ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-497346

Παρουσίαση δημοσκόπησης    
Η TRT προλαβαίνοντας τις κομματικές διαδικασίες διενήργησε δημοσκόπηση για τις τάσεις του εκλογικού σώματος εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο θεσσαλικό χώρο τον προηγούμενο μήνα από την εταιρία «to the point» καταγράφει τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τον υποψήφιο περιφερειάρχη και συγκρίνει τη δυναμική των προσώπων που προτείνονται ως υποψήφιοι. Η έρευνα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, διότι ανατρέπει πολλά από τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αναδεικνύει άγνωστες πλευρές από τις τάσεις του εκλογικού σώματος. Η δημοσκόπηση θα παρουσιαστεί στην αποψινή εκπομπή της TRT «Κονταρομαχίες» στις 21:30 με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Γιουρμετάκη, ενώ θα σχολιαστεί από καταξιωμένους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Γιατί;
Μαθαίνουμε ότι παρά το γεγονός πως έχουν γίνει παρατηρήσεις και έχουν προταθεί τροποποιήσεις για το ΣΧΟΟΑΠ Πτελεού και μάλιστα έχουν παρθεί και σχετικές αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο δεν έχουν συμπεριληφθεί στην μελέτη. Γιατί, μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος;
Α.Φ.
 
Τσίμα – τσίμα
Μπορεί μέχρι και σήμερα στα νησιά των Βορείων Σποράδων να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα καύσιμα, ωστόσο όπως μας έλεγαν χθες από τη Σκόπελο, τουλάχιστον εκεί είναι «τσίμα – τσίμα» και αν δεν ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν πρόβλημα!
Α.Φ.
 
Ευήκοον ους
Για «ευήκοον ους» που τείνει η νέα διοίκηση του ΟΛΒ στις προτάσεις της ΝΑΜ έκανε λόγο στη χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος ο Νομάρχης. Προφανώς μαθαίνουν γρήγορα, όπως φαίνεται, όσοι έχουν θητεύσει, εντελώς συμπτωματικά φυσικά, στη φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ…
 
Μακάρι να τους ρωτήσουν
 
Σας έχουν ενημερώσει αν από το φθινόπωρο θα κοπούν δράσεις στον τομέα του Πολιτισμού; ρωτήσαμε χθες το μεσημέρι την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Πέπη Αγραφιώτη. Δεν μας έχουν πει τίποτα, ήταν η απάντηση. Αυτό είναι το κακό. Ότι δεν θα τους ρωτήσουν. Νο money, no honey…
 
Ηρεμα
…Πάντως πολλοί εργαζόμενοι του Καλλιτεχνικού ήταν δυσαρεστημένοι από την ηρεμία που τους αντιμετώπισε στη χθεσινή τους συνάντηση ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απ. Φοινικόπουλος. Γίνεται αντιληπτό ότι όταν έχεις να πάρεις το μισθό σου δύο μήνες, τότε θέλεις συγκεκριμένες δεσμεύσεις εδώ και τώρα. Ο Αντιδήμαρχος τούς είπε με ειλικρίνεια αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Ότι δηλαδή με άλλα οικονομικά μεγέθη είχε γίνει ο προϋπολογισμός και αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στην πορεία, μετά την έλευση της τρόικας…
 
Επαναστάτες
Ετοιμάζονται δηλώσεις από δημοτικούς συμβούλους της Νέας Ιωνίας που διαφωνούν με τα τετελεσμένα ή θα εξαντλήσουν την επαναστατικότητά τους μόνον στην κάλπη; Επαναστάτες του γλυκού νερού…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Εβαλε πλάτη
Συνυπογράφοντας το ψήφισμα του Νομάρχη και των δημάρχων των Βορείων Σποράδων η Ροδούλα Ζήση εκτός από την αναφορά που κατέθεσε στον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, βρήκε την ευκαιρία και μίλησε για το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής, αποσπώντας μάλιστα το θερμό χειροκρότημα των συναδέλφων της αλλά και τις επιδοκιμασίες του ίδιου του Υπουργού που ήταν παρών στην αίθουσα για το νομοσχέδιο για τις εκλογικές δαπάνες. Λέτε τελικά ο Υπουργός να υιοθετήσει το ψήφισμα;          Ίδωμεν. Η Ροδούλα πάντως όπως έλεγαν βουλευτές της αντιπολίτευσης «έβαλε πλάτη».
Ν.Τ
 
Τυχαίο;
Μπορεί η εγκύκλιος του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκρ. Ξυνίδη να είναι σαφής και να προωθήθηκε σε όλες τις Νομαρχιακές της επικράτειας, σύμφωνα όμως με τον Γραμματέα του τοπικού ΠΑΣΟΚ… στο Βόλο «εντελώς τυχαία έφτασε». Εμείς δεν έχουμε αποφασίσει προκριματικές, τόνισε χθες στον «Τ» ο Γ. Φώτης, θέλοντας να ξεκόψει κάθε κουβέντα περί τούτου και παραπέμποντας σε άλλες περιοχές και προφανώς να αποφύγει κάθε συζήτηση επί ενός τέτοιου ενδεχομένου. Τώρα εάν ανοίξει εκ νέου το θέμα ή όχι και για ποιους Δήμους θα φανεί… από την διάθεση των στελεχών.
Β.Κ
 
Αφουγκράζονται
Δικαιωμένος πάντως χθες δήλωνε ο Μιλτιάδης Ζιάκας, δημοτικός σύμβουλος Βόλου, καθώς ήταν εκείνος που σε ανύποπτο χρόνο και πριν ακόμη ξεκινήσουν οι διεργασίες πρότεινε προκριματικές εκλογές και θα επιμείνει όπως λέει μέχρι τέλους. Μόλις μάλιστα ενημερώθηκε για την εγκύκλιο, επεσήμανε με ικανοποίηση ότι «στην Αθήνα αφουγκράζονται τελικά τα μηνύματα των στελεχών και της βάσης, όταν μάλιστα βρίσκουν καθολική αποδοχή στον κόσμο» όχι μόνο πλέον τοπικά αλλά σε όλη την επικράτεια, αφού η εγκύκλιος προωθήθηκε σε όλες τις νομαρχιακές οργανώσεις.
Ν.Τ
 
Εκατέρωθεν αιχμές  
Δεν έλειψαν οι παραταξιακές αιχμές στη χθεσινή συνέλευση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας. Οι συνδικαλιστές κυρίως του ΠΑΜΕ βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρόν και άρχισαν το «μπετονάρισμα» της κυβέρνησης, εξαπολύοντας μύδρους κατά του ΠΑΣΟΚ. Αποτέλεσμα κάποια στιγμή να αντιδράσουν Πασκίτες, οι οποίοι ναι μεν αποδοκιμάζουν τα κυβερνητικά σχέδια για τον ΟΣΕ, αλλά συνειδητοποιώντας ότι γίνεται πολιτικό παιχνίδι ενόψει δημοτικών εκλογών… την πήραν χαμπάρι… και ζήτησαν να «σταματήσει η σπέκουλα». Η συνέχεια είναι σίγουρο ότι θα δοθεί… στις κινητοποιήσεις.
Β.Κ
 
Και όμως
Μπορεί τελικά τα stage να καταργήθηκαν, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν και οι τυχεροί. Παραμένουν με αποφάσεις της δημοτικής αρχής και μάλιστα με μπλοκάκι… προκειμένου να μην κακοκαρδιστούν και οι πολιτικοί ταγοί. Συγκεκριμένη περίπτωση έχει γίνει «σούσουρο» σε δημοτική υπηρεσία μεγάλου Δήμου, από τους υπαλλήλους που βλέπουν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άμα έχεις μπάρμπα στην κορώνη… δεν σε κουνάει κανείς τελικά.
Β.Κ
 
Αλλαγές  
Τον πανικό που επικράτησε τις πρώτες ημέρες της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης διαδέχθηκε η ανησυχία των πολιτών κυρίως για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Κι αυτό γιατί όλοι περίμεναν ένα χρόνο να πάρουν λίγες ημέρες άδεια και να ξεκουραστούν, να πάνε για καμιά βουτιά και τώρα βρίσκονται κολλημένοι, χωρίς στάλα βενζίνης στα ρεζερβουάρ τους. Τελικά αυτό το καλοκαίρι τουλάχιστον μέχρι στιγμής είχαμε πολλές αλλαγές.
Δ.Π
 
Αναμονή
Τι γίνεται τελικά τόσες ημέρες με αυτή την έγκριση του οχηματαγωγού «Σποράδες» που θα βοηθήσει στον εφοδιασμό των νησιών μας; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση το Υπουργείο. Και οι κάτοικοι περιμένουν, όπως και οι καταστηματάρχες, μπας και το δουν να ξεπροβάλλει. Αλλά δυστυχώς το καλοκαίρι περνά… πολύ γρήγορα.
Δ.Π
 
Αγωνία
Καθημερινή είναι η αγωνία των γονιών που τα παιδιά τους πήγαιναν σχολείο στον Άγιο Απόστολο το Νέο. Τα πράγματα γι’ αυτούς έχουν στενέψει και έχουν φτάσει σε σημείο να παίρνουν τηλέφωνο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο θέμα της αναστολής της λειτουργίας του σχολείου ή της εξεύρεσης επιχειρηματία που θα αναλάβει το εγχείρημα. Καλό λοιπόν θα ήταν να παρθεί μια απόφαση γρήγορα, γιατί κρίμα είναι να ταλαιπωρούνται 200 παιδιά και οι οικογένειές τους μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου