ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-501464

Στρίβειν δια του αρραβώνος

Την τακτική δεν φταίμε εμείς, αλλά οι Υπουργοί που αδιαφορούν να προωθήσουν τα θέματα της πόλης. Αυτή είναι η εύκολη απάντηση με την οποία επιχειρούν να …στρίψουν δια του αρραβώνος , όταν οι πολιτικοί μας ταγοί ερωτώνται για την πορεία των έργων που χρονίζουν. Γιατί υπάρχουν και οι δύσπιστοι που διερωτώνται ότι με επιστολές και με τη βοήθεια …τρίτων και εν προκειμένω του τοπικού βουλευτή, στον οποίο είναι προσδεδεμένος ο κάθε Δήμαρχος , δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης …

 
Ζυμώσεις
Την ώρα που ο χορός των ζυμώσεων και των συζητήσεων για τον Υποψήφιο Δήμαρχο στο Βόλο καλά κρατεί από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο έντονες είναι οι συζητήσεις, οι ζυμώσεις και οι διαπιστώσεις στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Χθες δύο διαφορετικά στελέχη, από το Βόλο και τη Νέα Ιωνία, σημείωναν ότι όσο οι Κυρ. Μήτρου και Γ. Σπηλιόπουλος δεν κάνουν πίσω, τόσο γίνεται πιο ευδιάκριτη η υποψηφιότητα του Θ. Νάκου, που επιμένει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Πάντως, ούτε η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να βιάζεται, αφού αν κρίνει κανείς από τα δημοσιεύματα το χρονοδιάγραμμα της Ρηγίλλης μέχρι τα τέλη Ιουλίου προβλέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων που θα υποστηρίξει για περιφερειάρχες και τους υποψήφιους που θα στηρίξει για Δημάρχους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι Δήμοι μπορούν να περιμένουν τον Αύγουστο….
 
Πρώτη ξενάγηση
Την πρώτη του ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του λιμανιού είχε χθες από τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΟΛΒ Π. Σούρλα ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Δ. Θεοδώρου …
 
Συντροφική αλληλεγγύη
…Την αντίθεσή του εξάλλου στη μη εκπροσώπηση του Δήμου Βόλου στη διοίκηση του ΟΛΒ εξέφρασε χθες από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδης που, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ζήτησε την ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Εκείνο που δεν καταλάβαμε ήταν η κατακλείδα στη σχετική δήλωση που έκανε και στην οποία σημείωνε : « θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η αστοχία και να διορθωθεί το λάθος που έγινε , με πρωτοβουλία εξυπακούεται του Δημάρχου Βόλου». Αυτή η « συντροφική» αλληλεγγύη των δύο Δημάρχων τσακίζει κόκαλα …
 
Λουκουμάδες
Τι είπε νεοιωνιώτης που μετά από χρόνια είδε εν δυνάμει υποψήφιο Δήμαρχο σε ουζερί στη Νέα Ιωνία ; Πίνουν και οι λουκουμάδες τσίπουρο ;
 
Σαββατοκύριακα
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το ενδιαφέρον ήταν στο Πήλιο λόγω της έλευσης Παρησιάδη στην περιοχή. Αυτό το Σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον είναι στον ..πύργο του Πιτσιώρη στα Λεχώνια …
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Εξελίξεις στη Σκιάθο  
Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για τις τραγικές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και τους εγκληματικούς χειρισμούς, με τραυματιοφορείς να οδηγούν ασθενοφόρα εξαιτίας έλλειψης οδηγών, ήρθε μόλις χθες η κατάθεση παραίτησης του διευθυντή του Κ.Υ. Αλλαγή λοιπόν διευθυντού, ή αλλαγή σελίδας; Η πορεία θα το δείξει. Το θέμα είναι πως το νησί χρειάζεται άμεση ιατρική στελέχωση και κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει.
Δ.Π
 
Χειροκρότημα
Το μεγαλύτερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων στο αμφιθέατρο Κορδάτος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ορκωμοσίας των αποφοίτων του παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, έλαβε μια μητέρα, η οποία παρέλαβε το πτυχίο της έχοντας στην αγκαλιά της το μωράκι της. Έδωσε το καλό παράδειγμα, καθώς λίγες είναι οι γυναίκες που σπουδάζουν και παράλληλα είναι και μάνες. Μπράβο στην κυρία, που δεν το έβαλε κάτω και διεκδίκησε την ακαδημαϊκή της εκπαίδευση.
Δ.Π
 
Μπέρδεμα με τα πλοία για Β. Σποράδες
Μπερδευτήκαμε λίγο σχετικά με τα πλοία που θα εκτελούν δρομολόγια προς τις Β. Σποράδες γιατί ναι μεν έλαβαν το πράσινο φως από το ΣΑΣ, περιμένουν όμως την έγκριση του Υπουργού. Ωστόσο ο ΟΛΘ ανακοίνωσε ήδη τα δρομολόγια του Αλκυόνη που θα μεταφέρει Ι.Χ και επιβάτες από Θεσ/νίκη προς Σποράδες. Τώρα τι συμβαίνει δε γνωρίζουμε, αλλά το θέμα είναι να ξεκινήσουν άμεσα δρομολόγια τα πλοία, μπας και γίνει τίποτα με τον τουρισμό μας. Γιατί μπορεί η Σκιάθος μέχρι στιγμής να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, τα υπόλοιπα όμως νησιά βλέπουν τις κρατήσεις των επισκεπτών στο ναδίρ…
Δ.Π
 
«Ακατάλληλος» για το δήμαρχο…      
…Σηπιάδος Σταμάτη Βακούλα και όχι για το δήμο απαντά πως είναι ο επικεφαλής της μειοψηφίας Γιάννης Λουλούδας απαντώντας στις προχθεσινές δηλώσεις του πρώτου αναφορικά με την αντιπολίτευση που ασκεί. «Φυσικά και είμαι ακατάλληλος να ασκώ αντιπολίτευση για το δήμαρχο. Δεν είμαι όμως και για το δήμο. Ο δήμαρχος μάλλον θεωρεί κατάλληλη μια αντιπολίτευση που δεν φέρνει καμία αντίρρηση και συμφωνεί σε όλα μαζί του κάτι που εμείς δεν κάνουμε αλλά και ούτε θα κάνουμε στο μέλλον», έλεγε χθες ιδιαίτερα ενοχλημένος για τις δηλώσεις του κ. Βακούλα ο κ. Λουλούδας.
Α.Φ.
 
Στο πεζοδρόμιο
Δεν έχουν τελειωμό τα παράπονα που κάνουν αναγνώστες μας για την Σκιάθο. Τώρα μας λένε ότι εκτός από τις «κουτσουκέλες» που κάνουν μερικοί επαγγελματίες με τα τραπεζοκαθίσματα, καταστήματα που πουλάνε κρέπες, τυρόπιτες και διάφορα άλλα σνακ, κοντεύουν να καλύψουν ολόκληρα πεζοδρόμια… Πάντως εμείς να πούμε ότι καταλαβαίνουμε από τη  μία πλευρά τους επαγγελματίες που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να διατηρήσουν το τζίρο τους και να έχουν δουλειά ωστόσο μέχρι εκείνο το σημείο που δεν ενοχλούν την εύκολη πρόσβαση κατοίκων και τουριστών στο δρόμο.
Α.Φ.
 
Έντονη αντίδραση
Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν χθες ο αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος. Αφορμή η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων που πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Ιουλίου στην πλατεία της Μακρινίτσας. Τόσα χρόνια έλεγε η συνάντηση γινόταν στην Παιδόπολη στην Αγριά «δεν καταλαβαίνω γιατί φέτος να γίνεται στην Μακρινίτσα. Τι σχέση έχει εκτός από το ότι κάποιος από όλους που το οργάνωσε είναι από εκεί; Και τι είναι σωστά πράγματα αυτά; Ας κάνανε μια γιορτή, μια εκδήλωση αλλά η κύρια συνάντηση έπρεπε να γίνει στην Παιδόπολη. Αλλά βέβαια έτσι είναι, την Αγριά τη θυμούνται όποτε βολεύει»!
Α.Φ.
 
Οψόμεθα      
Στο ΠΑΣΟΚ κεντρικά φαίνεται ότι δε βιάζονται και όπως γράφαμε και χθες η Επιτροπή Αξιολόγησης ακόμη αμφιταλαντεύεται εάν και πότε θα γίνει η πολυσυζητημένη δημοσκόπηση για το Δήμο Βόλου. Άλλοι εισηγούνται την επόμενη εβδομάδα, άλλοι τέλος Αυγούστου που θα έχει «φανεί» καπνός και από τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι τότε φυσικά, οι διαβουλεύσεις, φανερές και μυστικές, οι ζυμώσεις και οι επαφές ένθεν κακείθεν συνεχίζονται και μάλιστα με αμείωτη ένταση. Τώρα τι αποτέλεσμα θα έχουν … οψόμεθα.
Β.Κ
 
Η MRB
Η Νέα Δημοκρατία… έβαλε μπροστά τη δημοσκόπηση για Δήμο Βόλου . Διενεργείται από την ΜΡΒ και θα μετρηθούν από τη Ν.Δ Θανάσης Νάκος, Ζέττα Μακρή, Κυριάκος Μήτρου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Σάκης Κοκκίνης, Θωμάς Παπαευθυμίου, Γιώργος Σπηλιώπουλος . Από το ΠΑΣΟΚ η ΜRB ενδιαφέρεται να μετρήσει ως τυχόν αντιπάλους την αντιπρόεδρο της Βουλής Ροδούλα Ζήση- άγνωστο για ποιο λόγο (αφού δεν τίθεται θέμα), καθώς και τους Αλ. Βούλγαρη, Δημ. Πιτσιώρη και Παν. Σκοτινιώτη για το Δήμο Βόλου ως πιθανούς αντιπάλους. Στην ίδια μέτρηση… για την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχουν τα ονόματα από τη Ν.Δ των Κώστα Αγοραστού και από το ΠΑΣΟΚ του Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια.
Β.Κ
 
Τάπα
Λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο- στη συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς την αντιπρόεδρο της Βουλής Ροδούλα Ζήση, οι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδος και της Λάρισας. Σε επερώτηση που απαντούσε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή  για την καλλιέργεια και τις τιμές των κερασιών, πετάχτηκαν για να υπερασπιστούν… τα τοπικά τους προιόντα, όμως η Ροδούλα που προήδρευσε από την έδρα, τους κατακεραύνωσε απευθύνοντας πρόσκληση στην Υπουργό να επισκεφτεί την Γιορτή Κερασιού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Οπότε … «και τα σκυλιά δεμένα».
Β.Κ
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου