ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μνήμες του ΄80 …              

Ξύπνησαν μνήμες του ΄80 από τον προχθεσινοβραδινό σεισμό στο Βόλο. Η επισήμανση ότι ο …σεισμός προκλήθηκε από την ανακοίνωση του Υποψήφιου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο, ήταν απλά μία ανυπόστατη φήμη …

 
Τελειωτικό χτύπημα
… ήταν που ήταν πεσμένη η κίνηση στις Βόρειες Σποράδες εφέτος, ήλθε και ο προχθεσινός σεισμός να δώσει τέλος στις φετινές προσδοκίες των κατοίκων της Αλοννήσου …
 
Ο ίδιος ο Δήμαρχος …
… μετασεισμικές δονήσεις όμως θα έχουμε και στο Δήμο Βόλου, αφού την ερχόμενη Δευτέρα ανακοινώνει την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας ο Χρ. Τσαμπρινός, ο οποίος οδεύει για τη θέση του Προϊσταμένου της Β΄ ΔΟΥ Βόλου. Ποιος θα ασκεί καθήκοντα στις νευραλγικές υπηρεσίες Καθαριότητας ; Ο ίδιος ο Δήμαρχος …
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο
… πιθανόν οι ανακοινώσεις Τσαμπρινού να γίνουν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, καθώς το πρωί της Δευτέρας είναι πολύ πιθανόν να γίνουν ανακοινώσεις από την πλευρά του Δημάρχου για τα αποτελέσματα της προχθεσινής συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής , καθώς και για τις επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρ. Τσαμπρινός θα παραιτηθεί όχι μόνον από Αντιδήμαρχος αλλά και από δημοτικός σύμβουλος …
 
Ο δεύτερος μισθός
… σε κάθε περίπτωση πάντως το σίγουρο είναι ότι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση από τη στιγμή που κόπηκε με το Νόμο του Υπουργείου Οικονομικών ο δεύτερος μισθός – αντιμισθία από τις θέσεις των Δημάρχων, Αντιδημάρχων ή των Προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων κ.α, είναι βέβαιο ότι δύσκολα θα ασχοληθούν εκ νέου με τα κοινά. Το τζάμπα γενικώς μας τέλειωσε …
 
Γυρίζουν στο Δημόσιο
… άλλωστε οι δυσκολίες που έχει η επανεκλογή τόσο στους νέους διευρυμένους Δήμους όσο και στην αιρετή Περιφέρεια με παράλληλη κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα σημαντικές ανακατατάξεις στο στελεχιακό δυναμικό των αιρετών εκπροσώπων της περιοχής μας. Έτσι εκτός του Χρ. Τσαμπρινού επιστρέφει στην υπηρεσία του και ο Αντινομάρχης Υγείας Νίκος Ντίτορας που με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Θεσσαλίας Καλλιόπης Γερακούδη τοποθετείται προϊστάμενος του Δασαρχείου Βόλου.
 
Μετασεισμοί
… την ίδια στιγμή οι … μετασεισμοί καλά κρατούν και στο γαλάζιο στρατόπεδο, καθώς συνεργάτες του Γ. Σπηλιόπουλου έλεγαν χθες ότι «πάμε δυνατά, ακόμη και κόντρα σε μία πιθανή στήριξη της Ν.Δ σε ένα από τα άλλα ονόματα που ακούγονται».
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Ταρακουνήθηκαν
Μέχρι και οι καφέδες έπεσαν στο δάπεδο, όπως μας πληροφόρησαν από τη Σκιάθο, από το σεισμό της Παρασκευής. Παρόλα αυτά οι Σκιαθίτες αλλά και οι επισκέπτες συνέχισαν ακάθεκτοι τη διασκέδασή τους. Έχουν πιο σοβαρά πράγματα για να ανησυχούν εκεί οι άνθρωποι από ένα σεισμό, ο οποίος μπορεί να ήταν ισχυρός, όμως δεν τους φόβησε.
Δ.Π
 
ΕΔΕ για το αίμα
Ντόρος έγινε για το αίμα που έμεινε ξεχασμένο 13 ημέρες στα ΚΤΕΛ της Λάρισας. Η 5η Υ.ΠΕ αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διέταξαν επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να βρουν τους ενόχους. Ψάχνοντας λίγο το θέμα, μάθαμε πως το Νοσοκομείο Βόλου για περιπτώσεις που χρειάζεται να δώσει ή να παραλάβει αίμα είναι καλυμμένο. Τώρα ποιες είναι εκείνες οι συμβάσεις των εταιρειών που μετέφεραν το αίμα και που έληξαν άκρη δεν μπορέσαμε να βρούμε. Ο Διοικητής της Υ.ΠΕ κ. Τομάρας θα προβεί σε δηλώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες. Το μόνο όμως που μας είπε είναι ότι το θέμα είχε αρχίσει να το ψάχνει πριν ακόμη λάβει χώρα το περιστατικό στη Λάρισα.
Δ.Π
 
Θανατηφόρος συνδυασμός;     
Ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία των αγροτών, αποδεικνύεται η συνήθεια αρκετών όχι απλά να μη λαμβάνουν μέτρα κατά τον ψεκασμό των καλλιεργειών τους με φυτοφάρμακα αλλά και να καπνίζουν κιόλας ή να τρώνε χωρίς καν να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Σύμφωνα με έρευνα όσοι κάπνιζαν κατά τον ψεκασμό, παρουσίασαν αυξημένα ποσοστά: καρκίνου του αίματος και του λεμφικού συστήματος, μυελοδυσπλαστικού συνδρόμου, λευχαιμίας και λεμφώματος. Τα ποσοστά ήταν μεγαλύτερα (πολλαπλάσια) στους αγρότες που κατά τον ψεκασμό, έτρωγαν μάλιστα ή έπιναν.
Α.Φ.
 
Αλήθεια επιτρέπεται…    
…Και αν ναι γιατί είναι η απορία μας. Η ερώτηση για το αν επιτρέπεται και γιατί στο κεντρικό λιμάνι της Σκιάθου δίπλα από επιβατικά πλοία να ξεφορτώνουν φορτηγά πλοία. Χθες κάτοικος του νησιού μας ενημέρωσε ότι δίπλα από το express Σκιάθος ξεφόρτωνε φορτηγό πλοίο εμπόρευμα ενώ λίγη ώρα αργότερα στο κεντρικό λιμάνι έφτασε και ένα πλοίο το Anna Maru και την ώρα που αποβιβάζονταν οι εκδρομείς δίπλα πάλι ξεφορτώνανε. «Αν γίνει καμία έκρηξη, αν γίνει κανένα ατύχημα οι λιμενικοί θα αναλάβουν την ευθύνη;», αναρωτήθηκε και με το δίκιο του ο άνθρωπος.
Α.Φ.

Πρόταση     
Ως ενιαία εκλογική περιφέρεια θα πρέπει να εκλαμβάνονται Βόρειες Σποράδες και Πήλιο , έλεγε χθες στη στήλη ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Παγωνόπουλος αφού έτσι θα είναι και στο νέο εκλογικό σύστημα. Άρα όσοι διεκδικούν ή προτείνουν  οι Βόρειες Σποράδες να εκπροσωπούνται στο νέο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να εντάξουν και το Πήλιο σε αυτή την ενότητα. Επί ίσοις όροις λοιπόν γιατί το Πήλιο όπως λέει και ο Γιώργος «δεν είναι ο φτωχός συγγενής» στη Μαγνησία.
Β.Κ
 
Το δείγμα
Ολοκληρώθηκε η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας. Τα αποτελέσματα αυτού του δείγματος αναμένονται μέχρι Τρίτη.. οπότε θα γίνουν γνωστά ποσοστά αναγνωρισιμότητας και ικανότητα διείσδυσης στους άλλους χώρους. Να δείτε που θα δικαιωθεί γνωστό γαλάζιο τοπικό στέλεχος που έλεγε στη στήλη χθες πως από τα αποτελέσματα…. Θα κριθούν πολλά και ίσως υπάρξουν και εκπλήξεις . Για να δούμε.
Β.Κ
 
Αλλαγές
Aναγκαία  η διόρθωση. Στην Α ΔΟΥ Βόλου, Διευθυντής ορίζεται ο Γιάννης Καραμπίνης με Υποδιευθυντή Ελέγχου τον Παναγιώτη Μαυριά και Υποδιευθύντρια Ελέγχου τη Κορίνα Λάμπρου. Στην Β’ ΔΟΥ Βόλου Διευθυντής ορίζεται ο Χρήστος Τσαμπρινός με Υποδιευθύντρια Ελέγχου την Ιωάννα Νεστορίδου, Υποδιευθύντρια Φορολογικής Διαδικασίας Καίτη Μακρή.
Ν.Τ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου