ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-501898

 

Ψάχνουν    
Δεν έβγαλε «δήμαρχο» η συνάντηση που είχαν χθες αυτοδιοικητικοί στη Νέα Ιωνία μετά από πρόσκληση του δημάρχου Παύλου Μαβίδη. Το κατώφλι του δημαρχείου διάβηκαν οι πράσινοι περιφερειακοί αιρετοί Βασίλης Κοντορίζος, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, Νίκος Στόικος, Αχιλλέας Καλυβιώτης, Αντώνης Δελημήτρος, Παύλος Δημόπουλος και Σωτήρης Χαλκιάς, εκπροσωπώντας όπως πληροφορήθηκε η στήλη ουσιαστικά τους περιφερειακούς ΟΤΑ που συνενώνονται με το Δήμο Βόλου.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν όλες οι πολιτικές εξελίξεις και οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αρκετοί τάχθηκαν υπέρ προκριματικών εκλογών, τονίζοντας μάλιστα ότι σήμερα κιόλας θα ζητήσουν από τη Νομαρχιακή να λάβει αποφάσεις γιατί το όλο θέμα… καθυστερεί. «Ο κόσμος φεύγει σιγά- σιγά και εμείς ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στις διαδικασίες για τον υποψήφιο δήμαρχο» υπογράμμισε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος περιφερειακού Δήμου και οι περισσότεροι κούνησαν το κεφάλι τους καταφατικά. Έμπειρος στα αυτοδιοκητικά χθες το απόγευμα έλεγε πάντως ότι όπως του φάνηκε από τη συγκέντρωση «όλοι μιλούν με όλους». Τόσο καλά…. Άντε μετά να βγει άκρη.
Β.Κ
 
Στη μάχη
Αλλάζει όνομα η Δημοκρατική Αγωνιστική Συμπαράταξη… και μετονομάζεται σε Λαϊκή Συσπείρωση εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Την απόφαση πήρε το Γραφείο Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και ανακοινώθηκε χθες με αφορμή την παρουσίαση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων στους Θεσσαλικούς Νομούς. Το νέο προσωνύμιο της παράταξης δεν είναι τυχαίο. Αντίθετα ενδεικτικό  του χαρακτήρα που θέλει να προσδώσει στη μάχη των εκλογών το ΚΚΕ.
Β.Κ
 
Κανένα σχόλιο
Μπορεί να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα οι συνεργάτες του πρώην δημάρχου Κυριάκου Μήτρου όμως έχουν αποφασίσει να μην τοποθετηθούν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για το Δήμο Βόλου εκ μέρους του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Σπηλιόπουλου.
Όσο και εάν πιεστούν ή προκληθούν όπως έλεγαν χθες… δε  θα απαντήσουν. Ενδιαφέρον πάντως θα έχει να δούμε τι θέση παίρνει η ΝΟΔΕ Μαγνησίας… που επίσημα φαίνεται προς το παρόν… να μην τοποθετείται υπέρ της μίας ή της άλλης υποψηφιότητας. Να δείτε που στο τέλος ο Αντ. Σαμαράς θα κόψει τον γόρδιο δεσμό..
Β.Κ
 
Δημοσκόπηση   
Νέα δημοσκόπηση κυκλοφορεί στην πιάτσα που αφορά τις υποψηφιότητες της Ν.Δ. για το Δήμο Βόλου. Ο Θανάσης Νάκος, η Ζέττα Μακρή, ο Κυριάκος Μήτρου, ο Γιώργος Σπηλιόπουλος και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τα ονόματα που «παίζουν»…
Δ.Χ.
 
Μέχρι και στην Αθήνα
Ακόμη και αθηναϊκές εφημερίδες ασχολούνται με το Νοσοκομείο Βόλου και πιο συγκεκριμένα με το διοικητή του. Μάλιστα, δε λείπουν και τα κακόβουλα σχόλια χωρίς λόγο και αιτία. Μπορεί ο διοικητής κ. Ζαχαρόπουλος να μην έχει πολύ καιρό που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του, μπορεί να είναι λακωνικός και προσεκτικός αλλά τουλάχιστον έχει ένα βιογραφικό που πολλοί θα το ζήλευαν- άλλωστε επελέγη σύμφωνα με αυτό- και βρίσκεται στη θέση του από το πρωί μέχρι το βράδυ σε αντίθεση με άλλους του δημοσίου, που μόλις πάει  το πολύ 2 το μεσημέρι, την κάνουν με ελαφρά…
Δ.Π
 
Στις Γλαφυρές
Πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει με τη συνταγογράφηση φαρμάκων των ασφαλισμένων στην περιοχή των Γλαφυρών, όπως μετέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, γιατί τους αλλάζουν τα φάρμακα οι επισκέπτες γιατροί. Μήπως πρέπει να το εξετάσει κάποιος το θέμα αυτό; Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και το μόνο που έχουμε είναι η υγειά μας, την οποία και πρέπει να προστατεύσουμε με νύχια και με δόντια.
Δ.Π
 
Σύμπτωση;
Γιατί δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις τους οι αγροτικοί γιατροί στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου; Προτιμούν δηλαδή να βγουν στην ανεργία παρά να μείνουν εκεί. Ο λόγος; Άγνωστος μέχρι στιγμής, αλλά απ’ ότι μαθαίνουμε οι υπεύθυνοι φορείς θέλουν να το ψάξουν το θέμα. Γιατί δεν είναι τυχαίο και οι τρεις αγροτικοί να μη θέλουν να έχουν μια εργασία και χρήματα στην τσέπη τους..
Δ.Π
 
Γιατί όχι και εδώ;  
Στην Λευκάδα το ακριβότερο ποτό που βρήκαμε ήταν μόλις 6 ευρώ! Στο Βόλο το φτηνότερο ποτό που βρίσκεις είναι 7 και 8 ευρώ! Α, ξεχάσαμε, ξεκινήσαμε την προσπάθεια μείωσης τιμών από τα τσίπουρα… να δούμε αν θα φτάσει και παραπέρα!
Α.Φ.
 
Στα ύψη…
…Συνεχίζουν να είναι τα καύσιμα στη Σκιάθο! Η απλή αμόλυβδη φτάνει μέχρι και το 1,72 ευρώ το λίτρο! Μετά αλήθεια γιατί διαμαρτύρονται οι πρατηριούχοι ότι δεν έχουν δουλειά;
Α.Φ.
 
Συναντήσεις
Πυκνώνει τις επαφές του με αυτοδιοικητικούς, φορείς και πολίτες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού Γιώργος Λωρίτης. Μερικές ημέρες πριν, ο κ. Λωρίτης επισκέφτηκε το Πτελεό όπου και συναντήθηκε και συνομίλησε με πολλούς δημότες, ενώ βρέθηκε και με το δήμαρχο Πανταζή Παπαστεργίου. Μάλιστα η παρέα μεγάλωσε με την παρουσία του πρώην Κοινοτάρχη Τριαντάφυλλου Χατζηπλή, του Προέδρου του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Νίκου Λεμονή καθώς και του Προέδρου της Τ.Ε. της ΝΔ Γ. Γερογιάκομου. Τελικά όλοι μαζί κάθισαν μέχρι αργά το βράδυ στην παραλία του Πτελεού συζητώντας εφ’ όλης της ύλης για τα ζητήματα της περιοχής.
Α.Φ.
 
Αδιαφορία… ενόψει εκλογών!
Εντάξει είναι προεκλογική περίοδος το καταλαβαίνουμε και μερικοί εκ των σημερινών δημάρχων δε θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ωστόσο καλό θα ήταν να καθαρίζουν και καμία ακτή μιας και βρισκόμαστε καταμεσής της καλοκαιρινής περιόδου, αν και για να είμαστε δίκαιοι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρουν οι ίδιοι οι λουόμενοι! Τελοσπάντων στην Ακτή Χατζηβαγγέλη χθες στα Λεχώνια τα σκουπίδια ήταν αρκετά μας λένε κάποιοι που έκαναν το μπάνιο τους εκεί ενώ σκουπίδια βλέπουμε και σε παραλίες του Πηλίου… Λίγο προσοχή παραπάνω δεν βλάπτει!
Α.Φ.
 
Τηλεοπτικός
Είχε πολλές ιδιαιτερότητες η χθεσινή… προαναγγελθείσα συνέντευξη τύπου του Γ. Σπηλιόπουλου για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του για το Δήμο Βόλου.
Κατ΄ αρχήν ήταν κατ΄ευφημισμόν συνέντευξη τύπου, αφού ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δε δέχθηκε …ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους!!! Ο διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου είχε βάλει επίσης στο πάνελ τους… δημοσιογράφους και ο ίδιος διάβασε το κείμενο με τη διακήρυξη αρχών κοιτώντας όχι τους συνεργάτες που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, στους οποίους είχε στρέψει την πλάτη, ενώ αντίθετα κοίταζε ευθέως τις κάμερες που ήταν στημένες στα τρία μέτρα . ..
Πάντα τηλεοπτικός ο Πρόεδρος …
 
Βαθύ γαλάζιο …
Το νέο Αυτοδιοικητικό Σχήμα που ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μπορεί να έκανε λόγο για ένα σχήμα «από ένα ευρύ πολιτικό – ιδεολογικό φάσμα», αλλά η διαπίστωση όσων γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην πόλη και που ήταν στη χθεσινή συνέντευξη, μάλλον προσπαθούσαν στα δάκτυλα του ενός χεριού να ξεχωρίσουν εκείνους που δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία …
 
Οι νεοδημοκράτες
…όπως άλλωστε έλεγε λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σπηλιόπουλου και ένας από τους πλέον επώνυμους που τον πλαισιώνουν, το πιο σοβαρό ζήτημα που θα κρίνει τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος του Προέδρου του Επιμελητηρίου μέχρι τις εκλογές, είναι οι ίδιοι οι …νεοδημοκράτες.
 
Μετά το χρίσμα
…από τη χθεσινή παρουσίαση της υποψηφιότητας Σπηλιόπουλου εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι απουσίαζαν παντελώς δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου. Τι απαντούν οι τελευταίοι και κυρίως αυτοί που δεν παραβρέθηκαν στην παρουσίαση της υποψηφιότητας Μήτρου; Ότι περιμένουν πρώτα να δουν ποιος θα πάρει το χρίσμα της ΝΔ για το Δήμο Βόλου και μετά θα κάνουν την εμφάνισή τους στο πλευρό του επίσημου υποψήφιου. Σιγουράτζες…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου