνδυασμό του κ. Φορτούνα « Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Νοτίου Πηλίου», είναι να προβάλλουμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον του Νότιου Πηλίου. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις παραλείψεις, τα λάθη και τις αδυναμίες του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά…».
Ν.Τ.
 
 
Με στόχο την εξυγίανση      
Δεν φοβάται τη δουλειά και αυτό το έχει αποδείξει. Ο κ. Αναστάσιος Πουλτσίδης, ορθοπαιδικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό με επικεφαλής τη Ζέττα Μακρή, έχει αφήσει τις δικές του περγαμηνές ειδικά στον Δημοτικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό Βόλου, που με τις προσπάθειές του τον εξυγίανε οικονομικά, δεν έλαβε αμοιβή και μάλιστα άφησε 25 προγράμματα στον επόμενο πρόεδρο που τον διαδέχτηκε. Η εμπειρία του αλλά και η σκληρή του δουλειά έγιναν γνωστές σε όλους τους Βολιώτες, ενώ τώρα στο νέο αυτό εγχείρημα του διευρυμένου Δήμου Βόλου ο κ. Πουλτσίδης είναι παρών κι έτοιμος να συμβάλει στην πολυπόθητη ανάπτυξη.
Ν.Τ
 
Οραμα για την παιδεία
Ο νεοεισερχόμενος στην πολιτική κ. Αναστάσιος Ράπτης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», έχοντας και ο ίδιος περάσει μέσα από το σύστημα της παιδείας, πιστεύει ακράδαντα στη διάπλαση του χαρακτήρα που εκείνη προσφέρει. Μια παιδεία όμως εξειδικευμένη και με απόλυτη τεχνογνωσία. Μια παιδεία που θα αναπτύσσει το ήθος, τις αρετές και τις ευγενείς αξίες του μαθητή, του σπουδαστή. Γιατί όπως είχε πει και ο Όμηρος «είναι καλύτερο να κρύβεις την αμάθεια. Αλλά και η λανθασμένη πολυμάθεια δεν διδάσκει να έχεις νου και σύνεση». Αυτό το μέτρο στην εκπαίδευση θα πρέπει να παλέψουμε να φέρουμε στους νέους μας! 
Ν.Τ
 
 
Μεγάλη αποδοχή
Συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα ο γιατρός και υποψήφιος δημ. σύμβουλος με την Ζέττα Μακρή, Δημήτρης Κουτρούμπας. Καθημερινά γίνεται αποδέκτης κάθε είδους παραπόνων των δημοτών και όπως μας είπε ο ίδιος, το φορτίο για τη νέα δήμαρχο θα είναι μεγάλο. Η μεγάλη όμως αποδοχή που έχει από τους συμπολίτες του, που στο πρόσωπό του αντικρίζουν τον άνθρωπο που πολλές φορές στάθηκε στο πλάι τους σαν γιατρός και σαν άνθρωπος του δίνει κουράγιο να αγωνισθεί για την επερχόμενη νίκη.
Ν.Τ.
 
Ενίσχυση στους συλλόγους    
Ποτέ δεν έπαψε να ασχολείται και να ενδιαφέρεται για τα παιδιά αλλά και για τους συνεταιριστικούς συλλόγους γυναικών. Ο αντιδήμαρχος Αισωνίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα» κ. Βασίλης Καραλής επί χρόνια στηρίζει τις τοπικές ομάδες ποδοσφαίρου, δίνει κίνητρα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ενώ έμπρακτη είναι η στήριξή του στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Ο αγώνας του κ. Καραλή για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας είναι συνεχής και αδιάλειπτος και με το νέο καλλικρατικό δήμο θα ενταθεί ακόμη πιο πολύ.
Ν.Τ.
 
Υπάρχει ελπίδα.   
Μήνυμα ελπίδας για την αντιμετώπιση των αυξημένων προβλημάτων του νέου Δήμου Βόλου φέρνει η συμμετοχή του νεαρού δικηγόρου Δήμου Παπαϊωάννου στο ψηφοδέλτιο της Ζέττας Μακρή ως υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Βόλου στην περιφέρεια Πορταριάς. Με γνώσεις και όρεξη για δουλειά υπόσχεται να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μας για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και όχι μόνο. Ελπίζουμε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών όλων μας.
Ν.Τ.
 
 
Κοντά στον άνθρωπο
Στον προαύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου βρέθηκε χθες η τ. Αντινομάρχης Υγείας και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ. Ντία Βουβαλούδη, προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα για τη δωρεά οργάνων. Η κ. Βουβαλούδη μίλησε με τους προέδρους των συλλόγων νεφροπαθών και δωρητών οργάνων και υπογράμμισε τη στήριξή της σ’ αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Με την κίνησή της αυτή η κ. Βουβαλούδη απέδειξε για ακόμη μια φορά την ευαισθησία της στον τομέα της υγείας, τον οποίο υπηρετεί εδώ και χρόνια.
Ν.Τ.
 
Ανησυχία για την Πρόνοια 
Ανησυχία εκφράζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Γιώργος Μουλάς για το μέλλον της κοινωνικής πρόνοιας στην Ελλάδα, μετά τις γνωστές δηλώσεις – προτροπές του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδας κ. Προβόπουλου.
Ειδικότερα, για η λειτουργία των ΚΑΠΗ, Κοινωνικών Κέντρων των Δήμων και η χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων, που εκτελούνται από τους Δήμους, μάλλον θα μπούνε σε περιπέτειες.
Τούτο θα σημάνει λιγότερες κοινωνικές παροχές των νέων Δήμων προς τους δημότες και το χειρότερο, νέα χαράτσια για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα αυτών.
Επομένως από 1ης Ιανουαρίου μάλλον θα αρχίσουν οι πρώτες συγκρούσεις του νέου Δήμου Βόλου με την κεντρική εξουσία, με φόντο τις κεκτημένες από δεκαετίες κοινωνικές υπηρεσίες, που απολάμβαναν οι πολίτες από τους Δήμους
Ν.Τ.
 
Εικόνα εγκατάλειψης… 
…Παρουσιάζει το Κοινοτικό Κατάστημα Τρικερίου, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες συνεργατών του υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Απόστολου Αρέθα, καθώς συνδυασμοί κατά την επίσκεψή τους εκεί για την επίδοση των ψηφοδελτίων τους για τις προσεχείς εκλογές βρήκαν το Κοινοτικό Κατάστημα κλειστό… Όπως τονίζουν «προφανώς ο κ. Ν. Φορτούνας δεν φρόντισε να είναι ανοικτό το Κοινοτικό Κατάστημα, όπως όφειλε, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, μέχρι τις 12 το βράδυ. Κατά τον ίδιο τρόπο θα ασκήσει τη διοίκηση στο νέο Δήμο του Νοτίου Πηλίου, έχοντας άγνοια του νόμου; αναρωτιούνται κάποιοι»…
Ν.Τ.
 
Μηδενικό έργο
Το καρδιογράφημα έργου των τριών «ισχυρών» Δημάρχων στον απολογισμό των δράσεών τους είναι νεκρό, τονίζουν συνεργάτες του υπ. Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Σταμάτη Βακούλα. «Οι κατά προτεραιότητα επιχορηγήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στο Δήμο Μηλεών δημιουργούν το ερώτημα πού πήγαν τα λεφτά, όταν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων καλύπτονται με δάνεια, όταν δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ για τουριστική προβολή και η παραγωγή του έργου είναι ανύπαρκτη; Όταν η ποιότητα των νερών δημιουργεί ερωτήματα για τη δημόσια υγεία, όταν τα δίκτυα ύδρευσης είναι παλιά και δεν έχουν αντικατασταθεί; Πού πήγαν τα λεφτά, κύριοι; Πώς θα διαχειριστείτε την τύχη του νέου Δήμου Νοτίου Πηλίου, με τις μειωμένες πλέον κρατικές επιχορηγήσεις; Δάνεια και πάλι δάνεια δηλαδή; Αυτή είναι η τουριστική ανάπτυξη που ευαγγελίζεστε, κύριοι;», λένε χαρακτηριστικά.
Ν.Τ.
 
Ψηφοδέλτιο νίκης
Ενας από τους βασικούς λόγους της μεγάλης επιτυχίας που θα καταγράψει στις 7/11 ο συνδυασμός «Δύναμη – Δημιουργία» είναι και το ψηφοδέλτιο νίκης που κατάρτισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χρήστος Βούλγαρης. Άνθρωποι ικανοί, καταξιωμένοι στον τόπο τους και προερχόμενοι από κάθε κοινωνικό και πολιτικό χώρο αλλά και πληθυσμιακή ομάδα, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της περιοχής τους και ακλόνητη θέληση για την επίλυσή τους. Η μεγάλη αποδοχή που συγκεντρώνει η υποψηφιότητα της καθεμιάς και του καθένα ξεχωριστά αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για τη μεγάλη νίκη του συνδυασμού την προσεχή Κυριακή και την ανάδειξη του κ. Χρήστου Βούλγαρη ως Δημάρχου του νέου Δήμου Αλμυρού.  
Ν.Τ.
 
Πώς τα 3 γίνονται 4
Σε ενδιαφέρουσα πολιτική ανάλυσή του για τον χαρακτήρα των προσεχών εκλογών ο γιατρός Απόστολος Παντσάς και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» βάζει στις πραγματικές τους διαστάσεις τους προβληματισμούς των ημερών: «Όσο περνάν οι μέρες ακούμε περισσότερο για το μνημόνιο, το ΔΝΤ και τον Όλυ Ρεν παρά για τα σκουπίδια, το νερό, το περιβάλλον, τις συγκοινωνίες. Στις εκλογές αυτές πάμε να βγάλουμε δήμαρχο που μπορεί να τραβήξει το κάρο μπροστά. Οριοθετούμε τις λειτουργίες της πόλης και προσδιορίζουμε την ποιότητα της ζωής μας για τα επόμενα 3½ χρόνια. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο». Και πιο κάτω γράφει: «Η αποφατική, αρνητική προσέγγιση, δεν δίνει καμία απολύτως εγγύηση ότι την επαύριο ο πολλά ταλαίπωρος Βόλος (και μάλιστα στις νέες του μεγάλες διαστάσεις) θα πάψει να είναι ταλαίπωρος και η καθημερινότητα του πολύπαθου πολίτη θα γίνει, έστω και κατά τι καλύτερη. Αν ο πολίτης πέσει στην παγίδα και ψηφίσει με γνώμονα το μνημόνιο και την οικονομική κρίση   και όχι τον τι μπορεί να κάνει ο δήμαρχός του την επόμενη των εκλογών τα τρία κακά της μοίρας μας θα γίνουν απλά… τέσσερα».
Ν.Τ.
 
 
Οι προεκλογικοί φακοί παραμορφώνουν
Απορία ψάλτου βηξ… Καλά τώρα θυμήθηκε η παρέα των εννιά διοικητικών… την επαγγελματική ιδιότητα του προέδρου τους; Όταν τον εξέλεγαν οικουμενικό πρόεδρο του Φορέα τους με το θριαμβευτικό ποσοστό 92% δεν ήξεραν την υποτιθέμενη ιδιότητα που τώρα τους ενοχλεί; Βέβαια κατά την προεκλογική περίοδο θέματα διογκώνονται και άλλα εξαφανίζονται. Είναι αυτά τα μαγικά που γίνονται στην Ελλάδα πάντα πριν τις εκλογές. Αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα στο βαθμό που αποτελεί θέμα θα το δούμε μετά τις εκλογές, όπως άλλωστε σε σχετικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το είδαμε πολύ πριν την προεκλογική περίοδο. Τότε βέβαια οι κύριοι διοικητικοί δεν είχαν καμία προεκλογική πρεμούρα…
Ν.Τ
 
Επί ποδός η Ροδούλα
Τα δίνει όλα… η Ροδούλα Ζήση  που είναι παρούσα  σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση που γίνεται σε Βόλο και επαρχία. Χθες και προχθές Νέα Αγχίαλο και Άλλη Μεριά . Νωρίς το πρωί ραδιοφωνικά κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Απόστολο Παπατόλια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Πάνο Σκοτινιώτη στο Δήμο Βόλου και μετά… στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» στην παραλία του Βόλου μαζί με τη Μαρία Γίτση από την Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας στη ζύμωση με τους ψηφοφόρους. «Μάχη υπέρ πάντων…» έλεγε η ίδια, μεταφέροντας την θετική της αύρα για την τελική επικράτηση Απ. Παπατόλια και Παν. Σκοτινιώτη.
Ν.Τ
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου