ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Παράπονα     
Μέσα σε δέκα λεπτά ολοκληρώθηκε η τελετή για την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους της Γεωπονικής Σχολής στο Βόλο την Τρίτη. Γι’ αυτό μας παραπονέθηκε ένας πατέρας, το παιδί του οποίου ορκίζονταν κι επειδή η τελετή ήταν τόσο σύντομη δεν πρόλαβαν ούτε να χαρούν, ούτε να συγκινηθούν, γιατί κακά τα ψέματα οι γονείς συγκινούνται με τη διάκριση των παιδιών τους και με τη δικαίωση των κόπων τους. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλο ζήτημα να γίνει μια τελετή στην οποία και οι απόφοιτοι, αλλά και οι γονείς τους να ευχαριστηθούν.
Δ.Π

 
Εισαγωγές
Μέχρι και σκόρδα από την Κίνα φτάσαμε να εισάγουμε στην Ελλάδα. Μάλιστα ένα τέτοιο από τη χώρα της Άπω Ανατολής έκανε την εμφάνισή του χθες στο λιμάνι του Βόλου. Και δεν είναι μόνο τα σκόρδα, αλλά έχουμε εισάγει ακόμη και μήλα Κίνας τη στιγμή που οι δικοί μας οι παραγωγοί τα ντόπια προϊόντα δεν ξέρουν τι να κάνουν, αφού μένουν απούλητα… Αλλά είπαμε, άτιμη διεθνοποίηση!
Δ.Π
 
Θέλει και λίγο πλύσιμο
Πολλές είναι οι καταγγελίες αναγνωστών μας για το θέμα των κάδων απορριμμάτων σε πολλές συνοικίες του Βόλου. Συγκεκριμένα, κάτοικος Βόλου κατήγγειλε πως στην οδό Αχιλλέως με Κραυσίδωνος υπάρχουν δύο γεμάτοι από σκουπίδια κάδοι, οι οποίοι έχουν να πλυθούν και μια πενταετία! Από την άλλη κάτοικος στην περιοχή Χρυσοχοΐδη έφτασε στο σημείο μαζί με τις γειτόνισσες να βάλουν το λάστιχο από τα σπίτια τους και με χλωρίνη να προσπαθήσουν να καθαρίσουν τους κάδους, γιατί από τη δυσοσμία εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών ήταν απλά ανυπόφορη. Το θέμα της καθαριότητας των κάδων και της αποκομιδής των σκουπιδιών δεν είναι απλό, γιατί μπαίνει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και κάποιος επιτέλους πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα.
Δ.Π
 
Ενθαρρυντικά…      
…Μαθαίνουμε πως είναι τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Νεοφύτου αναφορικά με τα ιχθυαποθέματα στον Παγασητικό. Ακόμα συλλέγονται και αναλύονται όλα τα στοιχεία για αυτό και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα συμπεράσματα ωστόσο από ότι όλα δείχνουν η εικόνα δε θα είναι χειρότερη από πέρυσι.
Α.Φ.
 
Επίσκεψη
Στο ΚΑΠΗ πήγε χθες ο αντιδήμαρχος Αγριάς, Χαράλαμπος Ζάχος, για να διαπιστώσει ο ίδιος μιλώντας με συνταξιούχους το πρόβλημα που προκλήθηκε με την γιατρό που γράφει τα φάρμακα για τον ΟΓΑ. Όπως μας είπε πράγματι υπήρξε πρόβλημα με την συνταγή μιας συνταξιούχου επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ωστόσο δε διαπιστώθηκαν περαιτέρω προβλήματα.
Α.Φ.
 
Άγνοια κινδύνου
Κακό πράγμα η εξουσιολαγνεία και η άγνοια… «κινδύνου» στην πολιτική. Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Αργύρη Κοπάνα, που δεν λέω και δραστήριος είναι και επικοινωνιακός, όμως πολλές φορές θυμίζει παλαιοκομματικά στελέχη της δεκαετίας του ’70. Προκαλεί μάλιστα εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται στην ΟΝΝΕΔ υπό την έννοια ότι διακρίνουν πολλοί «ιδιοκτησιακή αντίληψη» στη συμπεριφορά του. Χθές «πιάστηκαν» στα λόγια με τον Σπύρο Δεσύλλα, από το προεδρείο της ΟΝΝΕΔ διότι δεν δίνονταν ο λόγος στα παιδιά να τοποθετηθούν. Άσε που έμαθαν από τις εφημερίδες για την έλευση του κ. Αγοραστού. Τελικά νεολαίοι- νεολαίοι… το μικρόβιο της πρωτοκαθεδρίας… όταν υπάρχει κάνει κακό.
Β.Κ
 
Μοιράζει διορισμούς
Το είδαμε και αυτό… γραμμένο. Με απόφαση – λέει η ανακοίνωση- του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, Αργύρη Κοπάνα, νέος Περιφερειάρχης (συντονιστής δράσης όλων των οργανώσεων στη Μαγνησία) ορίζεται ο Αλέκος Κασίδης, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ορίζεται ο Θράσος Δαλιάνης, Υπεύθυνος Τύπου ορίζεται ο Γιώργος Εμμανουηλίδης, ενώ νέος Διευθυντής ορίζεται ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις στελεχών της ΟΝΝΕΔ στους υπόλοιπους τομείς δράσης και τις γραμματείες. Τα σχόλια, νομίζω περισσεύουν όπως και ο παραγοντισμός στα κόμματα, που νομίζουν ότι μοιράζοντας «οφίτσια» που καμία απήχηση δεν έχουν στην κοινωνία, θα δικαιολογήσουν το λόγο ύπαρξής τους.
Β.Κ
 
Για τον ΟΛΒ
Την επανόρθωση της παράλειψης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στον ΟΛΒ προκειμένου να συμμετέχει ο Δήμος Βόλου στο συμβούλιο ζήτησε η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση από την Υπουργό Λούκα Κατσέλη.
Η Ροδούλα επιχειρηματολογώντας για τον στρατηγικό ρόλο του λιμανιού και την διαχρονική σύνδεση του με τη λειτουργία της πόλης, επισήμανε στη Λούκα ότι το Υπουργείο θα πρέπει να αναθεωρήσει, κάτι που μάλλον θα εξεταστεί θετικά τις επόμενες μέρες.
Β.Κ
 
Η ΟΕΜΑ
Συνεδριάζει σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων . Η συνεδρίαση θα γίνει στην Αθήνα , παρά τις δηλώσεις του Προέδρου άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του την περασμένη άνοιξη, ότι οι συνεδριάσεις θα είναι πιο συχνές και θα γίνονται μόνον στο Βόλο.
Έπεα πτερόεντα από τους ειδήμονες του Κράτους των Αθηνών που επιφυλάσσουν ρόλο κομπάρσου στην περιοχή. Οι ευθύνες ωστόσο δεν είναι μόνον στην πρωτεύουσα . Είναι και τοπικά και εντοπίζονται στην αδυναμία του τοπικού πολιτικού προσωπικού, να υποστηρίξει σθεναρά τα αυτονόητα ….
 
Ο Μισέλ
… η σημερινή συνεδρίαση της ΟΕΜΑ συμπίπτει ωστόσο και  με τη χθεσινή κατάθεση του Μιχάλη Λιάπη στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens. του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού της « γαλάζιας διακυβέρνησης» . Μία σύμπτωση που δίνει αφορμή στους καχύποπτους να ενθυμούνται τον Ιούνιο του 2008, δύο χρόνια πριν,  όταν ο Μισέλ από το Δημαρχείο του Βόλου, μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις στους φορείς  για  τον  πακτωλό των έργων  υποδομής που θα λάβουν χώρα στο Βόλο και  στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.. Από τον προαστιακό Βόλου – Λάρισας μέχρι το τραμ και το κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας. Σήμερα, δύο χρόνια μετά ακόμη περιμένουμε να δούμε τον …παράδεισο που υποσχέθηκαν στους χαχόλους οι ηγήτορες, πράσινοι και γαλάζιοι, που κυβέρνησαν τη χώρα τα εβδομήντα τελευταία χρόνια …
 
Θα είχε ενδιαφέρον
 Θα είχε ενδιαφέρον να κληθεί από το Δήμο Βόλου στη σημερινή ημερίδα που γίνεται στην ημερίδα για την ποιότητα των θαλασσινών νερών και ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ κ. Νίκος Χριστοδουλάκης , για να πάρει την όποια απάντηση από τους ειδικούς, για τα καιρούς δελτία τύπου που δίνει κάθε καλοκαίρι, που κάνουν λόγο για προβλήματα στα νερά προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή. Προφανώς οι διοργανωτές δε θέλησαν να τορπιλίσουν τη σημερινή ημερίδα με την παρουσία του Χριστοδουλάκη. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι … ο σημερινός απών δε θα εκπροσωπηθεί  στην ημερίδα, μέσω τοπικού του… αντιπροσώπου.
Για όλες αυτές τις διαμάχες όμως, που συχνά – πυκνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανάμεσα σε επιστήμονες, καλό είναι να θυμηθούμε τις πρόσφατες διαπιστώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή. Ότι δηλαδή πίσω από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τις Εταιρίες Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα της χώρας, κρύβεται συνήθως ένα μόνον άτομο και στο βάθος βρίσκονται σχεδόν πάντα οι κοινοτικές επιδοτήσεις
 
Το νερό στα Κ. Λεχώνια
Aπό  χρόνια   είναι γνωστό το ακατάλληλο πόσιμο νερό   στα Κ. Λεχώνια, οπότε δεν  αποτελεί έκπληξη   το γεγονός ότι στην κοινόχρηστη βρύση   που  υπάρχει στα περίπτερα  της κεντρικής πλατείας , βρέθηκαν χημικά στοιχεία   επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Αποτελεί όμως έκπληξη η είδηση ότι βρέθηκε ακατάλληλο και το νερό της κοινόχρηστης βρύσης   που υπάρχει στο σχολείο των Κ. Λεχωνίων. Είχαν την  αίσθηση όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη σχολική μονάδα ( δάσκαλοι, μαθητές και γονείς ) ότι  η  υδροδότηση του σχολείου   γίνεται από το κατάλληλο νερό   που υδροδοτούνται   οι ανωλεχωνίτες . Λογικό επομένως το ερώτημα ; Αν είναι ακατάλληλη η βρύση    του σχολείου των Κ. Λεχωνίων , πρέπει να είναι ακατάλληλο και το νερό που πίνουν στα Α. Λεχώνια. Εκτός και αν ήταν … παραμύθι αυτό που  ήξεραν   όλοι τα   3 – 4 τελευταία χρόνια ότι δηλαδή η βρύση του σχολείου των  Κ. Λεχωνίων , έτρεχε ανωλεχωνίτικο νερό …
Πάντως   οι κάτοικοι   του Δήμου Αρτέμιδας   και κυρίως οι κάτοικοι    των  Κ. Λεχωνίων  έχουν να το λένε ότι ο συγχωριανός, τους Δήμαρχος Δ. Αλεξόπουλος στα δώδεκα χρόνια   της δημαρχιακής του θητείας δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε   να φέρει στο χωριό τους   μία   σωλήνα με ανωλεχωνίτικο   νερό για να τον θυμούνται ότι  επί των ημερών του   μπήκε στα νοικοκυριά τους ποιοτικά πόσιμο νερό … 
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Νέκρα
Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με την αδιαφορία των αιρετών τον τελευταίο καιρό. Λίγο το καλοκαίρι, λίγο η προεκλογική περίοδος  που ξεκινά και το αποτέλεσμα είναι να μην κουνιέται φύλλο. Όλα με αυτόματο πιλότο προχωρούν… Και  που να έρθει και ο Αύγουστος.
Δ.Χ.    
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου