ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το ακούσαμε και αυτό

το-ακούσαμε-και-αυτό-238394

Το ακούσαμε και αυτό

«Εμείς δεν θέλουμε επενδύσεις για τις επενδύσεις. Θέλουμε επενδύσεις που να φέρουν κεφάλαια στη χώρα. Θέλουμε επενδύσεις που να δημιουργήσουν μόνιμες θέσεις εργασίας», είπε χθες ο αν. υπουργός Αλ. Χαρίτσης στην ΕΡΤ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το γεγονός ότι οι επενδυτές απειλούν να αποχωρήσουν. Μάλλον για την κυβέρνηση το Ελληνικό δεν είναι μία από αυτές…

Β.Κ.

Τα έλεγαν

Τα έλεγαν και δυστυχώς επαληθεύονται τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για την υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου.

Τα κριτήρια που μπήκαν για τη συμμετοχή των μαθητών στα ολοήμερα, οδήγησαν σε μείωση του αριθμού των δικαιούχων παιδιών και ήδη όπως ανακοινώθηκε, σε επίπεδο Μαγνησίας, δεν θα λειτουργήσουν 46 τμήματα «εξαιτίας του μικρού αριθμού μαθητών».

Ε.Χ.

Και ο Αγιος φοβέρα θέλει

Μείωση των ατυχημάτων από τροχαία και μάλιστα κατά 20% διαπιστώνει το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. Το γεγονός αυτό αποδίδεται ευθέως στους συνεχείς ελέγχους που διενεργεί η Τροχαία Βόλου και οι συναρμόδιες υπηρεσίες και τα αλκοτέστ. Τα τελευταία δύο χρόνια το «κυνήγι» για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.

Κ.Μ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Με συγκρατημένη αισιοδοξία περιμένει τη νέα τουριστική σεζόν η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, η οποία επισημαίνει ότι υπάρχει αβεβαιότητα στον κλάδο λόγω των νέων φόρων που έρχονται. «Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ειδικό τέλος διαμονής. Αν τελικά ισχύσει, θα υπάρξει πρόβλημα, διότι θα το επιβαρυνθούμε εμείς», επεσήμανε η ίδια. Η ευχή που διατυπώνεται από τους ξενοδόχους είναι να πετύχουν στους στόχους και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Γ.Υ.

Γραφειοκρατία

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η γραφειοκρατία που απαιτείται για την αγοραπωλησία ακινήτου, με τους κτηματομεσίτες να υψώνουν φωνή απόγνωσης και αγανάκτησης ταυτόχρονα. «Είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία και πολλές οι λεπτομέρειες έως ότου πουληθεί κάποιο ακίνητο» υπογραμμίζει η Δάφνη Γιέγκη – Χλιβερού από τη Σκόπελο, η οποία σημειώνει ότι γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκες οι διαδικασίες, σε μια εποχή που ο κλάδος βιώνει τα αποτελέσματα της κρίσης.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου