ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-490710

Με σαφή προσανατολισμό

Το θερμό χειροκρότημα όλων των Θεσσαλών απέσπασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας την Κυριακή στην ομιλία του στο Imperial παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Παπατόλιας με μεστό λόγο και σαφή προσανατολισμό είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόταση ανάπτυξης της «τοπικής κυβέρνησης» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι προχωρά με «πρόγραμμα και όραμα» για το Μέλλον της Θεσσαλίας. Στο τέλος της ομιλίας του καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και δέχτηκε τα ολόθερμα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού.

Ν.Τ
 
Στο πλευρό του Κ. Πουλάκη
Οπως λένε στελέχη του συνδυασμού του Κώστα Πουλάκη, δεν είναι μόνο η ιδιαίτερη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής με τον γνωστό συνθέτη και πρώην υπουργό Θάνο Μικρούτσικο και το τραγούδι που του αφιέρωσε ο τελευταίος στη συναυλία του φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΝ. Αυτό που τους ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι η στήριξη που δείχνουν στο συνδυασμό και στον επικεφαλής άνθρωποι της τέχνης από το Βόλο, κάτι που θα εκφρασθεί τις επόμενες μέρες.
Ν.Τ.
 
 
Εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και κομματικές στηρίξεις
Εγραφε σε ένα πρόσφατο άρθρο του ο Αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, υποψήφιος σήμερα με τον Πάνο Σκοτινιώτη στο Δήμο Βόλου.
«Οι πολίτες και τα πολιτικά στελέχη που επιθυμούν να υπηρετήσουν την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να πιστεύουν στο θεσμό και να είναι έτοιμοι να συγκρουστούν, αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, και με το πολιτικό κόμμα της προτίμησής τους.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές τα κόμματα θα κερδίσουν πολιτικά μόνο όταν στηρίξουν αξιόπιστα πολιτικά στελέχη κι όχι όταν προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το θεσμό για την οργάνωση μηχανισμών εξυπηρέτησης του κόμματος με στόχο την κεντρική εξουσία.
Η διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση τοπικών αναπτυξιακών πολιτικών, μπορεί να είναι έξω από το κομματικό ενδιαφέρον που έχει αναφορά στο κεντρικό πολιτικό σύστημα».
Ποιος μπορεί να διαφωνεί με το πιστεύω του Αντινομάρχη;
N.T.
 
Αέρας νίκης, παντού
Μετά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της νίκης στο νέο Δήμο Αλμυρού και της αλλαγής ξεκινούν από σήμερα οι περιοδείες και επισκέψεις του υποψηφίου Δημάρχου κ. Χρήστου Βούλγαρη. Σήμερα το βράδυ θα βρίσκεται σε Δρυμώνα και Αγία Τριάδα, ενώ αύριο σε Γαύριανη και Αγίους Θεοδώρους. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται σαν αναγκαία και ζωτική για το Δήμο τη συνύπαρξη της Δημοτικής Αρχής με τα Συμβούλια των τοπικών και δημοτικών Κοινοτήτων ως θεσμών συμμετοχής και ελέγχου.
«Είναι απαρέγκλιτη η δέσμευσή μας», τονίζει ο Χρήστος Βούλγαρης, «να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, την ποιότητα ζωής και την ισόρροπη ανάπτυξη στην περιφέρεια του Δήμου μας. Το εννοούμε και θα το πράξουμε!»
N.T.
 
Κοντά στους επαγγελματίες
Με εμπειρία 30 ετών στο χώρο του εμπορίου που του επιτρέπει να γνωρίζει τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι των παραγωγικών τάξεων, όχι μόνο τοπικά αλλά και πανελλαδικά, ο κ. Δημήτρης Μπλέτσας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου με τον Πάνο Σκοτινιώτη, έχει ως πρωταρχικό του στόχο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο Νομός να βρει τα δικά του βήματα προς την ανάπτυξη. Γνωρίζοντας ότι το κράτος χρειάζεται η διοικητική μεταρρύθμιση να γεννήσει αντίληψη, να ανατρέψει κατεστημένα, να δημιουργήσει, να νοικοκυρέψει και να δώσει κίνητρα στους θεσμούς για προώθηση της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης θα είναι δίπλα στους συναδέλφους των παραγωγικών τάξεων, και όχι μόνο, ώστε με την δυναμική, την τεχνογνωσία και την θέληση που έχουν να αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά ενός μοχλού ανάπτυξης για την περιοχή μας. Γι’ αυτό ο νέος δήμος Βόλου χρειάζεται τη δυναμική του και την εμπειρία του.
Ν.Τ.
 
Σε πολύ καλό κλίμα
Ιδιαίτερης σημασίας συνάντηση είχαν χθες η υποψήφια δήμαρχος Βόλου κα Ζέττα Μακρή και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κώστας Καρτάλης. Με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και οι δύο και σε κλίμα αρκετά φιλικό παρουσίασαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου αλλά και την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για την δημιουργία ενός Δήμου ανθρώπινου.
Ν.Τ
Στόχος η υπέρβαση
Η αναβάθμιση μιας πόλης όπως ο Βόλος, η οποία σημειωτέον έχει προικισθεί από τη φύση με ασύγκριτες ομορφιές, προϋποθέτει και ανάλογους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν τόλμη, φαντασία, αίσθηση του ωραίου και μεράκι για δουλειά σε συνάρτηση με αντίστοιχες γνώσεις και κοινό νου, ώστε να επιτευχθεί η υπέρβαση, συνηθίζει να λέει ο Δημήτρης Καπότσης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Δημοκρατική Συμπολιτεία», η οποία με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της και τους νέους ανθρώπους που το απαρτίζουν είναι ο τέλειος εγγυητής, που θα σβήσει τις ασχήμιες του τόπου που ζούμε γρήγορα και οριστικά.
Ν.Τ.
 
Και στα δύσκολα
«Η Ροδούλα είναι πάντα δίπλα μας και στα θέματα της πόλης και του Νομού ακόμη και στα δύσκολα» επισήμανε με νόημα προχθές στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπολιτείας η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη ασπαζόμενη όλες τις επισημάνσεις που έκανε στην τοποθέτησή της η Αντιπρόεδρος της Βουλής για τα θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη, συνεισφέροντας έτσι στο δημόσιο διάλογο που άνοιξε με τους εμπλεκόμενους φορείς η παράταξη του κ. Σκοτινιώτη.
Ν.Τ
 
Να ανασταλεί
Υπέρ της αναστολής του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος τάχθηκε χθες ο Μιλτιάδης Ζιάκας, συνομιλώντας με καταστηματάρχες εστίασης σε επαφές που είχε με αφορμή την κινητοποίηση που κάνει σήμερα ο κλάδος. «Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, που καταγράφουν μεγάλες μειώσεις στους τζίρους τους , θα πρέπει το υπουργείο να κάνει αποδεκτή την πρόταση των καταστηματαρχών για αναστολή εφαρμογής του νόμου, για τουλάχιστον δύο χρόνια. Κανένας νόμος δεν μπορεί να έχει εφαρμογή όταν δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας αφενός και αφετέρου όταν οι επιπτώσεις του στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα προκαλούν ασφυξία» επεσήμανε ο κ. Ζιάκας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του ΑΠ. Παπατόλια «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ».
Ν.Τ
Οι οικοδόμοι…
Στο Βόλο επτά στους δέκα οικοδόμους αδυνατούν πλέον να κατοχυρώσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη…
Θα μπορούσαν να περιγραφούν και άλλοι τομείς στους οποίους εκτείνεται η κρίση, μα είναι περιττό, ούτως ή άλλως αναγράφονται στις εφημερίδες. Εν πάση περιπτώσει, η αντίληψη της πραγματικότητας, κυρίως δε η πραγματικότητα όπως διαμορφώθηκε από την επί τόσα χρόνια ακολουθούμενη πολιτική, έχει ως αποτέλεσμα να ζούμε σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη από εξωτερικούς και εσωτερικούς καταναγκασμούς.
Φ.Τ.
 
 
Συνέδριο για την ανάπτυξη
Είδηση μετέφερε η νομαρχιακή σύμβουλος και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό του Απ. Παπατόλια Τζούλια Τσαλίκη από τη συμμετοχή της στο θεματικό εργαστήρι Αναπτυξιακής Πολιτικής της Περιφερειακής Σύσκεψης Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ, στη Λάρισα.
Η κ. Τσαλίκη με ικανοποίηση άκουσε την ανακοίνωση του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντ. Ρόβλια για τη διεξαγωγή Πανθεσσαλικού Συνεδρίου για την ανάπτυξη στις 3 Δεκεμβρίου.
Αντικείμενο στο οποίο διαθέτει μεγάλη εμπειρία και από την ενεργή συμμετοχή της στην προετοιμασία των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.
Ν.Τ.
 
Ηρεμη δύναμη..
Ηρεμη δύναμη χαρακτηρίζουν οι περισσότερη τη γιατρό Δέσποινα Μπακλατσή. Στις προηγούμενες εκλογές δούλεψε αθόρυβα και εκλέχθηκε στις πρώτες έξι θέσεις του συνδυασμού. Έτσι εργάζεται και σε αυτές τις εκλογές. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς φωνές, αλλά με μοναδικό όπλο της την γνώση, την εμπειρία και τη διάθεση για προσφορά στον τομέα που κατέχει απόλυτα και δεν είναι άλλος από την υγεία και την κοινωνική πρόνοια. Αλλωστε και τα δύο αποτελούν κύριες προτεραιότητες του συνδυασμού του Πάνου Σκοτινιώτη.
Ν.Τ
 
 
Επαφή με τους πολίτες
Συνεχίζει τις καθημερινές επαφές της με τους πολίτες στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου και σε ολόκληρη τη Μαγνησία η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας Βάσω Σταυροπούλου. Η επί μία οκταετία Δήμαρχος Ιωλκού με την πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία των δεκαέξι ετών αλλά και την ενασχόλησή της, επί σειρά ετών με τα τεκταινόμενα στην «Πρόταση Ζωής» για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί για τον Κώστα Αγοραστό και στη μάχη που δίνει η « Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» για τη νικηφόρα έκβαση των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ν.Τ.
 
Εξέφρασε προτίμηση
Μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους συνεργάτες του στη διάρκεια της περιοδείας του στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα η ΕΒΟΛ να αποτελέσει οπωσδήποτε σταθμό! Αίτημα που αν μη τι άλλο δείχνει την εκτίμηση που έχει στη Συνεταιριστική Επιχείρηση, όσο και στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζου.
Α.Φ.
 
 
Θεωρούν δεδομένη τη νίκη
Σε οικείο περιβάλλον βρέθηκε χθες ο Πάνος Σκοτινιώτης όταν επισκέφθηκε τα Δικαστήρια του Βόλου, με αφορμή συνάντησή του με τον Δικηγορικό Σύλλογο. Έχοντας μια έντονη παρουσία στο χώρο της μάχιμης δικηγορίας, ο κ. Σκοτινιώτης δέχθηκε ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές απ’ όλους τους συναδέλφους του, τους δικαστές και τους δικαστικούς υπαλλήλους, για επιτυχή έκβαση της νέας μάχης που δίνει. Αν και θεωρούν δεδομένο, όπως έλεγαν, ότι θα κερδίσει και αυτό το στοίχημα.
 
Με τους Οικολόγους – Πράσινους
Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα που στηρίζεται από τους Οικολόγους – Πράσινους παραβρέθηκε το Σάββατο ο Πάνος Σκοτινιώτης. Όπως είναι γνωστό οι Οικολόγοι – Πράσινοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Π. Σκοτινιώτη για το νέο Δήμο Βόλου και συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στο ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας», επιθυμώντας να συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη της μείζονος πόλης.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου