ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-501006

Έβαλαν πωλητήριο στο νησάκι Αλατάς!

Σε κατάλογο ιδιόκτητων ελληνικών νησιών, τα οποία λόγω φορολογίας, έχουν βάλει πωλητήριο… συγκατέλεξε δημοσίευμα της «Καθημερινής» την περασμένη Κυριακή το νησάκι του Αλατά.

Το δημοσίευμα παρουσίαζε μάλιστα ως ιδιοκτήτη του νησιού τον Κυπριακό Όμιλος United Five.

Με κατηγορηματικό τρόπο ο δήμαρχος Σηπιάδος Στ. Βακούλας και πρόεδρος της κοινότητας Τρικερίου Ν. Φορτούνας διέψευσαν τα περί ιδιοκτησίας και πώλησης του νησιού που έχει μετατραπεί σε «μήλον της έριδος», μετά την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η εταιρία που φέρεται ως «ιδιοκτήτρια» έχει υπογράψει πριν από 13 χρόνια μισθωτήριο συμβόλαιο 65ετους διάρκειας, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Η επένδυση στον Αλατά συνεχίζει να σέρνεται ακόμη στα δικαστήρια, μετά τις προσφυγές τοπικών οικολόγων, «οι οποίοι φαίνεται να είναι πάνω από όλα και όλους», όπως έλεγε ο κ. Φορτούνας. Η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει προσδιοριστεί μετά από πολλές αναβολές να συζητηθεί στις 6 Οκτωβρίου 2010.

Β.Σ.

 
Συνεργασίες     
15 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πήγαν στο Πανεπιστήμιο της Ανδριανούπολης και μέχρι τέλος Αυγούστου θα προσπαθήσουν να μάθουν τούρκικα. Κάθε ημέρα για τέσσερεις ώρες θα διδάσκονται τη  γείτονα γλώσσα, ενώ θα βοηθούν και τους συμφοιτητές τους που διδάσκονται ελληνικά. Μια νέα συνεργασία έχει ξεκινήσει και μάλιστα με τις καλύτερες προδιαγραφές. Με τους Κινέζους ακαδημαϊκούς που είχαν έρθει με τιμές και δόξες όμως τι έγινε; Αυτοί ήθελαν να στείλουν και Κινέζους εκπαιδευτικούς στο Βόλο για να διδάξουν. Τελικά εμείς δεν τους ενδιαφέρουμε;
Δ.Π
 
Θα παίζουν μπάλα…
Μπορεί να μη φτιαχτούν τα κτήριά τους, αλλά τουλάχιστον θα έχουν χώρο να παίξουν μπάλα. Ο λόγος για τους φοιτητές των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών που θα κάνουν να δουν τα νέα τους κτήρια τουλάχιστον καμιά δεκαετία και θα παραμείνουν στριμωγμένοι στα κοντέινερ. Ευτυχώς όμως θα έχουν χώρο να παίξουν και να αθληθούν καθώς το Υπουργείο προτίμησε να δώσει χρήματα –επειδή ήταν μικρό το κονδύλι- για να γίνουν γηπεδάκια στο Πεδίον του Άρεως, αντί να γίνουν τα κτήρια. Προτεραιότητες είναι αυτές, τι να κάνουμε;
Δ.Π
 
Κλεισμένα
Αυτές τις ημέρες που οι εργαζόμενοι στο ΔΟΥΚ κάνουν επίσχεση εργασίας, τα παιδιά που απασχολούνται εκεί με διάφορες δράσεις και ιδίως τα παιδιά με αναπηρίες δεν έχουν που να πάνε και πώς να απασχοληθούν. Οι γονείς τους, όπως μας μετέφεραν, είναι προβληματισμένοι με την κατάσταση κι εύχονται να βρεθεί σύντομα λύση, γιατί τα παιδιά εκεί έχουν βρει ένα καταφύγιο κι μια διέξοδο.
Δ.Π
 
Ποια Μύκονος;      
Πάει το νησί των ανέμων… Έχασε την τιμητική του από τα δικά μας νησιά, των Βορείων Σποράδων! Η Σκιάθος βουλιάζει από τα μέσα Ιουλίου περίπου αλλά από το Σαββατοκύριακο άρχισε να φτάνει πολύς κόσμος και στη Σκόπελο. «Μπορεί να μην έχουμε τον ίδιο κόσμο ακόμα με πέρυσι αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι θα σταθούμε και φέτος και θα αντιμετωπίσουμε την κρίση γιατί ο κόσμος προτιμάει τις ομορφιές του νησιού μας», έλεγε χθες ικανοποιημένος ο δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης.
Α.Φ.
 
 
Επεισόδιο…
…Σημειώθηκε προχθές νωρίς το βράδυ στη Σκιάθο. Σε ένα από τα καφέ που υπάρχουν στην παραλία του νησιού ο ιδιοκτήτης έχει βάλει πολύ δυνατούς προβολείς με αποτέλεσμα το έντονο φως να δυσκολεύει το οπτικό πεδίο ορισμένων που περνάνε από το σημείο. Όπως μας ενημερώνουν λοιπόν αυτό έπαθε και μια κυρία το βράδυ της Κυριακής περίπου στις 9.00 η οποία μάλιστα κόντεψε να πέσει. Η ίδια κάλεσε και την αστυνομία και εμείς περιμένουμε εναγωνίως τις ενέργειες των αρχών…
Α.Φ.
 
Σπεύσατε!
Έτοιμη να υποδεχτεί τα σκάφη που θέλουν να δέσουν στην περιοχή είναι η μαρίνα στο Λουτράκι μετά και την αποκατάσταση και του δεύτερου τμήματος που είχε παρουσιάσει πρόβλημα.
Α.Φ. 
 
Αποφασισμένος
Να μεταβεί στην Αθήνα στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας είναι αποφασισμένος ο δήμαρχος Φερών. «Αν δεν πάω εκεί να τους δω από κοντά να απαιτήσω απαντήσεις δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι άνθρωποι. Όσο και να τους έχουμε ενοχλήσει δεν ιδρώνει το αυτί τους», έλεγε χθες αγανακτισμένος. Οφθαλμοφανές αν αναλογιστεί κανείς ότι 40 οικογένειες περιμένουν να μπούνε στα σπίτια τους από το 2008 που έγινε η κλήρωση!
Α.Φ.
 
 
Το Σχέδιο για το Ρυθμιστικό       
Στις 8 Αυγούστου θα δοθεί στους εμπλεκόμενους δεκαπέντε ΟΤΑ της Μαγνησίας το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου. Την υπόσχεση αυτή πήρε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραίτη ο Δήμαρχος            Βόλου κατά την επίσκεψή του την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα….
 
Κουβέντα για τα κομματικά …
… κατά την παραμονή του στην Αθήνα εκτός από τη συνεδρίαση στο Δ.Σ της ΟΕΜΑ είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη. Αν επισκέφθηκε και την Ιπποκράτους δεν είπε κουβέντα …
 
Συνήγορος υπεράσπισης
… ρόλο συνήγορου υπεράσπισης του Γ. Κολέτσου ανέλαβε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Βόλου. Η συνεδρίαση στην Αθήνα ήταν η πλέον εποικοδομητική είπε και πρόσθεσε ότι το Δ.Σ της περασμένης Παρασκευής ήταν το τελευταίο που έγινε στην Αθήνα . Εφεξής οι συνεδριάσεις θα γίνονται στο Βόλο …
 
Περιμένουν την α΄ δόση
… για να γίνει ωστόσο κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις Διευθυντών στις αντίστοιχες Διευθύνσεις και στις τέσσερις υπηρεσίες της ΟΕΜΑ που θα στεγαστούν στο κτίριο της Οργανωτικής στο κτίριο του Σπήρερ. Για να γίνουν όλα αυτά όμως ο Πρόεδρος της ΟΕΜΑ περιμένει την εκταμίευση της α΄ δόσης από το Υπουργείο Πολιτισμού για τα λειτουργικά της Επιτροπής συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Βόλου εξέφρασε την εκτίμηση πως όλοι οι παραπάνω που έχουν ήδη επιλεγεί θα είναι στο πόστο τους μέχρι τις 2 Αυγούστου που θα έλθουν στο Βόλο οι εκπρόσωποι της ΔΕΜΑ .
 
Ντεμί – ντεμί …
… Προβληματισμένη είναι η ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές στις ΔΟΥ της Μαγνησίας, καθώς εκτός της καραμπινάτης υποβάθμισης της Ελένης Κοπάνου που την έστειλαν …εξορία στη ΔΟΥ Αλμυρού, τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης από τον τοπικό εφοριακό κλάδο που εκδήλωσαν ενδιαφέρον δεν πετάχθηκαν δα και στον …κάλαθο των αχρήστων , αφού κατέλαβαν θέσεις Υποδιευθυντών Ελέγχου στην Α΄ΔΟΥ Βόλου και ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.
Θυμίζουμε ότι οι τελικές επιλογές του ΥΠ.ΟΙΚ. για τις ΔΟΥ στο Νομό μας ήταν οι εξής : Α΄ΔΟΥ Βόλου Διευθυντής ο Γιαν Καραμπίνης, Υποδιευθυντής Ελέγχου η Ιωάννα Νεστορίδου και Υποδιευθύντρια Φορολογικής Διαδικασίας η Ελένη Τζουβάρα., στη Β΄ΔΟΥ Βόλου Διευθυντής ο Χρ. Τσαμπρινός και Υποδιευθυντές οι Παναγ. Μαυριάς και Κορίνα Λάμπρου, ενώ στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας Διευθυντής τοποθετείται ο Παναγ. Παπακωνσταντίνου και Υποδιευθυντές οι Νίκος Λαγός και Αικατερίνη Μακρή.
 
Πιέστηκε …
… πάντως χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Χρ,. Τσαμπρινός είπε δύο φορές ότι …πιέστηκε, προκειμένου , όπως πρόσθεσε, να βοηθήσει το Υπουργείο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ενώ ο ίδιος δεν ήθελε., έ; Τραβάτε με και ας κλαίω που λένε …
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Συνεπίθετοι…  
Τελικά και τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ έχουν ανάγκη τον Παπαρούνα τους. Χρήστος Παπαρούνας, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Φερών, υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΠΑΣΟΚ τοπικά, Νίκος Παπαρούνας δημοτικός σύμβουλος Αργιθέας , υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δημοτική Οργάνωση της Ν.Δ στο Βόλο. Τους φαντάζεστε να «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους..; Λέμε τώρα.
Β.Κ
 
Με πάθος
Μπορεί να πέρασαν πέντε μήνες αλλά κανείς δεν έχει ξεχάσει τι διαδραματίστηκε με τις τρείς απολύσεις στη ΜΕΤΚΑ. Την Πέμπτη ο αγώνας των απολυμένων συνεχίζεται και πάλι στα Δικαστήρια όπου αναμένεται να βρεθούν στο πλευρό τους, εργαζόμενοι και συνδικάτα από όλες τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας. «Ο αγώνας συνεχίζεται» λένε οι ίδιοι και ευτυχώς έχουν ακόμη το κουράγιο και πάνω από όλα το πάθος… να διεκδικούν το αυτονόητο. Επιστροφή στην εργασία.
Β.Κ
 
Τα ευρήματα
Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Βόλου ολοκληρώθηκε όπως πληροφορείται η στήλη, αλλά ευρήματα ακόμη δε διέρρευσαν. Ακόμη και οι ενδιαφερόμενοι υποστηρίζουν ότι δε γνωρίζουν τίποτα. Βέβαια η επεξεργασία των στοιχείων και η αξιολόγηση μόλις ξεκίνησε, οπότε με λίγη υπομονή μέχρι τέλος της εβδομάδας, δεν μπορεί κάτι θα μαθευτεί. Πάω στοίχημα ότι οι «ανυπόμονοι» θα γεμίσουν την πιάτσα. Τι λέτε;
Β.Κ
 
Γόρδιος δεσμός
Δασκαλεμένοι πάντως να μη  «ρίξουν λάδι» στη φωτιά χθες όλα τα μέλη του προεδρείου της Δημοτικής Οργάνωσης της Ν.Δ ομονόησαν ότι τον «γόρδιο δεσμό» στο Δήμο Βόλου θα λύσει η ΝΟΔΕ. Όλοι συνειδητοποιούν ότι εάν ταχθούν υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα και το παίζουν ψύχραιμοι επισήμως τουλάχιστον προς το παρόν. Θα περιμένουν πρώτα να «βγεί καπνός» και πάω στοίχημα μετά θα εμφανίζονται θερμοί υποστηρικτές.
Β.Κ
 
Συμπεράσματα    
Αλλαγές σε πολλά τοπία αναμένονται μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου. Αρκεί κάποιος να ερμηνεύσει μέσα από τις στήλες του τοπικού τύπου, ορισμένα σημεία και τα συμπεράσματα θα είναι απολύτως… ακριβή.
Δ.Χ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου