ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

H εμπειρία

h-εμπειρία-482090

H εμπειρία

Mε την εμπειρία του παλιού στελέχους, ο Γιάννης Παπατόλιας, πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σε συζήτηση που κάναμε με αφορμή τις εξελίξεις στον χώρο, μου έλεγε χθες ότι παραμένει πιστός πάντα στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, και ότι συμφωνεί να πραγματοποιηθεί συνέδριο με συνέδρους όμως από τη βάση. Είναι εμφανής ο προβληματισμός στη βάση του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, και ειδικά σε ανθρώπους που αγωνίστηκαν και προσέφεραν σε αυτό τον χώρο ανιδιοτελώς. Το θέμα είναι να εισακουστούν οι απόψεις τους και να υπάρξει σύγκλιση. Αυτό τουλάχιστον προσδοκούν άνθρωποι σαν τον Γιάννη Παπατόλια.

B.K.

Μονοπώλησε

«Δεν θα επιτρέψω το δικαστήριο να μετατραπεί σε αίθουσα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου ή συνδικαλιστικού οργάνου». Η προειδοποίηση του προέδρου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου χθες στη δίκη των συνδικαλιστριών για συκοφαντική δυσφήμιση του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, ήταν ξεκάθαρη. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες του δικαστηρίου, η δίκη τελικά σχεδόν μονοπώλησε τη συνεδρίαση του δικαστηρίου…

Κ.Μ.

Δεν φτάνει η καλή πρόθεση

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση της πολιτικής αγωγής χθες στο δικαστήριο οι συνδικαλίστριες να ανακαλέσουν τη δήλωσή τους, ώστε να ανακαλέσει με τη σειρά του και ο δήμαρχος Αλμυρού τη μήνυση. Έτσι, το δικαστήριο έγινε κανονικά, ενώ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο είχε προτρέψει για εξεύρεση λύσεως. Πάντοτε, οι εισαγγελικοί λειτουργοί προσπαθούσαν να εξομαλύνουν τα πνεύματα ώστε οι υποθέσεις να επιλύονται ειρηνικά. Ωστόσο, η πρόθεση του δικαστηρίου από μόνη της δεν φτάνει.

Κ.Μ.

Μπαρούτι…

Ασχετα με την αθωωτική, επί της ουσίας, απόφαση που ελήφθη από το δικαστήριο για την πρόεδρο και τη γενική γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, οι οποίες δικάστηκαν χθες, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των συνδικαλιστών και της δημοτικής αρχής Αλμυρού, κάθε άλλο παρά δημιουργεί την εντύπωση ότι οδεύουμε προς εκτόνωση της έντασης. Από τη δική του ο πλευρά, ο κ. Εσερίδης φρόντισε να ξεκαθαρίσει χθες, γι’ άλλη μια φορά, ότι δεν θα σταματήσει την προσπάθεια ώστε να εκλείψουν, όπως κατήγγειλε, φαινόμενα αδιάφορων και αντιπαραγωγικών δημοτικών υπαλλήλων, ενώ οι συνδικαλίστριες που είχαν στο πλευρό τους και τον εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ από την Αθήνα, άφησαν να εννοηθεί ότι θα συνεχίσουν τον δικό τους αγώνα.

Γ.Λ.

Αναστάτωση

Η δήλωση των τμημάτων ένταξης ως κενών από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής. Κι αυτό γιατί οι θέσεις που ανοίγουν, μπορεί να ανοίγουν ταυτόχρονα τον δρόμο για τη δημιουργία οργανικών στον κλάδο, όμως υπάρχει ο κίνδυνος να καταληφθούν από καθηγητές χωρίς προσόντα στην Ειδική Αγωγή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής που έχει έδρα στον Βόλο, κ. Μιχάλη Σκρίμπα, το αίτημα είναι ένα: τις θέσεις να καταλάβουν εκπαιδευτικοί που διαθέτουν προσόντα Ειδικής Αγωγής, όπως μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

Στη δευτεροβάθμια δεν υπάρχουν καθηγητές Ειδικής Αγωγής. Υπάρχουν όμως καθηγητές ειδικοτήτων με προσόντα στην Ειδική Αγωγή, και θα πρέπει να προκρίνονται για την κάλυψη των θέσεων.

Ε.Χ.

Απορίες

O δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, δεν βλέπει με κακό μάτι την απλή αναλογική, αν και όπως είπε, αυτό που προέχει είναι να λυθούν τα προβλήματα των μικρών δήμων. Ο ίδιος τόνισε στη στήλη ότι θα υπάρξει εκδημοκρατισμός με την απλή αναλογική, θα υπάρξει συναίνεση στη λήψη αποφάσεων, αλλά διατηρεί επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Γ.Υ.

Συνεργασία

«Συμμετέχουμε όλοι μαζί στην υποδοχή των ξένων τουριστών και δεν περισσεύει κανένας», σχολίαζε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπερτονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας σε κάθε νέο βήμα, που έχει στόχο την προώθηση και προβολή της περιοχής μας. Η συνένωση δυνάμεων και το πνεύμα συνεργασίας, είναι κατά γενική ομολογία εφόδιο προόδου. Το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί και σε επόμενες προσπάθειες, όπως λέει ο ίδιος, με την προσδοκία ότι θα εισακουστεί.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου