ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

 

Δεν λειτουργεί… αλλά λειτουργεί   
Ο λόγος για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στο δήμο Σηπιάδος για το οποίο μάλιστα υπήρξε και αντιδικία δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μπορεί να διεκόπη το πρόγραμμα όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας και η δομή να μη λειτουργεί αλλά τελικά… λειτουργεί καθώς οι δημότες απολαμβάνουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες από υπάλληλο που έχει προσληφθεί με το πρόγραμμα της Μερικής Απασχόλησης. Ε, και γιατί η φασαρία;
Α.Φ.
 
Να σπεύσουν…
…Πρέπει οι αγρότες να ενταχθούν στο μέτρο για τα Σχέδια Βελτίωσης. Πρόκειται για ένα από τα τρία καθεστώτα ενίσχυσης για τη στήριξη των επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και την προώθηση της πολυαπασχόλησης. Στόχος του, είναι η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και των συνθηκών διαβίωσης, εργασίας και παραγωγής των κατοίκων της υπαίθρου και ιδίως των γεωργών και των οικογενειών τους. Μάλιστα, σε μειονεκτικές περιοχές όπως είναι το Πήλιο η επιδότηση είναι αυξημένη και για Νέους Αγρότες είναι 60% και για τους απλούς παραγωγούς 50%.
Α.Φ.
 
Η γάταμε το ποντίκι
To παιχνίδι       με   τη   γάτα και το ποντίκι… παίζουν     ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εν όψει δημοτικών  και   περιφερειακών εκλογών.  Μας προετοίμασαν καλά- καλά ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουμε υποψηφίους, αλλά άμα τους δείτε να μου τους πείτε και μένα. Μετά τα μπάνια του λαού και βλέπουμε…  Το ίδιο ισχύει και για τα δύο κομματικά επιτελεία αφού θέλουν και οι μεν και οι δε να δούνε που θα κάτσει η μπίλια για να μην υποχρεωθούν εκ των υστέρων να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους.
Β.Κ
 
Θα περιμένουμεακόμη
Στο ΠΑΣΟΚ παρά τα όσα προέβλεπε η εγκύκλιος Ξυνίδη, οι διαδικασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας- μεταξύ των οποίων ο Βόλος αλλά και ολόκληρη η Μαγνησία- ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.  Πληροφορίες της στήλης ότι για το Βόλο όλα συγκλίνουν στη δημοσκόπηση, χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες επ΄αυτού προς τους ενδιαφερόμενους.
Η Ν.Ε έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υποδείξει ποια πρόσωπα θα πρέπει να μετρηθούν για να μην ανοίξει νέος κύκλος εσωστρέφειας, οπότε «το μαχαίρι και το πεπόνι» είναι στα χέρια της Επιτροπής.
Στελέχη πάντως της Ιπποκράτους μετέφεραν χθες στη στήλη ότι κατά πάσα πιθανότητα, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, μετατίθεται πλέον για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου όπου δεν αναμένεται να ανακοινωθούν παρά μόνο οι πρώτοι 40 υποψήφιοι.  Η επίσημη δικαιολογία της Ιπποκράτους είναι από τη μία ότι «πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις επιλογές της ΝΔ!» και από την άλληότι «δεν ήταν δυνατόν να γίνουν επιλογές και να ανακοινωθούν ονόματα υποψηφίων εν μέσω αναταραχής για το ασφαλιστικό.» Την ίδια στιγμή βέβαια τα έχουν «πάρει κοινώς στο κρανίο» με όσους πιέζουν εδώ και τώρα για υποψηφίους, αφού όπως υπογραμμίζουν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαβούλευση.

Μετά τις 20 Αυγούστου  εξάλλου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων στις περιφέρειες με το σκεπτικό ότι, καθώς πρόκειται για αμιγώς πολιτική μάχη, τα πρόσωπα αυτά δεν πρέπει να φέρουν το αρνητικό φορτίο του ασφαλιστικού αλλά το θετικό του «κοινωνικού αντισταθμίσματος» της 3ης Σεπτέμβρη και των ανακοινώσεων της ΔΕΘ.

Β.Κ
 
Cool
Όλοι το παίζουν cool στη Νέα Δημοκρατία τοπικά. Κάνουν ότι δε συμβαίνει τίποτα, δεν άκουσαν, δεν είδαν για τις δύο υποψηφιότητες στο Δήμο Βόλου. Είναι μέρος της τακτικής μεν και δε, για να μην πολωθούν τα πράγματα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ο πρώην δήμαρχος Κυρ. Μήτρου που ήδη από τον Απρίλιο έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Βόλου μιλώντας χθες στην ΕΡΑ,  επισήμανε ότι ο καθένας μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του, αλλά το να λάβει κανείς απόφαση να ηγηθεί του νέου δήμου Βόλου και να βρει συνεργάτες να τον στηρίξουν και να μπορέσουν ν’ αντεπεξέλθουν είναι πολύ δύσκολο. Η τελευταία υπόμνηση αφορούσε προφανώς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γ. Σπηλιώπουλο που ωστόσο μετά την προχθεσινή ανακοίνωσή του, περιμένει… και δηλώνει αισιόδοξος, αναμένοντας νεύμα από τη Ρηγίλλης.
Β.Κ
 
Όλα καλά
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημ. Κολυνδρίνης που ρωτήθηκε χθες από τη στήλη, επισήμανε ότι «δε μας δυσκολεύουν» οι πολλές υποψηφιότητες, αφού όπως εκτίμησε στην ουσία αποτελούν και οι δύο διεκδίκηση χρίσματος από τη Ρηγγίλλης. Πολύ αισιόδοξος για να μην πώ σίγουρος ο κ. Κολυνδρίνης έλεγε ότι στο τέλος ένας θα είναι ο υποψήφιος που θα υποστηριχθεί από τη Ν.Δ. Μήπως κάτι ξέρει παραπάνω ή εκφράζει την ελπίδα του; Θα φανεί…
Β.Κ
 
Το τσαγανό του Μήτσου …   
Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ του Δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου. Το θέμα προσφέρεται για άμεση θεραπεία και απαιτεί γενναίες αποφάσεις.. Σε κάτι τέτοιες στιγμές είναι πολλοί που θυμούνται τον Πιτσιώρη και την … τρέλα του.
 
Τι πληρώνουμε;
… ωστόσο από την ανακοίνωση των εργαζομένων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου αλγεινή εντύπωση προκαλεί το σημείο εκείνο όπου επισημαίνεται το εξής καταπληκτικό : « … το Δημοτικό Ραδιόφωνο ( σ.σ. δηλαδή όλοι εμείς οι βολιώτες ) πληρώνει μία συνάδελφό μας που εδώ και δύο χρόνια είναι κοντά στο σύζυγό της στη μεθοριακή Σάμο με απόσπαση στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου, η οποία δέχθηκε, αφού βάσει νομοθεσίας δεν την πληρώνει. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ του Δημοτικού Ραδιοφώνου για ανθρωπιστικούς λόγους» !!!
 
Ο Γιώργος ο τικ – τακ …
Ποιο είναι το …παρατσούκλι που έχουν προσάψει τις τελευταίες μέρες στο γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Γ. Φώτη ; Ο Γιώργος, ο τικ – τακ. Ώρα μπαίνει , ώρα βγαίνει, τηλεφωνεί ο άνθρωπος στα κεντρικά , και ζητά να είναι υποψήφιος του κόμματος για το Δήμο Βόλου ο εκλεκτός του. Γιατί άραγε τραβάει τόσο ζόρι ;
 
Τους ζητά να τσοντάρουν …
…την ίδια στιγμή, την ώρα που κάποιοι στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ βιάζονται για να ανακοινωθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος στο Βόλο, την ίδια ώρα στην Ιπποκράτους προσπαθούν να βρουν χρήματα για να κάνουν την περίφημη δημοσκόπηση και ζητούν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους να …τσοντάρουν το κατιτίς τους προκειμένου να αναδειχθεί η σημερινή δημοφιλία όλων των « μνηστήρων» …
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Επιστροφή στο μέλλον       
Δεν θα λέγαμε ότι είναι και τόσο πρωτότυπη η ιδέα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως αποδεικνύει και το φωτογραφικό ντοκουμέντο, με το απόκομμα εφημερίδας του 1956, θα λέγαμε ότι ούτε αποτελεσματική αποδείχθηκε ως τώρα η ίδια ιδέα, αφού επαναλαμβάνεται. Αν σε λίγο δούμε και καμιά ακόμη πρόταση φαντασίας και πρωτοτυπίας, όπως για παράδειγμα δωρεάν γάλα σε μαθητές, θα μιλάμε για κανονική επιστροφή στο μέλλον.
Μ.Μ.
 
Εισηγητής ο Θαν. Νάκος   
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νάκος ορίστηκε, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, εισηγητής κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και έλεγχος αυτών κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».
Η συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ξεκινά σήμερα το πρωί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Ν.Τ.
 
Αυτό κι αν ήταν έκπληξη         
Μπορεί το πολιτικό θερμόμετρο να είναι στα ύψη και το ενδιαφέρον να πλησιάζει στην κορύφωση ενόψει των επιλογών για τους επικεφαλής στις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, χθες όμως στο  ΣΥΝ τις κουβέντες μονοπώλησε η «βόμβα» του Νίκου Κωνσταντόπουλου να αναλάβει πρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με πρόταση του Τζίγγερ.
Κάποιοι έλεγαν ότι ο Κωνσταντόπουλος ξεπέρασε σε «φαντασία» τον Αλαβάνο, αφού οι επιλογές του δεύτερου ήταν μόνο σε πολιτικό επίπεδο.
Κάποιοι άλλοι, πρόσθεταν ότι ευτυχώς που ο Τζίγγερ επέλεξε Κωνσταντόπουλο, διότι αν στην ΠΑΕ ΠΑΟ πήγαινε ο Αλαβάνος, ο Τσίπρας, αν και βαμμένος πράσινος, θα μετακόμιζε στο «Καραϊσκάκη».
Μ.Μ.
 
Τηλέφωνα
Μάθαμε πως μερικοί γιατροί στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας έχουν βολευτεί με τις εφημερίες ετοιμότητας και πολλές φορές πέφτουν πολλά τηλέφωνα για να τους φέρουν στη θέση τους εάν συμβεί κάτι έκτακτο. Μήπως αυτοί εκεί που βρίσκονται δεν έχουν σήμα…καμπάνα;
Δ.Π
 
Από τη Siemensκαι το Αχιλλοπούλειο
Έπαιρνε και παίρνει μηχανήματα από τη Siemens το Νοσοκομείο Βόλου. Τώρα με τι τιμολόγια και με τι είδους χρεώσεις αυτό είναι άγνωστο… ακόμη. Όπως και άλλα θέματα που κρατούνταν κρυφά εδώ και δεκαετίες, αλλά το πλήρωμα του χρόνου και ο τροχός που γυρνάει, όπως λέει και η ρήση, θα φέρει αποκαλύψεις. Πάντως ιθύνων του Αχιλλοπούλειου είπε μια πολύ σωστή κουβέντα. «Με τα υπάρχοντα χρέη που έχει το Νοσοκομείο, πρέπει να κλείσει. Επιβαρύνει το εθνικό σύστημα. Η κοινωνία της Μαγνησίας είναι η μοναδική που μπορεί να το σώσει». Και ο νοών, νοείτω.
Δ.Π
 
Μπέρδεμα μέσων;
Με έκπληξη είδαμε προχθές διάφορες αναρτήσεις σε blogs και ιστοσελίδες για το νεαρό Βολιώτη φοιτητή Γιώργο Σακελλάρη, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα μαθηματικά σε παγκόσμιο διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν φοιτητές από τα πανεπιστήμια-μεγαθήρια του κόσμου. Το θέμα όμως, το είχε αναδείξει πρώτος ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, πέρυσι τον Αύγουστο, λίγες ημέρες μετά από το διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη. Ο φετινός διαγωνισμός δεν έχει ακόμη διεξαχθεί. Αυτό για όσους μπλογκάρουν και μπλοκάρονται από τις πληροφορίες! Πάντως ο 20χρονος Γιώργος αποτελεί θέμα συζήτησης και πρότυπο για όλες τις εποχές ακόμη και ετεροχρονισμένα.
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου