ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αγωνία στην αγορά

αγωνία-στην-αγορά-563131

Αγωνία στην αγορά

Οι παράγοντες της αγοράς «βράζουν» από αγανάκτηση για τη μετάθεση στο κλείσιμο της αξιολόγησης τον Απρίλιο ή ακόμη και το Μάιο, με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου να φοβούνται ότι θα ξαναζήσουν το έργο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη πριν από δύο χρόνια ακριβώς. «Η αγορά δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς», τονίζουν οι εκπρόσωποι της, ενώ ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, που βρέθηκε χθες στο Βόλο για τις επίσημες ανακοινώσεις της συνεργασίας του φορέα που εκπροσωπεί με την τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, σημείωσε με νόημα ότι όσο καθυστέρει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης τόσο καθίστανται μη διαχειρίσιμα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Γ.Λ.

Προσοχή στα ειδοποιητήρια

Να μην εφησυχάζουν, καλεί τους συναδέλφους του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, με αφορμή το θέμα των ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ για το πρώτο δίμηνο του 2017. Όπως επισημαίνει, καλό είναι ο καθένας από αυτούς να φροντίσει για την εκτύπωση του ατομικού ειδοποιητηρίου με τις ασφαλιστικές εισφορές του τρέχοντος διμήνου, είτε μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΦΚΑ από τον υπολογιστή του, είτε ζητώντας τη βοήθεια του φοροτεχνικού του. Πάντως, ο Κώστας Τσέλιος σημειώνει ότι η πλειοψηφία των εμπόρων καλείται να πληρώσει χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές με το νέο σύστημα, γεγονός που σημαίνει μικρότερη σύνταξη, ενώ ανοικτό παραμένει το κεφάλαιο των ανεξόφλητων ασφαλιστικών εισφορών των εμπόρων, βάσει του προηγούμενου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Γ.Λ.

Λιγοστοί

Ούτε δέκα καθηγητές, εξαιρουμένων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, δεν συμμετείχαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση που είχε συγκληθεί ενόψει της Συνέλευσης των Προέδρων στην Αθήνα το ερχόμενο Σάββατο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η ατζέντα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη δημιουργία δύο περιοχών απόσπασης στο νομό, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία των νησιών, για τη θέσπιση κινήτρων για υπηρεσία στις νησιωτικές σχολικές μονάδες και για δημιουργία οργανικής θέσης σε όμορα σχολεία, προκειμένου καθηγητές ειδικοτήτων που έχουν λίγες ώρες διδασκαλίας να μην μοιράζονται σε τέσσερα και πέντε σχολεία, αφορά μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών.

Πάντως, αν οι καθηγητές δεν μπορούν να μαζευτούν για μια γενική συνέλευση, πώς θα «θυσιάσουν» ένα μεροκάματο που θα απαιτηθεί, αν αποφασιστεί τελικώς απεργιακή κινητοποίηση μαζί με ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ;

Ε.Χ.

Διακριτικά

Ξεκίνησαν να ενημερώνονται πριν αναλάβουν καθήκοντα από 1η Μαρτίου, οι νέοι αντιδήμαρχοι που θα αλλάξουν στο Βόλο.

Με… διακριτικότητα ορισμένοι, γιατί σε ορισμένα πόστα η δυσαρέσκεια είναι έκδηλη.

Κάποιοι μάλιστα χρειάζεται να… διαβάζουν περισσότερο τα βράδια στο σπίτι για να μπορέσουν, όταν αναλάβουν, να είναι έτοιμοι.

Ε.Χ.

Εκατοντάδες χιλιάδες οι άνεργοι

Από τους 450.000 αυτοαπασχολούμενους πανελλαδικά οι 250.000 έχουν επιχειρήσεις ανάγκης. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, τόνισε χθες ότι αν πηγαίναμε σε αυτοκάθαρση και έκλειναν αυτές οι μικρο-επιχειρησούλες θα μετρούσαμε 750.000 ανέργους… Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει με κάθε ευκαιρία, ότι αυτές οι μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μισθωτοί, και οι επαγγελματίες με τζίρο έως 25.000 ευρώ να μην καταβάλλουν ΦΠΑ.

Κ. Μ.

Ορκωμοσία

Τη θέση του παραιτηθέντος συμβούλου Αποστόλη Τσελεπή από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου, κατέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης ορκίστηκε χθες στα νέα του καθήκοντα από το δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτη Κουτσάφτη, ο οποίος καλωσόρισε τον νέο δημοτικό σύμβουλο και του ευχήθηκε δημιουργική θητεία, με όρεξη για προσφορά στην τοπική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι η επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή και οι δράσεις του στον τομέα του τουρισμού, αποτελούν σημαντικά εφόδια στην νέα πορεία του στην αυτοδιοίκηση.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου