ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

O TAXYΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

o-taxyδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-495275

Περιζήτητος    

Μπορεί οι υποψηφιότητες για το Δήμο Βόλου να μην έχουν ανακοινωθεί, αλλά το παιχνίδι στο παρασκήνιο έχει ανάψει για τα καλά. Χθες δημοτικός σύμβουλος μάς έλεγε ότι έχει δεχθεί προτάσεις για να συμμετάσχει σε τέσσερα διαφορετικά ψηφοδέλτια από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα από ανθρώπους που πρόσκεινται εμφανώς ή αφανώς στους κ.κ. Βούλγαρη, Σκοτινιώτη, Μήτρου και Σπηλιόπουλο. Για όσους ενδιαφέρει η πληροφορία, ο δημοτικός σύμβουλος που προσεγγίστηκε ως άλλος περιζήτητος… γαμπρός, ανήκει στη σημερινή Ομάδα Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου. Και ασφαλώς δεν είναι ο μόνος…

 
Ο πολιτισμός
…Ολα καλά και άγια με τις προτάσεις που σκέφτονται οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, ώστε να τα φέρει… βόλτα ο Οργανισμός, που ούτε λίγο – ούτε πολύ απασχολεί 200 περίπου εργαζόμενους μαζί με τους ωρομίσθιους και με αυτούς που απασχολούνται με συμβάσεις έργου. Δεκτή η βούληση του Συλλόγου να γίνει ένα νοικοκύρεμα στα οικονομικά, αλλά εκείνο που τρομάζει είναι η ιδέα, λόγω της κρίσης, ο Δήμος Βόλου και η Αυτοδιοίκηση γενικότερα να απεμπολήσουν τον παρεμβατικό τους ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των νέων της πόλης και να τη στρέψουν σε αντικείμενα και πεδία που υιοθετούν αποκλειστικά την κυριαρχούσα λογική του ευτελούς, του εφήμερου, του άκοπου πλουτισμού και της αχαλίνωτης κατανάλωσης…
 
Στο Ιντερνετ
…Συνεχίζει ακάθεκτος ο Κυριάκος Μήτρου για τις εκλογές, δίνοντας έτσι ένα στίγμα των προθέσεών του στο ενδεχόμενο που η Ρηγίλλης τού βάλει προσκόμματα όσον αφορά στη στήριξη προς το πρόσωπό του. Όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο, από χθες λειτουργεί η ηλεκτρονική διεύθυνση του συνδυασμού (www. ipolimas.gr), όπου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να πληροφορούνται ειδήσεις γύρω απ΄ όλα όσα αφορούν στην παράταξη και την πόλη.
 
Στη Σκόπελο
…Στη Σκόπελο περιμένουν τις επόμενες μέρες την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Μετά τις… φωτιές της ΔΕΗ, ας ευχηθούμε να μη μεταδοθούν και στο καταπράσινο νησί των Σποράδων.
 
Δύο ταχυτήτων
Οι νέοι προϊστάμενοι στις ΔΟΥ ανέλαβαν τα νέα τους καθήκοντα, ενώ οι… δυσαρεστημένοι προτίμησαν να πάρουν τη θερινή τους άδεια.
 
Γαλάζια Σημαία  
Σήμερα το μεσημέρι αναρτάται στην παραλία των Αλυκών η Γαλάζια Σημαία από το Δήμο Βόλου. Λίγο αργά για τη σχετική εκδήλωση και η μόνη δικαιολογία είναι ότι μετά την πρόσφατη λύση της πρώην Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης έχουν πέσει μεγάλες ευθύνες τόσο στην Υπηρεσία Καθαριότητας, όσο και στο Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου.
Ειρήσθω εν παρόδω οι μόνιμοι θαμώνες της πλαζ του Αναύρου λένε ότι τον κόσμο που έχει φέτος η λαϊκή πλαζ του Βόλου είχαν πολλά χρόνια να δουν…
 
Σύνταξη και δουλειά   
Εύστοχο από το χθεσινό «καιρό» στην Ελευθεροτυπία, με αφορμή το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό: Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρεις σύνταξη, είναι να δουλεύεις…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Μπορούμε;  
Κύριε Διευθυντά, τώρα που άρχισαν οι επίσημες διακοπές και του πρωθυπουργού, μπορούμε και εμείς να «τσαλαβουτήσουμε» σε καμία παραλία; Το πολύ- πολύ για τέσσερις ή πέντε ημέρες… και αυτό λόγω τρόικας… Ας όψονται οι περικοπές, που έλεγε χθες στη στήλη φίλος δημόσιος υπάλληλος, που αντί για επίδομα αδείας… εισέπραξε φέτος 190 ευρώ με τις κρατήσεις. Λίγα – λίγα παιδιά να τα χαλάτε, να σας μείνει και τίποτα για το φθινόπωρο που προβλέπεται δύσκολο.
Β.Κ
 
Μονομαχίες
Ομηρικές μάχες προμηνύονται μεταξύ του διδύμου Παπατόλια-Αγοραστού. Μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Λαρισαίου πρώην βουλευτή για την  περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Νομάρχης Μαγνησίας δεν άφησε να περάσει λεπτό χαμένο και βγήκε στην επίθεση με φόντο τον Αχελώο. Μετά την «κόκκινη μονομαχία» στον ήλιο θα έχουμε την «μονομαχία στον κάμπο». Και να φανταστεί κανείς ότι είναι ακόμα καλοκαίρι…
ΒΚ.
 
Πιο χαλαρά
Από το γραφείο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία πέρασε χθες για μία καλημέρα ο νομαρχιακός σύμβουλος Φώτης Ζεμπέκης. Ο Φώτης Ζεμπέκης, συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με τις απόψεις του, οφείλει να επισημάνει ότι αποτελεί «ζωντανή ιστορία» για το ΠΑΣΟΚ στη Σκιάθο και αυτό, εάν μη τι άλλο, όπως τόνιζε χθες και ο ίδιος, πρέπει το κόμμα να το λαμβάνει υπόψη του. Ο ίδιος πάντως στην κουβέντα ήταν πολύ πιο χαλαρός από την τελευταία φορά που μιλούσε για τα θέματα των Σποράδων… Χρειάζεται πού και πού να πέφτουν οι τόνοι και να κυριαρχούν δεύτερες σκέψεις. Δεν είναι κακό. Αντιθέτως.
Β.Κ
 
Μια νέα πραγματικότητα   
Νέα δεδομένα προκύπτουν διαρκώς στον τουρισμό, διαμορφώνοντας μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα μέχρι σήμερα  δεδομένα. Το φαινόμενο που παρατηρείται πολύ έντονα φέτος στη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων γενικότερα, αφορά στην υψηλή επισκεψιμότητα πολλών νεαρών τουριστών, ημεδαπών κυρίως. «Φέτος τα παιδιά κάνουν διακοπές χωρίς τους μπαμπάδες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά τοπικός τουριστικός παράγοντας, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική κρίση που απασχολεί πλέον την πλειοψηφία των Ελλήνων, οδηγεί σε νέους δρόμους και διαφορετικές λύσεις σε ό,τι αφορά το φλέγον ζήτημα των καλοκαιρινών διακοπών. Ο περιορισμένος οικογενειακός προϋπολογισμός  είναι η βασική αιτία που οδηγεί πολλούς νέους στην οδό των καλοκαιρινών διακοπών με το δισάκι τους στον ώμο και ένα σάντουιτς ή σουβλάκι στο χέρι, για ευνόητους λόγους.
Γ.Υ.
 
 
Να γίνει ξεκάθαρο…  
…Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΝΑΜ σε ό,τι αφορά το Βιολογικό Καθαρισμό Πτελεού μάς επιβεβαίωσε μέχρι στιγμής το γεγονός ότι δεν έχει λάβει και εγκρίνει μελέτη τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων και μόνον αυτό. Μάλιστα η αρμόδια αντινομάρχης Νατάσα Οικονόμου θέλησε να διευκρινίσει ότι οι μελέτες σε αρχική φάση μπορεί να έχουν κατατεθεί στη Διεύθυνση Υγείας, αφού είναι η πρώτη υπηρεσία που θα τις παραλάβει. Σε κάθε περίπτωση πάντως ξεκάθαρο μάς έκανε και το γεγονός ότι αν ο Βιολογικός λειτουργεί -θα διαπιστωθεί άμεσα- είναι παράνομο γιατί δεν υπάρχει εγκεκριμένη ΜΠΕ από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Α.Φ.
 
 
Επικίνδυνες
Οι δημόσιες πισίνες μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες από ό,τι νόμιζαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έρχεται να επισημάνει έναν ακόμα κίνδυνο, ο οποίος προέρχεται από την ανάμιξη οργανικών ουσιών (ιδρώτας, ούρα κ.λ.π.) με τις απολυμαντικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού της πισίνας. Αυτή η ανάμιξη μπορεί να προκαλέσει γενετικές βλάβες στα κύτταρα των ανθρώπων, οι οποίες μεταξύ άλλων συνδέονται με κινδύνους όπως το άσθμα ή ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης.
Α.Φ.
 
 
Κανονικά
Η λειτουργία του ΕΚΑΒ γίνεται κανονικά μάς διαβεβαίωσε ο πρόεδρος χθες. «Τα προβλήματα μπορεί να είναι στα Κέντρα Υγείας» σημείωσε και μας είπε ότι οι βάρδιες γίνονται κανονικά και χωρίς πρόβλημα. Βέβαια το επιπλέον προσωπικό είναι απαραίτητο, αλλά μάλλον αυτό είναι ένα πολύ μελλοντικό σενάριο…
Α.Φ.
 
 
Παράπονα
Ευξεινουπολίτες διαμαρτύρονται γιατί πολλοί λένε διατηρούν τις στάνες και τα κοτέτσια στις αυλές από τα σπίτια τους μέσα στον οικισμό, με αποτέλεσμα η οσμή ειδικά τώρα το καλοκαίρι να είναι αφόρητη!
Α.Φ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου