ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εχει κοινό

εχει-κοινό-456254

Εχει κοινό

Τη Λάρισα θα επισκεφτεί η Αλέκα Παπαρήγα την ερχόμενη Πέμπτη, σε εκδήλωση που γίνεται από την τομεακή επιτροπή της γειτονικής πόλης και το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, για τα 50 χρόνια από το χουντικό στρατιωτικό πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967. Η εκδήλωση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 7:30μ.μ., στο Αμφιθέατρο Κτηρίου Κατσίγρα στην Πλατεία Ταχυδρομείου, και όπως πληροφορείται η στήλη θα βρεθούν σ’ αυτή πολλοί νεολαίοι αλλά και μέλη του κόμματος από τον Βόλο. Είπαμε, η Αλέκα, όπου και να μιλήσει «έχει φανατικό κοινό».

Β.Κ.

Καμπανάκι

Καμπανάκι προς τους αντιδημάρχους–στελέχη της δημοτικής αρχής, να φροντίσουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις και επερωτήσεις που έχουν καταθέσει παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, χτύπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς.

«Αν υπάρχουν εκκρεμότητες να απαντηθούν όλες», είπε χαρακτηριστικά.

Και χθες έγινε η αρχή: απαντήθηκαν κατ’ αρχάς προφορικώς θέματα που άπτονται τη λειτουργία των κοιμητηρίων.

Ε.Χ.

Αρίστης ποιότητας

Εκδόθηκαν και επίσημα τα αποτελέσματα των ελέγχων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης. Σύμφωνα με αυτά, σε όλες τις παραλίες της Μαγνησίας και στις πλησιέστερες στο πολεοδομικό συγκρότημα, επιτρέπεται η χρήση των νερών κολύμβησης. Όλες οι ακτές τηρούν τα όρια που θέτει η κείμενη νομοθεσία. Η Περιφερειακή Ενότητα επισημαίνει -και ορθώς το πράττει μετά από όλη την αναστάτωση που δημιουργήθηκε με τη λειτουργία του Βιολογικού- ότι τα νερά των παραλιών είναι εξαιρετικής και αρίστης ποιότητας!

Κ. Μ.

Απαιτείται οργάνωση

Σειρά σε όλους τους οικισμούς της Θεσσαλίας, σχετικά με το θέμα διαχείρισης των αστικών λυμάτων προσπαθεί να βάλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία πέτυχε την έγκριση ακόμη ενός κονδυλίου, για σχετικά έργα προϋπολογισμού 38,1 εκατ. ευρώ. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, καλεί τους δήμους να τρέξουν τις διαδικασίες για να μπουν στις προσκλήσεις. Χρήματα υπάρχουν, απαιτείται όμως και οργάνωση. Οι δήμοι κινδυνεύουν με μεγάλα πρόστιμα από τη μη συμμόρφωσή τους στην κείμενη νομοθεσία.

Κ. Μ.

Ανασφάλεια

Κάτι παραπάνω από θορυβημένοι είναι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Βόλου από το προχθεσινό περιστατικό στο γαστρεντερολογικό τμήμα του «Αχιλλοπούλειου». Τα κρούσματα παραβατικότητας εντός του ιδρύματος όχι μόνο αυξάνονται, αλλά κλιμακώνονται κιόλας, με τους νοσηλευτές να μην αισθάνονται ασφαλείς στον χώρο της δουλειάς τους. Δεν θέλει καν να σκεφτεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Κώστας Τράγαλος, την πιθανότητα να τραυματιζόταν συνάδελφος του σε κάποιο από τα προαναφερόμενα περιστατικά.

Γ.Λ.

Αδειάζουν τα σχολεία

Δεν πιστεύουν στα μάτια τους οι νηπιαγωγοί στην περιφέρεια της Μαγνησίας για τον εξαιρετικά μειωμένο αριθμό νηπίων που καλούνται να εγγράψουν φέτος στα σχολεία. Στις ευρύτερες περιοχές των δήμων Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου, ο αριθμός των νηπίων έχει μειωθεί έως και 70%(!), με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου δασκάλων, Απόστολο Μούσιο, να μην κρύβει τον προβληματισμό του για το φαινόμενο. Και να σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, καθώς τα επόμενα χρόνια οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, με δεδομένο τον μειωμένο αριθμό των γεννήσεων μέσα στα χρόνια της κρίσης. Φέτος πάντως οι μαθητές που εγγράφηκαν στην πρώτη δημοτικού είναι λιγότεροι κατά 220 σε σχέση με αυτούς που αποφοιτούν από το δημοτικό. Σαν να έκλεισε δηλαδή ένα ολόκληρο δημοτικό σχολείο στην περιοχή μας!

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου